🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Ontbijt tip: Le Pain Quotidien

Ontbijt tip: Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien BarcelonaNaast het beroemde Casa Milà van Gaudí vind je een geweldig café om te ontbijten net alsof je in Frankrijk bent: Le Pain Quotidien.

Ik zelf kwam naar Le Pain Quotidien na mijn bezoek aan het Casa Milà. Omdat het nog ’s ochtends was bestelde ik een (biologische) croissant en een cappuccino. Hoewel ik het aan de dure kant vond en de bediening vrij langzaam was, smaakte alles heel goed en er waren leuke details, zoals boter van Président die je krijgt bij je croissant.

Extra pluspunt van Le Pain Quotidien is het buitenterras, dat ondanks dat het naast een drukke weg ligt en dat je extra hiervoor dient te betalen, uitzicht heeft op het Casa Milà.

De ontbijtkaart van Le Pain Quotidien is overigens zeer uitgebreid. Je kunt van alles kiezen, van yoghurt met granola tot belegde broodjes en allerlei lekkere viennoiserie-producten (zoals muffins, croissants, taartjes en koekjes). Gezonde sapjes en een kopje koffie maken je ontbijt compleet.

Over Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien Barcelona - ontbijtMisschien verwarrend vanwege de naam, maar Le Pain Quotidien is echter een Belgisch bedrijf met vele cafés op internationaal niveau. Deze broodzaak begon in Brussels nadat chef Alain Coumont de eerste bakkerij opende waar hij brood maakte net als zijn oma. Zo kun je hier echt vers brood en Franse baguettes en croissants kopen gemaakt op de traditionele wijze.

Le Pain Quotidien is naar mijn mening een prima plek om te ontbijten, maar je kunt hier ook de hele dag terecht voor een lekkere tussendoor, een kopje koffie of lunch. In het weekend bieden ze tevens brunch aan. Genoeg redenen om hier naartoe te gaan!

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2014/11/Le-Pain-Quotidien-Barcelona-ontbijt-menukaart.jpg” text=”Bekijk menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling Le Pain Quotidien

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★☆☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: ontbijten bij Le Pain Quotidien
  Waar: Carrer de Provença, 300 (let op: deze vestiging is inmiddels gesloten; ga in plaats hiervan naar hun winkel bij Av. Diagonal, 564)
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: bakerij opent van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 9:00 tot 20:00. De restaurant is open van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 20:00; op vrijdag tot 00:00. Zaterdag van 9:00 tot 00:00 en zondag en feestdagen tot 20:00 uur.
  Prijs: €€

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie