🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » Het Palau Güell heropent na zeven jaar

Het Palau Güell heropent na zeven jaar

Het Palau Güell in Barcelona, een van de eerste werken van Antoni Gaudí, zal haar deuren heropenen op 26 mei na zeven jaar van afsluiting en na een uitgebreide restauratie. Het gebouw werd gerenoveerd door architect Antoni González, en brengt naar voren het “zaad” van het genie van Gaudí.

De restauratie begon in 1982, maar vanaf 2004 toen haar deuren gesloten werden was alles helemaal op gang gezet, altijd onder leiding van architect Antoni González. Tijdens een bijeenkomst met de pers heeft Antoni González erop gewezen dat dit gebouw is de “best bewaarde” Gaudí’s werk en de weinige die hij eindigde.

Het laatste deel van de restauratiewerkzaamheden (2004-2011) heeft negen miljoen euro gekost dat door de Provinciale Raad van Barcelona volledig gefinancierd is om het paleis terug tot zijn oorspronkelijke pracht te brengen. Het Palau Güell werd bovendien verklaard tot Erfgoed van de Mensheid door de UNESCO in 1984.

Een bezoek aan het Palau Güell

Het Palau Güell gaat haar deuren opnieuw openen voor het publiek op 26 mei. De architect Antoni González heeft verklaard dat de hele restauratie niet plaats heeft gevonden om de bezoekers inzicht te geven in hoe de familie Güell woonde, maar om de waarde van de architectuur van Gaudí door te geven aan de nieuwe generaties. Zo zijn de ruimtes ongemeubileerd opgeleverd. Er is echter nog een andere reden hiervoor, namelijk omdat een groot deel van het oorspronkelijke meubilair nog in de handen is van de familie Güell.

Een van de belangrijkste aandachtspunten van een bezoek is de grote zaal waar de familie Güell prive-concerten had. Op het bovendek van deze zaal bevind zich een orgel en het geluid is spectaculair dankzij de koepel, net als het decor, met schilderijen van Aleix Clapés en lampen van Gaudí.

Deze kamer is voorzien van een vergulde kapel die nu leeg is, maar de architect heeft erop gewezen dat ondanks wat er gezegd werd, “noch de Republikeinen, noch nationalisten hebben hier iets vernietigd.”

De weinige meubels die bekeken kunnen worden, werden gekocht door de Provinciale Raad van Barcelona om het paleis op te knappen en zijn nu tentoongesteld in enkele kamers.

Het bezoek zal ook onder andere de slaapkamer van de huiseigenaar en zijn knechten (er waren in totaal 12 leden in het gezin en 18 bedienden), evenals het kleurrijke dak met het belangrijkste dakraam bekroond door een blikseminslag en 20 luchtopeningen, een aantal daarvan schoorstenen bedekt met ’trencadís’.

Gaudí’s Palau Güell brak alle leerstellingen van de negentiende-eeuwse romantische architectuur, die duidelijk is te zien in zijn beroemde bogen, de driedubbele paraboidales interieur gevel of in de andere honderden details.

[su_box title=”Tip: koop nu alvast je tickets voor Palau Güell” style=”soft” box_color=”#eb5d3a” radius=”1″]

Koop hier je kaartjes voor Palau Güell. Tickets kosten €12,- per persoon, €9,- voor studenten en gepensioneerden en €5,- voor kinderen van 10 tot 18 jaar. Je kunt tijdens je bezoek gebruik maken van een gratis audiogids in verschillende talen (o.a. Engels en Duits).

[button size=”medium” url=”https://holabarcelona.barcelona.ticketbar.eu/nl/attracties/palau-guell-nl-/” text=”Koop nu >” target=”_blank” rel=”nofollow noreferrer noopener” color=”orange” ][/su_box]

  • Praktische informatie:
    Wat: Palau Güell
    Waar: Carrer Nou de la Rambla, 3-5
    Wanneer: vanaf 26 mei 2011 opnieuw geopend

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie