🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » El Colectivo Café-Bar review

El Colectivo Café-Bar review

Het adres voor een rustige pauze tijdens een bezoek aan de multiculturele wijk El Raval in Barcelona heet El Colectivo. Hier ging ik laatst per toeval zitten en het beviel me zo goed, dat ik de review van vandaag aan El Colectivo Café-Bar wil wijden.

Over El Colectivo Café-Bar

El Colectivo Café Bar Barcelona

In een niet al te groot winkelpand aan de Carrer del Pintor Fortuny nummer 22 vind je El Colectivo Café-Bar, een kleinschalig en rustig café en tevens kunstgalerie, waar je heerlijk je tijd kunt doorbrengen.

Het café telt een handje vol tafels en een langwerpige bar. De inrichting is redelijk modern en Scandinavisch maar mixt hier en daar wat industriële met vintage elementen. De grote ramen en hoge plafonds geven veel licht waardoor je bij de tafels prima kunt zitten lezen. Kunst staat ook hier centraal en de schilderijen worden vaak vervangen.

Zoals het al op hun bord staat is dit een bar, café en vermut plek. Dat betekent dat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat welkom bent. In het weekend zijn ze extra lang open en kun je hier uit eten gaan of een drankje doen. Op de kaart bieden ze tevens allerlei zelfgemaakte producten zoals koeken, taarten en gebakjes, wat zeker een pluspunt is. Ze houden hier ook vaak feestjes voor kunstzinnige mensen: zo organiseren ze vaak kunst tentoonstellingen en is er af en toe een vintage markt.

Tips voor El Colectivo Café-Bar

Bij El Colectivo kun je in alle rust genieten van een kop koffie en de krant of een boekje lezen. Je kunt hier ook uitgebreid ontbijten (met verse jus, yoghurt, muesli, croissants en geroosterde brood) of lunchen (ze bieden onder andere moussaka, quiche’s en een ruim en gevarieerd assortiment aan broodjes, inclusief vegetarische pitabroodjes).

Zelf kwam ik naar El Colectivo om de typische Spaanse ‘merienda’ te nuttigen, oftewel, een tussendoortje ’s avonds. Ik bestelde een lekkere koele Cacaolat (hét Catalaanse chocolademelk merk per uitstek) met een heerlijke homemade oatmeal cookie. Echt een aanrader!

Bij de bar hebben ze naast deze koekjes ook andere zelfgemaakte gebakjes staan, inclusief vegan taarten. Mijn tip is dus om eerst te kijken wat ze op die dag te bieden hebben en een stukje van de lekkerste van de taarten te proberen! Wees gewaarschuwd: het kan moeilijk zijn om te kiezen!

Qua prijs, hanteren ze bij El Colectivo zeer schappelijke prijzen. Zo kostte mijn homemade koek €1,60 en op het lunch menu zag ik gerechten als de moussaka en de quiche staan voor €5. Ter conclusie: El Colectivo is een fijne plek om te gaan zitten en lekker te genieten van de rust in een van de meest alternatieve en kunstzinnige delen van de stad.

Voor een blik op de kaart, check het menu hieronder.

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2014/10/El-Colectivo-Café-Bar-Barcelona-menu.jpg” text=”Bekijk menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling El Colectivo Café-Bar

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij El Colectivo Café-Bar
  Waar: Carrer Pintor Fortuny, 22
  Metro: Liceu (L3) of Catalunya (L1 en L3)
  Wanneer: maandag t/m donderdag van 9:00 tot 21:00 uur. Vrijdag tot 0:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 0:00 uur. Zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
  Prijs: €

Tip: Mis mijn andere reviews niet en bekijk mijn tips voor meer leuke ontbijt en lunch adressen in BarcelonaBon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie