🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Marathon van Barcelona

Marathon van Barcelona

De jaarlijkse marathon van Barcelona oftewel de “Zurich Marató de Barcelona” (of Marató de Barcelona) is een zeer populaire hardloopevenement dat sinds 1978 in de stad wordt gehouden. Dit jaar vindt de marathon van Barcelona op zondag 10 maart 2024 plaats.

Laatste update: 26/03/2024

Marató de Barcelona 2024

De Marathon van Barcelona begint dit jaar om 8:30 uur bij Passeig de Gràcia. De deelnemers zullen dan een parcours van 42,195 km afleggen langs sommige van de mooiste plekken in de stad zoals Casa Batlló, Sagrada Família en het strand, om zo bij het Arc de Triomf eindigen.

De deelnemers worden onderverdeeld in diverse categorieën: Sub 23 (18-22 jaar), Senioren (23-34 jaar), Veteranen A (35-44 jaar), Veteranen B (45-54 jaar), Veteranen C (55-64 jaar) en Veteranen D (65+). Je hebt een maximum van 6 uur na de start om het parcours af te leggen.

Deelname aan de marathon staat open voor alle atleten, ongeacht hun nationaliteit, maar je moet wel ouder dan 18 zijn en aan de registratie-eisen voldoen.

Inschrijven kun je eenvoudig online doen via de site zurichmaratobarcelona.es.

Inschrijfgeld bedraagt €65 voor de eerste 10.000 deelnemers, €78 als je tussen de 10.000 en 17.000 bent, en €89 voor de rest.

Marathon van Barcelona
Marathon van Barcelona

Tijdens de marathon vinden op een groot aantal locaties langs het traject diverse activiteiten voor het publiek plaats. Je kunt onder andere optredens zien van verschillende percussiegroepen, bands en traditionele folklore of lekkere hapjes nemen.

 • Praktische informatie:
  Wat: hardloopwedstrijd Zurich Marató Barcelona
  Waar: start bij Passeig de Gràcia / einde bij Arc de Triomf
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Wanneer: zondag 10 maart 2024
  Prijs: vanaf €65,- p.p.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie