🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Funicular de Vallvidrera

Een andere manier om de Tibidaboberg te bereiken is met de Funicular de Vallvidrera, dat Barcelona met de buurt van Vallvidrera verbindt. De Funicular de Vallvidrera is daarnaast handig om de Carretera de les Aigües, de communicatietoren van Collserola en het Parc de Collserola in zijn algemeen te bezoeken. En het allerbeste is dat je hier met je gewone metrokaartje mee mag reizen!

Hoe ga je naar Funicular de Vallvidrera

De kabelspoorweg van Vallvidrera verbindt de wijk van Vallvidrera met de rest van Barcelona. De kabelspoorweg rijdt van het station Vallvidirera Inferior naar Vallvidirera Superior en andersom, en heeft een tussenstation voor de Carretera de les Aigües, een geliefd wandelpad in de bergen van Collserola. Vanaf de stad bereik je de Funicular de Vallvidrera bij het station van de ferrocarrils Peu del Funicular (S1 of S2).

Kabelspoorweg Funicular de Vallvidriera Barcelona
Kabelspoorweg Funicular de Vallvidrera

Tickets Funicular de Vallvidrera

De Funicular de Vallvidrera is inbegrepen in het openbaar vervoer van Barcelona. Dat betekent dat je met een metrokaartje of toeristische OV-kaart zoals de Barcelona Card en de Hola BCN! travelcard ook hier in kunt stappen.

Openingstijden Funicular de Vallvidrera

De Funicular de Vallvidrera rijdt tussen 4:40 ’s ochtends tot middernacht op werkdagen en in het weekend en feestdagen van 5:30 ’s ochtends tot ruim 2:00 uur ’s nachts.

Goed om te weten: de Funicular de Vallvidrera is zelfrijdend. Binnen het voertuig is er een knop om je bestemming te selecteren, waarna hij gaat rijden. Als je dit niet doet, dan wacht het voertuig tot zijn volgende vertrektijd is.

Wat te zien en te doen bij Funicular de Vallvidrera

Het is een geweldige ervaring om met de Funicular de Vallvidrera te reizen. De voertuigen, die boven een steile weg rijden, hebben grote ramen om het landschap te bekijken, terwijl je Barcelona achter jou laat en prachtig kunt zien liggen. Eenmaal op het station Vallvidrera Superior kun je de mooie en natuurlijke omgeving verkennen. De volgende bezienswaardigheden mag je zeker niet missen:

En als je van hiken in de natuur houdt, dan ben je hier aan het goede adres.

Video Funicular de Vallvidrera

Bekijk de video hieronder om meer te leren over de Funicular de Vallvidrera.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.