🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 2 reacties
Home » Blog » Wandelroute aan zee in Barcelona

Wandelroute aan zee in Barcelona

Neem een halve dag de tijd om rustig het strand- en havengebied van Barcelona te ontdekken. Speciaal voor Barcelona met Marta heb ik een route gemaakt waarmee je alle bijzondere plekken en bezienswaardigheden van het strand en de haven van Barcelona zal zien.

Tour langs het strand in Barcelona

We beginnen onze tour bij de Vila Olímpica (1) in Barcelona, waar je onder andere het moderne haven gebied van het Port Olímpic en de twee torens, Torre Mafre en Hotel Arts (2), vindt. Grappig aan deze laatste is dat het lijkt alsof de toren nog in de steigers staat. Neem een kijkje onder de twee torens, waar de Gouden Vis (3) van Frank O. Gehry staat, een prachtig sculptuur dat glanst in de zon.

Vanaf daar lopen we langs de boulevard Passeig Martítim Barceloneta richting de de visserswijk van La Barceloneta (4). La Barceloneta is een wijk met kleurrijke straten vol charmante en kleine appartementen. Vroeger was dit een arbeidersbuurt, bewoont door zeelui. Maar tegenwoordig is dit gebied zeer in trek, zeker bij toeristen, en zo is het verandert van een arme wijk naar een opkomende hippe en toeristische buurt. Snel komen we naast het strand te staan en zie je onder andere de beroemde chiringuitos (5). In deze strandtenten kun je een hapje of verfrissend drankje bestellen.

Chiringuitos - Tour langs het strand in Barcelona
Chiringuitos in Barcelona

Op het strand van La Barceloneta spotten we daarnaast een van de meest gefotografeerde sculpturen van het strand van La Barceloneta (6). Het betreft een merkwaardige constructie van  Rebecca Horn als hommage aan de Barceloneta: een roodachtige constructie van vier kubussen die scheef en op een speelse manier op elkaar zijn gestapeld. Hier hangen altijd mensen rond en in de zomermaanden wordt de schaduw van de sculptuur door vele als schuilplaats tegen de zon gebruikt.

We lopen nu langs het strand van Sant Sebastià (7) tot aan een van de nieuwste en meest bijzondere hotels van Barcelona, het Hotel W (8), ook bekend als hotel ‘vela’ (in het Nederlands zeezuil). Bij het naderen van het hotel let op op de palmbomen dat dit stukje van de boulevard versieren en de ingang tot het hotel markeren. Naast het Hotel W zie je de hoofdkantoren van het Spaans kledingmerk Desigual, waar binnenkort ook een winkel gevestigd zal worden.

W Hotel Barcelona
W Hotel Barcelona

Aan de andere kant van het Hotel W loop je de trappen omhoog naar het Plaça de la Rosa del Vents (9), waar je van een heel mooi uitzicht van zowel de zee als het imposante hotel kunt genieten. Vanaf hier kun je ook het haven verkeer zien komen en gaan.

Vervolgens lopen we via Plaça de la Rosa dels Vents naar het Passeig de l’Escullera, waar je verschillende lage gebouwen en installaties van de haven ziet. Lopend langs de Passeig de Joan Borbó komen we onder andere de Torre de Alta Mar (10) tegen, waar je in een sterrenrestaurant bovenin de toren kunt eten. Daarna zien we een aantal Italiaanse en Mexicaanse restaurants, en als je een stukje verder loopt, kom je bij het Beach Burger Cafe Makamaka (Passeig de Joan de Borbó nummer 76), een zeer gezellige tent ideaal om een tussen stop te maken en iets te drinken. Aan de naast gelegen Moll dels Pescadors vind je overigens de bekende Rellotge dels Pescadors (11), de ontmoetingsplek voor alle vissers van oudsher.

Rellotge dels Pescadors - Tour langs het strand in Barcelona
Rellotge dels Pescadors

Langs de promenade van Passeig Sant Joan de Borbó komen we het prachtig paleis van Palau del Mar (12) tegen, huisvesting van het Museu d’Història de Catalunya (een heel leuk museum over de geschiedenis van Catalonië) en vele restaurants met mooie terrassen. Bij het water zie je al een aantal mooie boten die in de haven van Moll d’Espanya liggen. We lopen verder langs de promenade naast het water. Van verte zie je de kleurrijke sculptuur van Roy Lichtenstein, genaamd Cara de Barcelona (13) (‘het gezicht van Barcelona’).

We steken de straat over om bij het groene gras te komen dat ons zal leidden tot aan het recreatie gebied van de Moll d’Espanya, met onder andere het Aquàrium van Barcelona (14), de 3D bioscoop van Imax Port Vell (15) (inmiddels gesloten) en het winkelcentrum van Maremagnum (16). Hier kun je ook een pauze nemen en een hapje eten bij een van de vele bars en restaurants (zoals bij Buenas Migas, waar je heerlijke focaccias kunt eten).

Maremagnum - Tour langs het strand in Barcelona
Maremagnum

We verlaten de Maremagnum via de promenade Carrer del Mar, dat boven het water loopt, en lopen we richting het gebouw met de naam Port de Barcelona (17), waar vroeger het hoofdkantoor van de haven van Barcelona gevestigd was. Er naast vind je een aantal boten met onder andere de bekende Golondrinas (18), die rondvaart tripjes bieden. Ernaast op het Plaça Portal de la Pau staat de beroemde Columbuszuil (19), dat naar Amerika wijst met zijn vinger.

Als laatst nemen we een kijkje bij de sculptuur van Andreu Alfaro Olas (20) (‘golven’), dat in het nabij gelegen Plaça del Carbó staat en mensen bij de huidige haven van Barcelona (Moll de Barcelona) sinds 2003 verwelkomt.

Tip: Andere wandelroutes in Barcelona ontdekken? Bekijk hier alle wandelroutes van Barcelona met Marta! Mis ook niet mijn tips voor op het strand in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Wandelroute aan zee in Barcelona”

 1. Fijne route in 21 graden zon: perfect wandelweer. De Gouden Vis (3) van Frank O. Gehry kwam pas in zicht toen we van het begin punt van de route verder liepen over de boulevard. Bij het tussen de twee torens doorlopend viel hij niet op.
  Bij Makamaka hebben we een pauze gemaakt. Top.

  Beantwoorden
  • Heel fijn om te horen Veas! Lopen over de strandboulevard is altijd een goed idee en deze wandelroute maakt het nog leuker 😀

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie