🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Barcelona Vive México

Barcelona Vive México

Het samenbrengen van de Mexicaanse en de Catalaanse cultuur is het doel van Barcelona Vive México, een festival dat ter ere van de Onafhankelijkheid van Mexico gehouden wordt in Barcelona en een unieke kans om je in de Mexicaanse cultuur te verdiepen!

De achtergronden van dit festival zijn terug te vinden in de evenementen Encuentro Mariachi de Barcelona en de Semana de México, die voorheen gehouden werden in het Poble Espanyol. Bovendien hebben Barcelona en Catalonië een bijzondere band met Mexico; niet alleen vanwege de vele Mexicanen die er wonen, maar ook omdat historisch gezien Catalonië één van de belangrijkste havens voor de maritieme handel met Amerika had en omdat Columbus hier vanuit Amerika terugkwam.

Barcelona Vive México 2018

Barcelona Vive México 2016

Het festival Barcelona Vive México biedt gedurende het weekend van 15 en 16 september 2018 tal van concerten en activiteiten voor jong en oud waarbij de folklore en cultuur van het land van de tequila, taco’s en enchiladas centraal staan. De hoogtepunten van dit festival zijn:

Feria del Grito

Een gezellige kermis voor de hele familie tijdens het weekend van 15 en 16 september in Poble Espanyol met onder andere veel Mexicaans eten, muziek, dansen, worstelaars en ambachtslieden. De entree bedraagt €14,- (gratis voor kinderen onder 12 jaar oud).

De Grito de Dolores

De herdenking van de pronunciamiento van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog door Miguel Hidalgoop op 16 september 1810 in het stadje Dolores is één van de hoogtepunten van dit festival. Sinds oktober 1825 is dit de dag van de Onafhankelijkheid van Mexico. Tijdens de kermis, op zondag 16 september om 20:00 uur op Poble Espanyol, zal een officiële ceremonie gehouden worden ter ere van de Grito de Dolores.

Kortom, als je een liefhebber bent van de Mexicaanse cultuur en gastronomie, dan is dit festival zeker de moeite waard om te bezoeken! Voor meer informatie over dit evenement en het complete activiteitenprogramma, kijk op de site bcnvivemexico.com.

  • Praktische informatie:
    Wat: Barcelona Vive México (het Mexico festival in Barcelona)
    Waar: Poble Espanyol
    Wanneer: 15 en 16 september 2018
    Prijs: de entree bedraagt €14,- (gratis voor kinderen onder 12 jaar oud)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie