De beste tips van een local!

La Festa Catalana

Toegevoegd op in Events
Inhoudsopgave

La Festa Catalana Barcelona La Festa Catalana is een terugkerend evenement waarin de Catalaanse cultuur en folklore centraal staat. Regionale dansen zoals de sardana en de ball de bastons en optredens met gegants (reuzen) en castellers (mensentorens), zijn enkele voorbeelden van de Catalaanse cultuur die hier getoond worden, begeleid met een uitleg voor bezoekers in meerdere talen. Zo kan iedereen van dit festival genieten en het echte Catalonië leren kennen!

Laatste update: 08/01/2018

Dit Catalaanse festival wordt tussen mei en november gehouden en heeft als doel om de toeristen kennis te laten maken met de Catalaanse tradities en cultuur. Het festival wordt iedere zaterdagochtend gehouden bij de Avinguda de la Catedral, naast de Kathedraal van Barcelona, rond 11:30 uur (let op: in de maand september is er geen festival).

Video La Festa Catalana

Video bron: La Festa Catalana van Barcelona Cultura (Vimeo).

Tip: als je het geluk hebt om Barcelona te bezoeken tijdens één van zijn festiviteiten zoals La Mercè of Santa Eulàlia, vergeet dan niet om van de optredens van castellers, trabucaires, bastoners en gegants te genieten. Doe mee aan de cercaviles en correfocs, en ontdek de diversiteit en het rijke culturele erfgoed van de stad.
  • Praktische informatie:
    Wat: Catalaans feest 'La Festa Catalana'
    Waar: Avinguda de la Catedral / Plaça Nova
    Metro: Jaume I (L4)
    Wanneer: iedere zaterdag van 6 mei tot en met 11 november 2018 om 11:30 uur (behalve in september)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je