🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events 3 reacties
Home » Blog » Barcelona lichtfestival Llum BCN

Barcelona lichtfestival Llum BCN

Elk jaar wordt Barcelona gedurende een weekend in februari feestelijk verlicht. Het lichtfestival Llum BCN, dat voorheen tijdens de Festes de Santa Eulàlia plaatsvond, fungeert als kunstproject voor artiesten uit de hele wereld, die gebouwen, monumenten en pleinen in Barcelona speciaal voor dit evenement mooi verlichten. Het lichtfestival Llum BCN vond vroeger altijd plaats in het centrum van Barcelona, maar wordt sinds 2018 in de creatieve buurt El Poblenou gehouden.

Laatste update: 24/01/2023

Llum BCN 2023

Het lichtfestival Llum BCN vindt dit jaar plaats tussen 3 en 5 februari 2023 in de wijk El Poblenou, tussen de straten Carrer Llull en het Plaça de les Glòries Catalanes.

Vanaf 19:00 uur staan de verschillende pleinen, schoolgebouwen en oude fabrieken van El Poblenou te pronken met de mooiste lichtcreaties.

Ze zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de lokale studenten en docenten van kunstacademies en scholen voor ontwerp, verlichting en architectuur in Barcelona met gerenommeerde organisaties en kunstenaars uit de hele wereld.

Als de avond valt is het zeer de moeite waard om de plattegrond van Llum BCN bij de hand te hebben en het aangegeven parcours te volgen om zo alle verlichte plekken te zien. De grootste trekpleister tijdens het lichtfestival van Barcelona dit jaar zal zonder twijfel het designmuseum DHUB Barcelona, naast de Torre Glòries (of Torre Agbar), dat zowel van binnen als buiten kleurrijk verlicht zal worden.

Tijdens het festival zullen de food trucks van Van Van Market zorgen voor lekker eten en coole muziek.

Hieronder een paar beelden uit voorgaande edities.

 • Praktische informatie:
  Wat: Llum BCN
  Waar: Poblenou, rondom Torre Agbar
  Metro: Glòries (L1), Llacuna(L4) en Bogatell (L4)
  Wanneer: van 3 t/m 5 februari 2023, vrijdag en zaterdag van 18:30 tot 23:30 en zondag van 18:30 tot 23:00 uur.
  Prijs: gratis
  Tip: check de site van Llum BCN om te weten welke plekken er dit jaar verlicht zullen worden en download de plattegrond met de wandelroute.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

3 gedachten over “Barcelona lichtfestival Llum BCN”

 1. Hey Marta.
  Zeer goede website heb je hier !
  Even opmerken dat je link naar de website van Llum BCN niet werkt. Het is te zeggen, ik kom wel op een website maar daar kan ik niet verder klikken op Llum BCN…
  Kan je me verder helpen?
  Het wil nl. lukken dat ik dan net in BCN ben dus op vrijdag 16/2/18 zou ik zeker door de stad willen gaan, maar liefst met wat meer uitleg over Llum BCN.
  Muchas gracias de antemano, Dunja Ramaekers

  Beantwoorden
  • Hola Dunja,

   Bedankt voor je reactie en interesse om Llum BCN te zien. De link werkt wel, het is de gemeente (de beheerder van de betreffende landingspagina) die de pagina nog niet klaar heeft met alle informatie over de editie van 2018. Ze zullen ongetwijfeld meer informatie geven in de komende weken, dus mijn advies is om de pagina in de gaten te houden.

   Ik zal uiteraard de informatie op HolaBarcelona.nl updaten zodra er meer bekend is over dit jaars evenement.

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie