De beste tips van een local!

Rechts politiek Spanje gaat op monsterzege af

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

De rechtse oppositie in Spanje is op weg naar een verpletterende zege bij de parlementsverkiezingen op zondag 20 november. Dat blijkt uit een landelijke peiling, die gepubliceerd is in de krant El País.

De conservatieve Partido Popular (PP), geleid door de 56-jarige Mariano Rajoy, zou een recordmeerderheid in het parlement behalen, aldus de peiling.

De regerende socialisten (PSOE), met Alfredo Perez Rubalcaba (60) als lijststrekker, kunnen rekenen op de grootste nederlaag sinds 1975.

Spanje wordt al jaren geteisterd door de crisis: de huizenmarkt is ingestort en de werkloosheid ligt boven de 20 procent. De socialisten hebben het economische tij niet weten te keren en zo gaat de meerderheid van de Spaanse bevolking waarschijnlijk voor de rechtse oppositiepartij Partido Popular (PP).

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave