🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 2 reacties
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Nicole

Nederlander in Barcelona: Nicole

Vandaag maken we kennis met Nicole Voogt, een Nederlander die het bruisende Amsterdam heeft ingeruild voor het zonnige Barcelona. Zij is tevens de oprichtster van Artybarcelona, een bedrijf dat privé fietstours, creatieve- en culinaire workshops voor zowel groepen als individuen in samenwerking met professionele kunstenaars organiseert. Zij vertelt ons over haar favoriete plekken in de stad en hoe het leven in Barcelona haar bevalt.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Ik ben vanuit een redelijk weloverwogen idee naar Barcelona verhuist, zover dat mogelijk is na een paar korte verblijven in de stad. Het is natuurlijk heel anders om in Barcelona te verblijven met je roze toeristenbril op, of je ergens echt te vestigen. Regeldingen gaan allemaal veel inefficiënter in Spanje en daarnaast wordt er ook meestal niet met je meegedacht. Ik ben geen geduldig persoon dus dat blijft nog een langdurige strijd, vrees ik. Maar ach, het lekkere weer, gezellige internationale vrienden en het eeuwige buitenleven maken een heleboel goed!”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Poblenou: “Ik vind Poblenou als wijk erg leuk. Ik houd heel erg van die ruige fabrieksstijl, vergane glorie, graffiti gecombineerd met al die luxe, nieuwe bouw aan de rand van Poblenou. Het is een mix tussen Berlijn en Barcelona. Het is eigenlijk een vreemd stukje stad, nog niet zo heel bekend en dat maakt het bijzonder.”

2. Bar Absenta: “Absenta is een bar in Barceloneta (Carrer de Sant Carles, 36), een paar straatjes van mijn huis. Er heerst een belle époque sfeer die ik fantastisch vind en die nog eens versterkt wordt door dat gelijknamige drankje, absinth.”

3. Antic Teatre: “Antic Teatre (Carrer de Verdaguer i Callís, 12) is een beetje verstopte binnentuin vlakbij het muziekpaleis. Vooral lekker in het vroege voorjaar, als het nog wat minder druk is. In de zon, uit de wind!”

4. Caixa Forum: “Caixa Forum is het mooiste museum van Barcelona. Zowel vanwege de architectuur als de tentoonstellingen. Caixa Forum organiseert steeds wisselende expo´s die kwalitatief altijd heel sterk zijn.”

5. Farggi: “Farggi ga ik soms heen als ik een goeie Nederlandse latte wil met flink wat melkschuim.”

En als je Nederland mist?

“Dan stap ik in het vliegtuig en als dat niet kan doe ik wat Skype sessies. Maar echt missen doe ik het niet hoor. Op zich zit je op een te overziene afstand en de techniek is ook flink verbeterd. Toen ik 10 jaar geleden een tijdje in Spanje woonde, belde ik nog vanuit de telefooncel naar Nederland. Nu luister ik via de app naar radio 3fm en bel ik met wie dan ook zo vaak ik wil. Bovendien neem ik altijd een koffer vol Nederlands culinair spul mee.”

 • Persoonlijke informatie:
  Naam: Nicole Voogt
  Geboren: geboren in 1983 in Amsterdam
  Beroep: eigen bedrijf voor tours en workshops in Barcelona Artybarcelona
  Waar je woont in Barcelona: Barceloneta

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Nederlander in Barcelona: Nicole”

 1. sinds kort ben ik me aan het verdiepen in spanje, me Dochter gaat er stage lopen heb je mss tips over accomodatie appartement in bacelona ….

  groet

  Murat

  Beantwoorden
  • Hola Murat,

   Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat je dochter naar Barcelona komt. Ik zou haar aanraden om in de buurt van l’Eixample op zoek te gaan naar een kamer of appartement. De wijk van Ciutat Vella ligt weliswaar het meest centraal, maar is wat mij betreft minder veilig, vooral ’s avonds.

   Websites die je kunt gebruiken voor het vinden van een kamer/appartement:
   enalquiler.com (appartementen)
   barcelonacheckin.com (appartementen; Nederlandstalig)
   loquo.com (voor kamers en appartementen) –> dit is in mijn ogen de allerbeste website om een betaalbare woonruimte te vinden

   Ik zou haar aanraden om de zoektocht naar een geschikte woonruimte ter plekke te gaan doen. Zij kan 2 a 3 weken van tevoren naar Barcelona gaan en in een hostel verblijven terwijl ze bezichtigingen van huizen regelt. Het is namelijk niet makkelijk om iets leuks en ook nog eens betaalbaar te vinden in Barcelona. Gemiddeld kost een appartement huren 650 euro per maand in Barcelona en een kamer kan 300 euro per maand kosten.

   Meer informatie over wonen in Barcelona vind je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/praktische-informatie-barcelona/wonen-barcelona

   Mocht je nog iets nodig hebben dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie