🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Hans

Nederlander in Barcelona: Hans

Vandaag maken we kennis met een Nederlander die al heel wat jaartjes in Barcelona woont. Hans Geel, grafisch ontwerper en fotograaf gespecialiseerd in eten & drinken, woont al maar liefst 25 jaar in Barcelona. Inmiddels heeft hij al meer dan 100 kookboeken op zijn naam staan en werkt hij voor reclamebureaus en grote bedrijven in de levensmiddelensector. Samen met Angela García, professionele food stylist uit Barcelona, organiseren ze cursussen food styling en culinaire fotografie in Sant Pol de Mar. Benieuwd naar de ervaring en tips van deze getalenteerde fotograaf, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven in Barcelona bevalt uitstekend. Ik woon hier nu 25 jaar en het is een stad waar je moeilijk uit kunt vertrekken. Waar anders vind je zo een perfecte combinatie van klimaat, gastronomie, een leefbare stad en de mooiste natuurgebieden op redelijke afstand?”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

“Mijn favoriete plekken bevinden zich zowel in de stad als buiten de stad. Ik vind het heerlijk om te wandelen rond de Basílica de Santa María del Mar in El Borne. Voor mijn werk kom ik veel in de overdekte markten zoals de Boquería, La Concepció of de Mercado de Galvany. Verdwalen in Gràcia hoort daar natuurlijk ook bij. Ik heb enkele jaren in Vallvidrera gewoont, op de top van de Tibidabo, waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen van het Parque de Collserola.”

En als je Nederland mist?

Nederlander Hans Geel geeft tips over Barcelona“Nederland missen is bijna onmogelijk in Barcelona. En voor hagelslag, rookworst en haring kunnen we gewoon naar SuperLekker in Carrer de Roger de Llúria.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Hans Geel
    Geboorteplaats: Amsterdam, 24 februari 1952
    Beroep: Fotograaf
    Waar je woont in Barcelona: ik woon nu buiten Barcelona, in Sant Pol de Mar

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie