🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Rutger

Nederlander in Barcelona: Rutger

Aanrader van Rutger - Bunkers del Carmel
Uitzicht vanuit de Bunkers, tip van Rutger

Vandaag maken we kennis met Rutger, die twee jaar geleden Groningen verruilde voor Barcelona. Na zijn Master aan de business school ESADE begon Rutger voor een online mediabedrijf in Barcelona te werken en heeft sindsdien de stad niet meer verlaten. Momenteel werkt Rutger vanuit Barcelona aan de voetbal nieuwssite Voetbalprimeur.be, runt hij de YouTube-kanaal Koning FIFA en organiseert hij online game toernooien voor meer dan 20.000 mensen. Een behoorlijke drukke agenda! Wil je weten hoe het leven in Barcelona Rutger bevalt en wat zijn tips zijn, lees dan verder.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Barcelona is geweldig om in te wonen. Ik wil clichés vermijden, maar dat gaat bij deze vraag niet lukken. Leven in een warme stad met goed eten, leuke mensen, laid-back mentaliteit en het oneindige aantal dingen dat je hier kan doen maakt de stad gewoon super om in te leven! Men brengt veel tijd door buitenshuis en eet ook lekker veel buiten de deur. Heerlijk vind ik dat!”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Teveel om op te noemen, maar als ik met een lijstje moet komen, dan is het het volgende:

1. Platja de Bogatell: “Dit strand ligt nog wel in de stad en is snel te bereiken, maar het is er niet zo extreem druk als het toeristische Barceloneta-strand. Van mei tot september spelen we hier op zaterdagen en zondagen altijd volleybal met een groep jongens en meisjes. Zelfs de pakistanen (die –illegaal- bier verkopen op het strand) zijn we al bevriend mee geraakt.”

2. Bunkers del Carmel: “Dit is één van de vele uitzichtpunten in Barcelona. In mijn ogen is dit wel het beste uitzichtpunt. Het is hier wat rustiger dan op veel van de andere uitzichtpunten.”

3. Gràcia: “Ook een wat rustigere plek van de stad met veel pleintjes en een hele eigen sfeer. Deze wijk ademt “take it easy”. Is ook wat meer een alternatief wijkje. Hier moet je zeker Plaza del Sol niet overslaan en als je overdag honger hebt, is Cambalache Club een tentje met drie gangen lekker eten voor 10 euro.”

4. Bo de B – Sandwiches (Carrer Fusteria, 14): “Verschrikkelijk toeristisch aan de rand van de wijk Gótico, maar ik kon het niet laten om hier meer dan 150 keer een broodje te halen! Het is een soort SubWay, maar dan met echt verse producten. Goedkoop en heel lekker!”

5. Calle Blai: “Prachtig straatje vol met bars en vol met mensen. Het ademt gezelligheid. Je kan hier tapas nemen, een biertje drinken, wat uitgebreider avondeten. Alles betaalbaar. In de zijstraatjes van Calle Blai zitten ook nog twee leuke plaatsen om te eten: La Cambicha (Carrer Poeta Cabanyes, 43) en La Bella Napoli (Carrer de Margarit, 12-14).

En als je Nederland mist?Rutger geeft tips over Barcelona

“Ik mis Nederland nooit. Voor mijn werk ben ik één keer in de twee maanden in Nederland, dus ben er te vaak om het te missen. Als ik er ben zie ik altijd mijn familie en bijna altijd mijn vrienden. Ik moet toegeven dat ik dan altijd wel even een kroketje eet, maar meer heb ik op dit moment van Nederland niet nodig. ;-)”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Rutger
    Geboren: 29 april 1990 in Groningen
    Beroep: Online marketeer
    Waar je woont in Barcelona: vlakbij Plaza España (Sants-Montjuïc)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie