🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Gratis musea in Barcelona: de ultieme gids

Gratis musea in Barcelona: de ultieme gids

Wanneer kun je gratis naar de musea in Barcelona is een vaak voorkomende vraag bij budget reizigers, maar ook zeker bij Barcelonezen zelf die ook graag de eigen stad beter willen leren kennen. Wist je dat veel van de musea in Barcelona iedere eerste zondag van de maand gratis zijn? En sommige zijn zelfs elke zondag na 15:00 uur gratis! Als je op een budgetvriendelijke manier musea wil bezoeken in Barcelona, dan is mijn onderstaande gids zeker iets voor jou.

Gratis musea elke zondag na 15:00 uur

Op zondagmiddag na 15:00 uur kun je een aantal musea gratis bezoeken in Barcelona waaronder het Picasso museum en het Museu d’Història de Barcelona. Dit is dan ook een geliefd moment door de locals om met hun gezinnen naar het museum te gaan. Hieronder vind je een lijst van de deelnemende musea die op zondag na 15:00 uur tot sluitingstijd (meestal rond 20:00 uur) gratis toegang bieden:

Tip: een interessant museum met een afwijkende gratis avond is het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Het kunstmuseum van Catalonië opent iedere zaterdag na 15:00 uur tot sluitingstijd zijn deuren voor het publiek. Ook het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) is iedere zaterdag na 16:00 gratis te bezoeken.

Gratis musea eerste zondag van de maand

Mocht je het nog niet weten, veel musea in Barcelona zijn gratis te bezoeken tijdens de eerste zondag van de maand gedurende de hele dag. De langste rijen vind je hier bij Picasso museum en Palau Güell.

Extra tip: 100% gratis musea in Barcelona

Een geheimpje! Er bevinden zich in Barcelona ook een aantal musea en tentoonstellingsruimtes waar de toegang altijd gratis is.

Bij musea zoals de Romeinse begraafplaats en El Born cultureel centrum kun je de inhoud van de ruïnes al gratis van buitenaf zien. Andere bijzondere gebouwen in Barcelona, zoals de Universitat de Barcelona of het Casa de l’Ardiaca, Palau del Lloctinent en Palau Macaya, zijn tevens gratis te bezoeken, en hoewel ze niet in de categorie ‘musea’ vallen, zijn ze zeker een bezoekje waard. Ook het gemeentehuis is iedere zondag open voor publiek (tussen 10:00 en 14:00 uur).

En tot slot, houd er rekening mee dat meestal ook op speciale data (zoals op 12 februari, tijdens Santa Eulàlia, 18 mei, voor de Internationale Dag van Museum, 11 september, tijdens de Diada de Catalunya, de dag van de Mercè, op 24 september en tijdens de Museumnacht in mei en 48h Open House Barcelona in oktober) alle eerder genoemde musea bezocht kunnen zonder entree te betalen.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie