🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Funicular de Montjuïc

De Funicular de Montjuïc is gebouwd in 1928, flink gerenoveerd in 1992 vanwege de Olympische Spelen en is één van de snelste en meest eenvoudige manieren om naar het park van Montjuïc te komen. Deze kabelspoorweg maakt tevens deel uit van het geïntegreerde kaartsysteem van Barcelona, waardoor je hier gewoon met je OV-kaart mee mag reizen.

Hoe ga je naar Funicular de Montjuïc

De kabelspoorweg van Montjuïc vertrekt vanuit metrostation Paral.lel (L2 en L3) en vervoert je razendsnel naar het station Funicular de Montjuïc (op Avinguda Miramar nummer 28) en andersom. Het station Funicular de Montjuïc ligt op een optimale locatie, midden op de Montjuïcberg, wat heel handig is als je de berg verder te voet wilt ontdekken. Maar je kunt ook vanaf dit punt de kabelbaan van Montjuïc nemen om snel de top van de berg en het befaamde kasteel van Montjuïc te bereiken.

Station Funicular de Montjuïc Barcelona
Station Funicular de Montjuïc

Tickets Funicular de Montjuïc

De Funicular de Montjuïc is inbegrepen in het openbaar vervoer van Barcelona. Dat betekent dat je met een metrokaartje of toeristische OV-kaart zoals de Barcelona Card en de Hola BCN! travelcard ook hier in kunt stappen. Hierdoor is dit één van de goedkoopste manieren om naar het park van Montjuïc te komen.

Openingstijden Funicular de Montjuïc

De Funicular de Montjuïc rijdt in de herfst en de winter van maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 9:00 tot 20:00 uur. In de lente en de zomer is hij door de weeks van 7:30 tot 22:00 uur geopend en in het weekend en op feestdagen van 9:00 tot 22:00 uur.

Let op: de Funicular de Montjuïc wordt vaak van januari tot en met februari gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. De dienst wordt dan vervangen voor een bus. Andere buslijnen die je hier kunt gebruiken zijn nummer 55 en 150.

Wat te zien en te doen bij Funicular de Montjuïc

Eenmaal op het station Funicular de Montjuïc, bij Avinguda Miramar, kun je eenvoudig te voet de volgende bezienswaardigheden op de Montjuïcberg bereiken en genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Als je van hiken houdt, dan kun je ook vrij gemakkelijk vanaf hier het kasteel van Montjuïc te voet bereiken.

Video Funicular de Montjuïc

In de video hieronder zie je hoe een ritje met de kabelbaan van Montjuïc is.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.