🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Verhalen 1 reactie
Home » Blog » Kerstloten in Barcelona kopen? Ga naar Lotería El Gato Negro

Kerstloten in Barcelona kopen? Ga naar Lotería El Gato Negro

Je kerstlot in Barcelona koop je bij Lotería El Gato Negro, een van de oudste en zeker een van de meest bekende loterijkantoren van Barcelona. Met een wel heel bijzondere naam, ‘de Zwarte Kat’, is dit loterijkantoor op Carrer Pelai een van de meest beroemde en succesvolle. Door hun geschiedenis met vele prijzen is de Lotería El Gato Negro zeer druk bezocht rond de kerstdagen. Mensen willen hier hun kerstlot kopen om mee te doen aan de Lotería de Navidad (22 december) en de Lotería del Niño (6 januari). Op 2012 was het ook nog eens hun 100ste verjaardag.  Reden genoeg om wat extra aandacht aan dit beroemde loterijkantoor te geven.

100 jaar geluk bij Lotería El Gato Negro

Het 44e loterijkantoor van Barcelona werd op 13 december 1912 geopend door Ernestina Baró i Puig op Carrer Rosal naast de populaire Moulin Rouge (tegenwoordig het theater El Molino) op de Ronda Sant Antoni nummer 31, waar klanten het loterijkantoor doopten met de naam ‘de Zwarte Kat’. Dit gebeurde naar aanleiding van een kalender met zwarte katten dat destijds in het loterijkantoor hing. Klanten begonnen toen het loterijkantoor te vullen met knuffeldieren in de vorm van zwarte katten; een collectie die nog steeds bewaard wordt.

Toch was het pas in 1932 dat het loterijkantoor naar de straat Pelai nummer 40 verhuisde.

De eerste grote prijs uitgereikt door El Gato Negro kwam met de kerstlottrekking van 1938. Toen haalden ze de tweede prijstrekking. Maar zijn roem kwam pas in de jaren ’50. Toen won het lot van El Gato Negro weer een tweede prijs bij de Lotería de Navidad in 1951 en een derde prijs in 1953. Op deze manier werd de Gato Negro beroemd als de kat die goed geluk bracht.

De faam van dit loterijkantoor werd uitgebreid met de verdeling van de prijzen in de kerstloterijen van 2003, 2004 en 2010 en de loting van El Niño in 2004. Daarnaast hebben ze iemand miljardair gemaakt op 15 november 2003 met de loting van de  Primitiva.

Tijdens deze 100 jaar hebben vier generaties van dezelfde familie het loterijkantoor opengehouden. Zo is dit een object voor bedevaarders geworden, waar vele fans naartoe gaan om geluk te zoeken. Vandaag de dag, is het kopen van kerstloten bij Lotería El Gato Negro een traditie die de grenzen van Barcelona overstijgt.

  • Praktische informatie:
    Wat: kerstlot kopen bij Lotería El Gato Negro
    Waar: Carrer Pelai, 40
    Metro: Catalunya (L1, L3 en L8) of Universitat (L1 en L2)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “Kerstloten in Barcelona kopen? Ga naar Lotería El Gato Negro”

Plaats een reactie