🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 1 reactie
Home » Blog » Belg in Barcelona: Esther

Belg in Barcelona: Esther

Vandaag maken we kennis met de Belgische Esther de Wildeman, die met haar Engelse vriend Dan en zoontje Pau (van 2,5 jaar oud) in Barcelona woont. Haar Spaanse avontuur begon in 2012 toen ze emigreerde en bij Vistaprint aan de slag ging. Daarna volgden andere banen en ontmoette zij haar grote liefde Dan in Barcelona. En hoewel het niet altijd makkelijk was, is zij (en haar gezinnetje) niet meer weg te halen uit Barcelona. Haar liefde voor de stad heeft ertoe geleid dat ze eigenaar is geworden van tourbedrijf Mucho Gusto (voorheen BroodenTomaat). Ze organiseert daarnaast ook rolstoeltoegankelijke tours in Barcelona. Ben je benieuwd naar de ervaring en tips van deze mama, ondernemer en reisleider in Barcelona, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

Aanrader van Esther - Wandelen aan zee
Aanrader van Esther: wandelen aan zee

“Het leven in Barcelona bevalt heel erg. Op zich vind ik de cultuur, de normen en waarden vrij gelijkaardig aan de Belgische cultuur. Ik woon samen met mijn Engelse vriend, en we hebben een heel internationale vriendenkring. Daarom voel ik me toch eerder in een mini Europa wonen soms dan in Spanje.

Er zijn verschillen maar die zijn voor mij minimaal dagdagelijks. Er is 1 groot verschil met lokale families…. we eten al om 19:30 uur! Samen met ons zoontje, en dan gaat hij naar bed. Een tijdstip dat absoluut niet Spaans is, dit is nog la tarde voor de locals en daar lachen onze buren vaak hartelijk mee! Maar dat is toch het enige grote verschil eigenlijk. Het klimaat is natuurlijk ook een echte meevaller, waar ik vooral tijdens de winter dankbaar voor ben.

We wonen in een volkse wijk, Sant Martí, en ik vind de mensen hier echt super. Tijdens de kerstdagen kwam een gypsy band in de koffiebar om wat gitaar te spelen en te zingen, en de klanten in de koffiebar zingen gezellig mee. Dat vind ik echt prachtig!

Wat ik enorm waardeer hier aan de cultuur is dat mensen weten hoe ze moeten genieten van het leven. En als je dan toch stress krijgt, krijg je meteen het antwoord… Tranquila!

Op zondag tijd met de familie doorbrengen, lekker kunnen eten, een mooie wandeling maken, de versmarkt bezoeken en ingrediënten inslaan… Wat ik nog enorm waardeer is dat mensen je op straat durven aanspreken. Toen we een kindje kregen, werd ik dagelijks spontaan gefeliciteerd door de locals. Oudjes die je komen vertellen hoe fantastisch het jonge leven is. Ik vond dat zo fijn, dat mensen zich niet inhouden om hun mening te zeggen. Het deed me deugd in de moederschapsmaanden toch dagelijks kleine maar positieve gesprekken te hebben. Zelfs borstvoeding in het openbaar geven, was totaal geen topic en eigenlijk een heel positieve ervaring!


Sinds ik in toerisme werk, heb ik echt mijn draai gevonden. Ook mama worden hier, is een prachtige ervaring geweest. Voordien werkte ik in marketing in Barcelona en ik vond het bedrijfsleven niet makkelijk. Een uitdagende en stabiele job vinden als buitenlander is niet eenvoudig. Maar in toerisme kunnen werken met opgewekte klanten die jouw taal spreken, en hen een unieke ervaring bezorgen in Barcelona is echt een droomjob!”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Aanrader van Esther Gràcia
Aanrader van Esther: Gràcia

1. Tibidaboberg: “de paden rond Tibidabo om te gaan wandelen op zondag met ons kindje en de hond. Uitwaaien na de drukke werkweek.”

2. Gràcia: “om lekker te eten en te gaan winkelen. Heerlijk gezellig, kleine steegjes, kleine bars en leuke unieke winkeltjes.”

3. De dijk en de zee: “de dijk en de zee tijdens de winter, herfst en vroege lente – heerlijk rustig wandelen met de hond… en als Belg vind ik dit ideale wandeltemperaturen. Hier kom ik echt tot rust!”

4. El 58: “Restaurant El58 in Poblenou voor top tapas. Goed eten, goeie wijn en vriendelijke service. Dit maakt me altijd blij!”

5. Plaça dels Àngels: “het plein voor MACBA – hier voel ik me altijd super trots om in Barcelona te wonen. Een pareltje qua architectuur, jongerencultuur en een multi culti buurt die enorm is opgewaardeerd.”


En als je België mist?

“Ik mis vooral mijn familie op sommige momenten. Ook als het druk is, kan een oma dichtbij wel eens heel handig zijn. Maar gelukkig zijn de verbindingen met Brussel vlot, en er worden dan ook vele vluchten geboekt om elkaar genoeg te zien. Skype en video calls helpen ook enorm om het gemis te temperen. Qua eten: af en toe eens naar de frituur en een heerlijke Belgische brasserie kunnen binnenlopen. Maar gelukkig is de volgende vlucht naar huis nooit veraf en kunnen we dan echt uitkijken naar dat moment!”

Esther De Wildeman van Mucho Gusto Tours geeft tips over Barcelona
  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Esther de Wildeman
    Geboorteplaats en datum: Gent, 06/2/1986
    Beroep: Eigenaar Mucho Gusto Tours
    Waar je woont in Barcelona: Sant Martí

Bron foto’s: Esther de Wildeman

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “Belg in Barcelona: Esther”

Plaats een reactie