De beste tips van een local!

Marathon van Barcelona

Toegevoegd op in Sport
Inhoudsopgave

De jaarlijkse marathon van Barcelona oftewel de "Zurich Marató de Barcelona" (of Marató de Barcelona) is een zeer populaire hardloopevenement dat sinds 1978 in de stad wordt gehouden. Dit jaar vindt de marathon van Barcelona op zondag 19 maart 2023 plaats.

Laatste update: 06/03/2023

Marató de Barcelona 2023

De Marathon van Barcelona begint altijd om 8:30 uur bij de Avinguda Reina Maria Cristina, vlakbij Plaça d'Espanya. De deelnemers zullen dan een parcours van 42,195 km afleggen langs sommige van de mooiste plekken in de stad zoals Camp Nou, Sagrada Família en het strand, en weer bij Avinguda Reina Maria Cristina eindigen.


De deelnemers worden onderverdeeld in diverse categorieën: Sub 23 (18-22 jaar), Senioren (23-34 jaar), Veteranen A (35-44 jaar), Veteranen B (45-54 jaar), Veteranen C (55-64 jaar) en Veteranen D (65+). Je hebt een maximum van 6 uur na de start om het parcours af te leggen.

Deelname aan de marathon staat open voor alle atleten, ongeacht hun nationaliteit, maar je moet wel ouder dan 18 zijn en aan de registratie-eisen voldoen.

Inschrijven kun je eenvoudig online doen via de site zurichmaratobarcelona.es.

Inschrijfgeld bedraagt €65 voor de eerste 10.000 deelnemers, €78 als je tussen de 10.000 en 17.000 bent, en €89 voor de rest.

Marathon van Barcelona
Marathon van Barcelona

Tijdens de marathon vinden op een groot aantal locaties langs het traject diverse activiteiten voor het publiek plaats. Je kunt onder andere optredens zien van verschillende percussiegroepen, bands en traditionele folklore of lekkere hapjes nemen.

 • Praktische informatie:
  Wat: hardloopwedstrijd Zurich Marató Barcelona
  Waar: Avinguda Reina Maria Cristina
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Wanneer: zondag 19 maart 2023
  Prijs: vanaf €65,- p.p.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je