🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Maatregelen tegen Spaanse crisis door regering Rajoy

Maatregelen tegen Spaanse crisis door regering Rajoy

De nieuwe Spaanse regering, geleid door Rajoy, de winnaar van de afgelopen verkiezingen, heeft maandag de eerste maatregelen aangekondigd in het Spaanse parlement.Deze worden niet door iedereen met enthousiasme ontvangen.

Rajoy wil in totaal 16.500 miljoen euro besparen. Hiervoor heeft hij een aantal maatregelen voorgesteld in het parlement. Hier heb ik de belangrijkste maatregelen op een rijtje gezet:

– Pensioenen stijgen (deze waren sinds 2011 bevroren).

– Rem in de vervroegde pensioenen en het “misbruik van de werkloosheid”.

– De feestdagen die midden in de week vallen gaan naar de maandag.

– Controle van onterecht ziekteverzuim en het vergroten van maatregelen om werk en gezinsleven beter te combineren.

– Terugkeer van de aftrek voor de aanschaf van een koophuis.

– ‘Bachillerato’ op school duurt 3 jaar, om het culturele niveau te verhogen.

– Spaans-Engels tweetaligheid in het hele onderwijssysteem en een drietalig onderwijs in de regio’s met officiële taalgemeenschappen.

– Hervorming van de beroepsopleiding en stimuleringen om jongeren op de arbeidsmarkt te helpen.

Met deze maatregelen probeert de PP van Mariano Rajoy de crisis in Spanje te verhelpen. Of dit gaat lukken is nog de vraag. Volgens de politieke partijen in de oppositie zijn er nog ‘ergere’ maatregelen aan te komen, welke Rajoy nog niet bekend heeft gemaakt. Voor de Catalaanse Duran i Lleida (van CiU), worden de wensen van ‘centralisatie’ van Rajoy met  ‘diepe bezorgdheid’ ontvangen. Andere critici vinden de aangekondigde maatregelen geen verrassing en vragen zich af waarom we hier een hele maand op hebben moeten wachten.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie