🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Dolç i Salat review

Dolç i Salat review

Laatst ben ik zeer blij verrast geworden door een heel kleinschalig café in El Born: Dolç i Salat. De dames van deze Italiaanse zaak verrasten mij met het authentieke menu en de aangename sfeer. Dat ik niet de enige was die deze plek leuk vond was al snel duidelijk gezien de drukte in de piep kleine ruimte. Desalniettemin is Dolç i Salat een zeer dikke aanrader wanneer je in de buurt bent. Benieuwd waarom? Lees mijn review verder en ontdek de geheimen achter het succes van Dolç i Salat!

Let op: Dolç i Salat is helaas inmiddels gesloten.

Over Dolç i Salat

Dolç i Salat Barcelona

In een kleine ruimte in een smalle weg vooraan de Mercat de Santa Caterina vind je het schattige Dolç i Salat (letterlijk vertaalt als ‘zoet en zout’). Met allerlei oude en tweede-handspullen gedecoreerd ademt dit café een zeer gezellig huiskamer gevoel.

Hoewel ik hier in mijn eentje kwam lunchen voelde me ik gelijk omarmt en welkom. De dames die het café runnen waren namelijk heel hartelijk en namen de tijd, niet alleen voor mij, maar ook voor alle klanten, die nieuwsgierig naar hun kaart en assortiment keken.

Bij Dolç i Salat kun je terecht voor je ontbijt (met homemade granola, croissants of andere Italiaanse lekkernijen), lunch (met sandwiches en salades) of gewoon als tussendoor. Naast een top service was het eten ook nog eens verrukkelijk en echt Italiaans. Ik kwam ingrediënten en gerechten tegen op hun menu die ik nog niet kende. Gelukkig was de bediening zo vriendelijk om mij de hele kaart uit te leggen en tips te geven.


De echte ster van Dolç i Salat is zonder twijfel de taartenetalage. Het is bijna onmogelijk om er niet naar te kijken en niet in de verleiding te geraken. Wat ook handig om te weten is: je kunt ook stukjes taart kopen en deze mee naar huis nemen! Veel klanten komen hier in de avond om van een heerlijk stuk taart te genieten.

Tips voor Dolç i Salat

De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven voor Dolç i Salat is: laat je verrassen en volg de aanbevelingen van de dames in de bar. Ik deed dat namelijk ook, aangezien het moeilijk was om iets te kiezen tussen al het lekkers op de kaart. Zo bestelde ik een broodje met spek, crescenza kaas, aubergine, pesto en mesclun. Wat ook nog grappig was: in mijn geval ontbrak het type brood en de kaas die bij mijn broodje zou horen; die waren helaas op. Maar de dames waren zo vriendelijk om deze voor wat anders in te ruilen, wat ook super lekker was!

Als dessert nam ik een stukje carrot cake, hoewel er ook andere taarten en Italiaanse lekkernijen om te kiezen waren. Voor wat ik hoorde van andere klanten waren de limoen taart en de pavloa ook heerlijk.

En over de prijs gesproken: dit cafe heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding, zo kun je onder andere van hun voordelige lunchmenu in de middag genieten (broodje, drankje, dessert en koffie rond de €10 p.p.).

Zoals eerder vermeld, kun je naast lunchen, hier ook ontbijten of een kop koffie of thee drinken, bijvoorbeeld samen met een kleine zoetigheid. Dolç i Salat is namelijk een heerlijke plek om de hele dag te gaan zitten. Aarzel niet wanneer je in de buurt bent om even langs te gaan. En indien deze vol zit kun je ook stukjes taart kopen om mee te nemen!

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2014/09/Dolç-i-Salat-Barcelona-menu-1.jpg” text=”Check menu 1″ target=”_blank” color=”orange” ]  [button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2014/09/Dolç-i-Salat-Barcelona-menu-2.jpg” text=”Check menu 2″ target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling Dolç i Salat

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★


 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Dolç i Salat (Mandarosso Pastis)
  Waar: Carrer Álvarez de Castro, 5-7
  Metro: Urquinaona (L1 en L4) of Jaume I (L4)
  Wanneer: dinsdag t/m zaterdag van 08:00 tot 21:00 en zondag van 09:00 tot 14:00; maandag gesloten.
  Prijs: €
  Let op: Dolç i Salat is helaas inmiddels gesloten

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk mijn tips voor meer leuke ontbijt en lunch adressen in BarcelonaBon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie