🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 2 reacties
Home » Blog » De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants

De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants

De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants in Barcelona
De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants in Barcelona

Gezamenlijk met het begin van de wijkfeesten in Sants, zijn afgelopen weekend de nieuwe Jardins de la Rambla de Sants open gegaan. Oftewel, Barcelona’s versie van de New Yorkse High Line Park. Dit is een mooie groene strook van 800 meter lang bovenop een spoorlijn die gaat van Plaça de Sants tot aan Santa Eulàlia.

De Jardins de la Rambla de Sants zijn na jaren verbouwing eindelijk een realiteit voor de buurtbewoners, die de breuk tussen de buurten van Sants en La Bordeta vanwege het spoor graag zagen verdwijnen. Nu vind je bovenop het metro- en treinspoor een verhoogd groen wandelpad waar de buurtbewoners komen om te ontspannen: een boekje lezen op het gras, hardlopen, fietsen, rolschaatsen of sporten bij een van de fitnessapparaten die er zijn te vinden. Ze flaneren en genieten van deze groene strook op 12 meter hoogte, van de flora diversiteit en het prachtige uitzicht op de stad. Al kan het voor sommige omliggende bewoners minder prettig zijn, gezien de inbreuk op hun privacy. Zo kun je vanuit dit platform makkelijk binnen kijken bij de huizen aan de overzijde, een probleem dat op sommige plekken opgelost is door verticale tuinen aan te leggen.

Een wandeling langs dit mooi aangelegde park is een aangename ervaring en gezien zijn recente opening zijn hier met name de locals die een kijkje komen nemen. Wees dus als eerste en ervaar hoe mooi de Jardins de la Rambla de Sants zijn geworden!

Jardins de la Rambla de Sants in Barcelona
Aangename promenade bovenop de spoorweg
Jardins de la Rambla de Sants in Barcelona
Het park is voorzien van mooie beplanting
Jardins de la Rambla de Sants in Barcelona
Zonnepanelen aan de Rambla de Sants

Tip: bekijk hieronder de eerste beelden van de nieuwe Jardins de la Rambla de Sants.

 • Praktische informatie:
  Wat: Jardins de la Rambla de Sants bezoeken
  Waar: hoofdingang zit bij Plaça de Sants
  Metro: Plaça de Sants (L1 en L5), Mercat Nou (L1), Santa Eulàlia (L1)
  Prijs: gratis
  Tip: ook voor kinderen is dit een aangenaam park, met diverse speeltuinen om lekker te spelen en zich te vermaken

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants”

Plaats een reactie