🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 4 reacties
Home » Blog » Op bezoek bij Casa Milà (La Pedrera)

Op bezoek bij Casa Milà (La Pedrera)

Het Casa Milà (ook door vele ‘La Pedrera‘ genoemd) van architect Antoni Gaudí, is een zeer populaire attractie in Barcelona en een van de 10 symbolen van de stad volgens de Barcelonezen. En dat is niet voor niks! De bizarre vormen en compositie blijft bezoekers verrassen en inspireren. Ik zelf had La Pedrera als studiemateriaal op school maar was nog nooit naar binnen geweest. Dit kon ik natuurlijk niet langer uitstellen en zo ging ik op pad om een artikel over het Casa Milà te schrijven en voilà, ik werd op slag verliefd!

Casa Milà (La Pedrera) bezoeken

Het Casa Milà ligt zeer centraal aan het Passeig de Gràcia nummer 92. Vanwege de bizarre vorm en uiterlijk als steengroeve, hoef je niet lang te zoeken om het gebouw te vinden. Ingang tot het museum is echter op Carrer Provença nummer 261 – 265 te vinden. Het is niet ongewoon om hier lange rijen toeristen te zien. Maar omdat ik de kaartjes van tevoren online besteld had en we redelijk vroeg in de ochtend gingen, konden we via de ingang voor online toegangskaarten zeer snel naar binnen gaan. Dit kan ik iedereen aanraden om te doen; het scheelt veel wachttijd en gedoe.

Met je toegangskaart krijg je tevens een audiogids (beschikbaar in de volgende talen: Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Russisch), iets wat ik van weinig toegevoegde waarde vond als ik heel eerlijk moet zijn. Als je de informatieborden leest en de projecties bekijkt, krijg je uiteindelijk dezelfde info te weten.

Tour langs het Casa Milà (La Pedrera)

Wat je als eerste ziet eenmaal in het Casa Milà is de sobere, maar tot in de details verzorgde, ovale binnenplaats. Plantjes versieren de trap naar de eerste etage, vroeger de begane grond waar de eigenaren van het gebouw woonden. Als je naar boven kijkt zie je hoe het zonlicht naar binnen valt en alle raampjes van de verschillende appartementen van licht worden voorzien. Waren er hier geen andere toeristen, dan zou je hoogstwaarschijnlijk van een moment rust kunnen genieten.

Op bezoek bij Casa Milà (La Pedrera) - binnenplaats
De binnenplaats en begin van de tour

Let ook even op de originele hal. De bijzondere ingangsdeur van ijzer, de lichtinval die er door schijnt en de kleuren aan de muur zijn echt een plaatje en een foto waard. Het lijkt erop dat Gaudí voor de deur geïnspireerd werd door het schild van een schildpad. Nog een leuk detail om op te letten: deze structuur diende als deur voor auto’s en mensen. Auto’s kwamen door de centrale deur binnen (het huis had namelijk de allereerste garage van de stad in de kelder) en de zijdeuren waren voor de bewoners.

Casa Milà (La Pedrera) - ingangsdeur
Ingangsdeur Casa Milà

Vervolgens neem je de lift om naar boven te gaan. Hou je camera gereed want wat je gaat zien is goud waard! Op de bovenste verdieping bezoek je namelijk het beroemde dakterras van het Casa Milà. Dit dakterras wordt gekenmerkt door de schoorstenen, de trappenhuizen en de ventilatietorens, dat krijgers in een bos van verrassende vormen verbeelden.

Casa Milà (La Pedrera) - dakterras
La Pedrera aan het bewonderen
Casa Milà (La Pedrera) - dakterras
Het beroemde dakterras
Casa Milà (La Pedrera) - schoorstenen
Prachtige schoorstenen

Daarnaast heb je vanaf het dakterras een uitstekend uitzicht over de stad en de omliggende straten. Ik zelf bleef hier het langst hangen, zó leuk was het om hier boven te zijn! Een foto nemen van jezelf naast een van de schoorstenen is dan ook een must.

Casa Milà (La Pedrera) -uitzicht Passeig de Gràcia
Uitzicht over Passeig de Gràcia

Vervolgens neem je het parcours langs de bovenste verdieping. Op de zolderkamer waar vroeger de was werd gedaan, staat nu een tentoonstelling over het gebouw zelf, Gaudí en de Modernisme. Het toppunt is dan wel de miniatuurkopie van het Casa Gaudí en de 270 bogen dat de zolderkamer bevat.

Casa Milà (La Pedrera) - miniatuurkopie Casa Gaudí
Miniatuurkopie van La Pedrera

De tour in de Casa Milà volgt dan met een bezoek aan een van de appartementen die ontworpen werden door Gaudí. Alle objecten en meubels uit die tijd zijn goed bewaard, waardoor je een zeer goed beeld krijgt over hoe het leven in begin de 20ste eeuw was. Let ook op de details zoals handgrepen, deurlijsten, vloeren en knoppen: Gaudí’s geest is aanwezig in de kleinste details van het huis.

Casa Milà (La Pedrera) - appartement
In het huis

Van de woonkamer tot aan de keuken, eetkamer, badkamer, studeerkamer en kinderkamer: je kunt door alle kamers van het appartement lopen en in je geest halen hoe het leven toen had kunnen zijn. Details zoals de positie van de kinderkamer, dat naast de slaapkamer van de bediening geplaatst was, zijn grappig om te zien (reden hiervoor was overigens dat de bediening hierdoor 24 uur per dag aanwezig was voor de kinderen).

Filmpjes en objecten uit de tijd maken de verbeelding van het leven in de Barcelona Modernista van begin 20ste eeuw compleet.

Casa Milà (La Pedrera) - slaapkamer
Slaapkamer
Casa Milà (La Pedrera) - eetkamer
Eetkamer
Casa Milà (La Pedrera) - balkon
Balkon uitzicht

Als laatst kom je langs de souvenirwinkel, en indien je zo veel genoten hebt als ik toen, ga je waarschijnlijk denken ‘nee, ik wil nog niet weg!’. Als troost kun je nog ter afsluiting een hapje en een drankje doen in het Café de La Pedrera beneden of een boek over Gaudí en het Modernisme in de boekenwinkel Laie kopen.

Ben jij ook al weleens binnen het Casa Milà geweest en wat vond je ervan?

Lees ook: waarom Casa Milà de steengroeve in het volksmond heet.

[su_box title=”Tip: koop nu je tickets voor Casa Milà” style=”soft” box_color=”#eb5d3a” radius=”1″]

Koop hier je kaartjes voor het Casa Milà. Kaarten zijn al vanaf €20,50 online te boeken (€10,25 voor kinderen van 7-12 jaar oud). Je ontvangt tevens een audiogids. Taal: Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans, Portugees, Russisch en Catalaans.

[button size=”medium” url=”https://www.tiqets.com/nl/kaartjes-casa-mila-la-pedrera-l145464/?partner=holabarcelona” text=”Koop nu >” target=”_blank” color=”orange” ][/su_box]

 • Praktische informatie:
  Wat: Casa Milà (La Pedrera) bezoeken
  Waar: Passeig de Gràcia, 92 (entree op Carrer Provença, 261 – 265)
  Metro: Diagonal (L3 en L5) en Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)
  Wanneer: van november t/m februari dagelijks open van 9:00 tot 18:00 uur. Van maart tot november van 9:00 tot 20:00 uur. Meer informatie vind je hier.
  Prijs: normaal €20,50, studenten €16,50, mindervalide €16,50, kinderen 7-12 jaar oud €10,25, kinderen 0-6 gratis. Prijs is inclusief audiogids.
  Tip: koop je kaarten online van tevoren om de lange rijen te vermijden.
  Let op: de façade van het Casa Milà gaat dit jaar onder het doek voor onderhoudswerkzaamheden, maar het museum is nog steeds open. De restauratie zal afgerond zijn medio december 2014.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

4 gedachten over “Op bezoek bij Casa Milà (La Pedrera)”

 1. Hi Marta,
  Ben aan het zoeken naar een bezoek van een huis van Gaudi. Nou lijkt me Casa Mila erg leuk. Bij de entree van € 20,50 kan je dan ook het museum bezoeken?
  Dit vind ik als tekst op jullie site: (denk dat “dit jaar” niet meer klopt)
  Let op: de façade van het Casa Milà gaat dit jaar onder het doek voor onderhoudswerkzaamheden, maar het museum is nog steeds open. De restauratie zal afgerond zijn medio december 2014.

  Beantwoorden
  • Hola Peter,

   Leuk dat je gedesinteresseerd bent om Casa Milà te bezoeken. Het museum gedeelte zit uiteraard in de prijs inbegrepen. De post werd in 2014 geschreven en toen was er sprake van een restauratie aan de façade van het Casa Milà. Deze restauratie is inmiddels afgerond en kunnen we weer genieten van dit prachtige gebouw. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast gewenst!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 2. Hi Marta,

  Wij zijn in september in Barca geweest! Wat ons (helaas) opviel was dat La Pedrera aan de buitenkant volledig in de steigers (doeken) stond. Ook in Parc Güell waren ze met onderhouds werkzaamheden bezig, waardoor je niet goed foto’s kon maken.

  Wat een leuke tip is om échte catalaanse tapas te eten is bij La Pulperia in de wijk El Born 😉

  Beantwoorden
  • Hola Angelique,

   Bedankt voor je reactie en je tip. Wat jammer dat ze aan het werken waren. Dat kan alleen maar een ding betekenen, dat je terug naar Barcelona in de toekomst moet om het zonder werkzaamheden te zien 😉

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie