🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Fietsen in Barcelona: tips van een local

Fietsen in Barcelona: tips van een local

Waren fietsers in Barcelona vroeger nog een zeldzame verschijning, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen toeristen maar ook locals hebben deze trend omarmt. Nieuwe diensten zoals de rode-witte leenfietsen van Bicing, maken het fietsen door Barcelona voor de locals extra aantrekkelijk. Toch blijft het voor vele fietsers een issue om in Barcelona te fietsen. Zo kun je onder andere vaak je fiets nergens parkeren als je onderweg bent. Met die gedachten begonnen de jongens van Fixed Lover hun project waar fietsvriendelijke spots in Barcelona verzameld worden. Ik vroeg aan Guillem Carmona, een van de oprichters van Fixed Lover, zijn persoonlijke Barcelona fietstips. Benieuwd naar zijn favoriete plekken om te fietsen, lees dan verder!

Hoe scoort Barcelona als fietsstad?

“Barcelona is een stad met weinig hellingen (afhankelijk van de wijk) en wordt met de dag extra aantrekkelijk voor fietsers. De straten worden steeds aangevuld met nieuwe fietspaden, en nog belangrijker, je ziet dat locals steeds meer gewend raken aan het idee dat je in Barcelona niet alleen met de auto, motor, taxi en de bus kunt bewegen, maar ook met de fiets. Toch is er een diepere mentaliteitsverandering bij de inwoners nodig om het gebruik van de auto of de motor voor kleine ritten volledig te vervangen voor de fiets.”

De mooiste plekjes op de fiets in Barcelona?

“Één van onze favoriete plekken om te fietsen is langs de strandboulevard van Barcelona. Je kunt van Badalona (een stad dat ligt naast Barcelona) naar het strand van Barcelona fietsen via een fietspad, en op deze manier van een van de voordelen van het wonen in Barcelona te genieten: ​​de Middellandse Zee en het strand. Ik hou ook van fietsen langs de Rambla del Poblenou, die de wijk doorkruist en direct bij het strand uitkomt. Ondertussen kun je bij een van de vele terrassen stoppen en een hapje doen. Een andere plek waar je kunt gaan fietsen, is door de Gran Via richting de luchthaven van El Prat, waar je een super plek heel dichtbij de landingsbaan kunt vinden om vliegtuigen te spotten. Daarnaast hou ik ook van fietsen door de wijk El Born. Het is altijd beter in de winter dan in de zomer, want dan zijn er veel mensen. Misschien is het in de zomer geweldig om dit om 08:00 uur te doen, wanneer er minder mensen zijn en het nog niet zo warm is. Het is zonder twijfel een van de leukste manieren om de buurt snel te leren kennen en langs verschillende waardevolle gebouwen te komen totdat je de kerk van Santa Maria del Mar bereikt.”

Je top 5 fietsvriendelijke plekken in Barcelona?

1. Cafetería Cosmo (Carrer d’Enric Granados, 3): “centraal gelegen, met een prachtig decor, coole en jonge ambiance. Naast het café en het restaurant, bieden ze bij Cosmo allerlei soorten tentoonstellingen. Een plek voor de fietsliefhebber.”

2. Nou Racó 169 (Carrer de Casanova, 169): “een bar waar je ’s avonds naar live muziek kunt luisteren (van donderdag tot en met zondag vanaf 22:00 uur). Vriendelijke bediening, goede prijzen, gegarandeerd plezier en niet te vergeten, fietsenrekken!”

3. Can Solé (Carrer de Sant Carles, 4): “restaurant TOP in La Barceloneta als je paella wilt eten. Voor een goede verwennerij: de paella is zeer verfijnd en de wijnkaart van kwaliteit. Niks te vergelijken met de paella’s op de Ramblas (laat je niet wijs maken). Extra leuk: ze bewaren je fiets achter in hun magazijn.”

4. La Cerveteca (Carrer d’en Gignàs, 25): “brouwerij in de Gotische wijk. Veel import en binnenlandse bieren. Met een grote parkeerplaats voor fietsen. Perfect voor een goede tijd met vrienden.”

5. La Base Nautica (Platja de la Mar Bella, Avinguda del Litoral): “bar-restaurant vooraan op het strand. Vriendelijke bediening, losse sfeer en talloze mogelijkheden om een leuke tijd door te brengen, vooral bij mooi weer.”

Plattegrond met fietsvriendelijke plekken in Barcelona

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Guillem Carmona
    Geboren: 13/01/1990 in Barcelona
    Werk: medeoprichter en verantwoortelijk voor Fixed Lover

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie