De beste tips van een local!

Barcelona lichtfestival Llum BCN

Toegevoegd op in Events
Lichtfestival Barcelona Llum BCN
Inhoudsopgave

Elk jaar wordt Barcelona gedurende een weekend in februari feestelijk verlicht. Het lichtfestival Llum BCN, dat voorheen tijdens de Festes de Santa Eulàlia plaatsvond, fungeert als kunstproject voor artiesten uit de hele wereld, die gebouwen, monumenten en pleinen in Barcelona speciaal voor dit evenement mooi verlichten. Het lichtfestival Llum BCN vond vroeger altijd plaats in het centrum van Barcelona, maar wordt sinds 2018 in de creatieve buurt El Poblenou gehouden.

Laatste update: 24/01/2023

Llum BCN 2023

Het lichtfestival Llum BCN vindt dit jaar plaats tussen 3 en 5 februari 2023 in de wijk El Poblenou, tussen de straten Carrer Llull en het Plaça de les Glòries Catalanes.


Vanaf 19:00 uur staan de verschillende pleinen, schoolgebouwen en oude fabrieken van El Poblenou te pronken met de mooiste lichtcreaties.

Ze zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de lokale studenten en docenten van kunstacademies en scholen voor ontwerp, verlichting en architectuur in Barcelona met gerenommeerde organisaties en kunstenaars uit de hele wereld.

Als de avond valt is het zeer de moeite waard om de plattegrond van Llum BCN bij de hand te hebben en het aangegeven parcours te volgen om zo alle verlichte plekken te zien. De grootste trekpleister tijdens het lichtfestival van Barcelona dit jaar zal zonder twijfel het designmuseum DHUB Barcelona, naast de Torre Glòries (of Torre Agbar), dat zowel van binnen als buiten kleurrijk verlicht zal worden.

Tijdens het festival zullen de food trucks van Van Van Market zorgen voor lekker eten en coole muziek.

Tip!

Een plattegrond met alle verlichte plekken is te downloaden via de site van de organisatie. Bovendien staan er overal informatieve borden bij met wie de creatie heeft gemaakt; zo weet je dat je aan het goede adres bent!

Hieronder een paar beelden uit voorgaande edities.

Barcelona Lichtfestival Llum BCN - Plaça de Sant Jaume
Mapping bij Plaça de Sant Jaume
Barcelona Lichtfestival Llum BCN - Ateneu Barcelonès
Ateneu Barcelonès
 • Praktische informatie:
  Wat: Llum BCN
  Waar: Poblenou, rondom Torre Agbar
  Metro: Glòries (L1), Llacuna(L4) en Bogatell (L4)
  Wanneer: van 3 t/m 5 februari 2023, vrijdag en zaterdag van 18:30 tot 23:30 en zondag van 18:30 tot 23:00 uur.
  Prijs: gratis
  Tip: check de site van Llum BCN om te weten welke plekken er dit jaar verlicht zullen worden en download de plattegrond met de wandelroute.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

3 reacties

 1. Dunja Ramaekers
  5 jaren geleden

  Hey Marta.
  Zeer goede website heb je hier !
  Even opmerken dat je link naar de website van Llum BCN niet werkt. Het is te zeggen, ik kom wel op een website maar daar kan ik niet verder klikken op Llum BCN...
  Kan je me verder helpen?
  Het wil nl. lukken dat ik dan net in BCN ben dus op vrijdag 16/2/18 zou ik zeker door de stad willen gaan, maar liefst met wat meer uitleg over Llum BCN.
  Muchas gracias de antemano, Dunja Ramaekers

  1. Marta
   5 jaren geleden

   Hola Dunja,

   Bedankt voor je reactie en interesse om Llum BCN te zien. De link werkt wel, het is de gemeente (de beheerder van de betreffende landingspagina) die de pagina nog niet klaar heeft met alle informatie over de editie van 2018. Ze zullen ongetwijfeld meer informatie geven in de komende weken, dus mijn advies is om de pagina in de gaten te houden.

   Ik zal uiteraard de informatie op HolaBarcelona.nl updaten zodra er meer bekend is over dit jaars evenement.

   Saludos, Marta

 2. Dunja Ramaekers
  5 jaren geleden

  Ik ga het zeker in de gaten houden.
  Bedankt!
  Saludos, Dunja

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je