🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Leuk om te doen: bootjes kijken in Barcelona

Leuk om te doen: bootjes kijken in Barcelona

Een van mijn favoriete plekken in Barcelona om te gaan wandelen is bij het water. Niet alleen is het een rustgevende plek, maar het zit ook vol mooie plekjes waar je uren kunt zitten genieten van de omgeving. Van Port Olímpic tot aan het Port de Barcelona langs het Moll de la Fusta, je kijkt je ogen uit!

Bootliefhebbers zullen hier zeer blij verrast worden door het grote aantal boten die je in de havens van Barcelona kunt spotten. Van grote zeilboten tot aan de meest fantastische jachtschepen en cruises. Voor diegene die hier minder kennis van hebben is boten kijken nog steeds een leuke activiteit.

Wandeling langs de haven in Barcelona

Speciaal voor Barcelona met Marta heb ik mijn favoriete plekken om te gaan wandelen en bootjes te kijken in Barcelona verzameld. Een fijne manier om even uit de drukte van de stad te vluchten en te ontspannen.

Port Olímpic

Wandelend bij het Passeig Marítim heb je al een mooi uitzicht op de boten in de Port Olímpic. Maar voor de ultieme ervaring ga je een paella lunchen op een zondagmiddag bij een van de vis restaurants met zicht op de haven. Onder het genot van de zon en het lekkere eten geniet je na afloop van je maaltijd nog van een mooie wandeling langs de vele bootjes die in de haven van Port Olímpic liggen.

Port Olímpic - Bootjes kijken in Barcelona
Port Olímpic

Port Vell

Tegenover de oude loodsen waar nu het Palau del Mar ligt, vind je het stuk van de haven dat Port Vell (‘oude haven’) genoemd wordt en waar sommige van de grootste jachten te vinden zijn. In stijl eten met dit uitzicht als achtergrond doe je dan bij een van de restaurants bij Palau del Mar. Ook onmisbaar is het uitzicht over de haven vanaf het terras van het Museu de la Història de Catalunya, dat in het Palau del Mar gevestigd is!

Port Vell - Bootjes kijken in Barcelona
Port Vell

Moll d’Espanya

Bij de Moll d’Espanya heb je zicht op de boten van de Port Vell en die van de Montjuïc zijde. De mooie groenstrook waar de Moll d’Espanya ligt is vooral een leuke plek om te picknicken, uit te rusten, balletje trappen of met de kinderen spelen.

Moll d'Espanya - Bootjes kijken in Barcelona
Moll d’Espanya

Moll de la Fusta

Een van de meest bijzondere plekken in Barcelona is de Moll de la Fusta, dat samen hangt met het zuidelijkste punt van de Ramblas. De naam ‘Moll de la Fusta’ betekent letterlijk ‘houten haven’ en dat zie je terug in het hobbelig houten bruggetje waar je langs moet lopen om het Maremagnum winkelcentrum te bereiken. Onderweg heb je een mooi uitzicht op de vele bootjes die in de haven geparkeerd zijn. Dit stukje is overigens op zijn best bij zonsondergang. Daar maak je de mooiste foto’s.

Aan de waterkant naast de Moll de la Fusta liggen de Golondrinas, waarmee je boottochten in de haven en langs het strand van Barcelona kunt doen, en een prachtig voorbeeld van een oude houten schip.

Moll de la Fusta - Bootjes kijken in Barcelona
Moll de la Fusta

Tip: wist je dat je ook in een boot kunt overnachten in Barcelona? Kijk bijvoorbeeld naar deze of deze boten voor een onvergetelijke vakantie!

Moll dels Pescadors

De plek waar je nu de vissers van Barcelona in actie kunt zien heet Moll dels Pescadors, wat letterlijk de ‘vissershaven‘ betekent. Onder de beroemde vissersklok varen de vissersboten op en af met hun netten en vangst. Een bijzonder beeld dat steeds schaarser wordt in de haven van Barcelona.

Iets verderop de Moll dels Pescadors vind je tevens de plek waar boten gemaakt en gerepareerd worden. Ook vind je hier de Torre d’Alta Mar, waar bovenop de toren een sterren restaurant zit. Het uitzicht vanuit deze toren over de haven en de stad is uiteraard adembenemend en het eten is er verrukkelijk.

Moll dels Pescadors - Bootjes kijken in Barcelona
Moll dels Pescadors

Port de Barcelona

Tegenover de Zuil van Columbus loopt langs de waterkant een mooie boulevard waar je ook lekker kunt wandelen. Op dit stukje kom je onder andere de haven van Barcelona tegen, het gebouw waar cruises en passagiersboten op- en afvaren, het imposante World Trade Center, waar een luxe hotel en de kabelbaan toren zich bevinden, en het beeldschone gebouw van Port de Barcelona.

Port de Barcelona - Bootjes kijken in Barcelona
Port de Barcelona

Tip: meer weten over boten? Ga dan naar het dichtstbijzijnde Museu Marítim de Barcelona! Ook leuk om met de kinderen te bezoeken.

Mijn geheime adres om bootjes te kijken

Een van mijn favoriete plekken on bootjes te kijken in alle rust en met het zonnetje op mijn gezicht zit verborgen achter het winkelcentrum van Maremagnum. Met een chocolade frappuccino van Starbucks (te koop bij Maremagnum) ga ik bij de waterkant op een bankje zitten achter het winkelcentrum. Je geniet hier van een prachtig uitzicht op de vissershaven van Barcelona, het Moll dels Pescadors, met de Torre de Alta Mar en het Hotel W in de achtergrond.

De activiteit aan deze kant van de haven is constant: je ziet in mum van tijd allerlei soorten boten varen, van zeilboten tot aan vissersboten, die telkens af en aan varen. Zelf de Golondrinas komen hier langs, met al de toeristen aan boord die foto’s zitten te schieten.

Mijn geheime adres om bootjes te kijken in Barcelona
Hier kijk je op de Moll dels Pescadors met de Torre d’Alta Mar en het Hotel W in de achtergrond

Het meest bijzondere vind ik wel de vissersboten die met de netten aan deze kant van de haven komen om hun vangst van de dag te loodsen. Je ziet ze aan het werk gaan, met elkaar praten en de boten prepareren voor de volgende ronde. Wat mij betreft een unieke ervaring om mee te maken en een leuke en ontspannende manier om de activiteit in de haven van Barcelona te ontdekken die nog niet veel mensen kennen!

Kaart met wandeltips om bootjes te kijken in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie