🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Belg in Barcelona: Michiel

Belg in Barcelona: Michiel

Vandaag maken we kennis met Michiel Das, die al van jongs af aan wist dat hij in Barcelona zou willen gaan wonen. Na zijn Erasmusuitwisseling en een aanvullende stage in Barcelona verruilde hij België voor Spanje. Inmiddels woont Michiel zo’n 5 jaar in Barcelona en is hij de eigenaar van verschillende bedrijven in de (online) marketing en branding sector. Ben je benieuwd naar de ervaring en tips van deze ondernemer in Barcelona, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven hier in Barcelona bevalt me prima; elke dag lijkt het alsof ik hier op vakantie ben. Toen ik de eerste keer naar Barcelona op vakantie kwam met mijn ouders (ondertussen al bijna zo’n tien jaar geleden) wist ik dat ik hier vroeg of laat zou willen wonen: de combinatie van een gezellig stadscentrum aan de zee met verscheidene musea maar ook veel natuur net buiten het centrum, en het aangename en zonnige klimaat, maakt Barcelona voor mij één van de topbestemmingen om te wonen. Toen ik tijdens mijn studies de mogelijkheid had om op Erasmusuitwisseling te vertrekken was mijn keuze dan ook snel gemaakt, en sindsdien woon en werk ik hier ondertussen al bijna zo’n vijf jaar. Wat me vooral bevalt van Barcelona is het Mediterraanse klimaat (momenteel is het hier nog altijd zo’n 10 graden en zonnig) en de internationale en dynamische sfeer die hier hangt; Barcelona is een metropool die verschillende nationaliteiten aantrekt, en sinds enkele jaren is de stad zich ook aan het positioneren als bakermat voor ondernemers, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat verschillende startups zich in het centrum hebben gevestigd. Spanjaarden zijn ook heel sociale mensen; terwijl we in België na het werk allemaal naar huis gaan, is het hier heel gewoon om na het werk af te spreken en samen iets te gaan drinken met de collega’s, en ook in de weekends worden er altijd verschillende evenementen georganiseerd. Jezelf vervelen in Barcelona is dan ook erg moeilijk 🙂 .”


Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Ikzelf woon buiten het centrum van Barcelona, dus ik ben geen echte “local”, maar de volgende plekjes raad ik altijd aan als familie of vrienden me komen bezoeken:

1. Tibidabo: “een van de hoogste bergen die het stadscentrum van Barcelona omringt, met een kerkje dat te zien is vanuit elk punt van de stad. Tibidabo is te bereiken via het openbare vervoer en biedt één van de beste uitzichten op het centrum van de stad (en is vooral tijdens de zomer een koel plekje om tot rust te komen). Juist voor het kerkje van Tibidabo ligt een pretpark dat tijdens het weekend druk bezocht wordt door de locals die er samen met hun familie op uitstap komen.”

2. Parc del Laberint d’Horta: “in mijn mening één van de mooiste parkjes van Barcelona (waar bovendien ook verschillende films zijn opgenomen). Ideaal om tot rust tekomen en te genieten van de typische Mediterraanse natuur. Het laberint in het midden van het park is een van de pronkstukken, en wordt in de zomer vaak bezocht door jonge koppeltjes die er huwelijksaanzoeken doen.”

3. Barceloneta: “de visserswijk “Barceloneta” geeft een zeer accuraat beeld van het oude Barcelona, dat langs de kustlijn vooral bewoond werd door de lokale vissers. De eenvoudige maar gezellige huisjes in deze wijk zijn er allemaal identiek uit, en liggen op een steenworp van de haven en de Ramblas.”

4. De kathedraal van Santa María del Mar: “de Kathedraal van Santa María del Mar ligt in het oude stadscentrum (in de Born-wijk) en werd letterlijk gebouwd door de inwoners van Barcelona, en vernoemd naar “María del Mar”, de patroonheilige van de zeelieden die in de wijk wonen. Hoewel het interieur van de kathedraal eerder somber is, geeft de kerk een goede indruk van het middeleeuwse Barcelona.”

5. CosmoCaixa Barcelona: “het museum CosmoCaixa is altijd een handige optie als het slechter weer is, en is vooral interessant voor families met kinderen en personen met een grote interesse in wetenschap in het algemeen. Vooral spectaculair is het aquarium dat onderaan gelegen is, en de tijdelijke tentoonstellingen waar altijd geprobeerd wordt een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.”

En als je België mist?

“Eigenlijk mis ik België niet zoveel, vooral omdat ik regelmatig bezoek krijg van mijn familie en vrienden en ook probeer om van tijd tot tijd naar België te vliegen. Bovendien spreek ik ook wekelijks via Skype met het “thuisfront”, en door ook de actualiteit online mee te volgen heb ik niet het gevoel dat België op 1.400 kilometer van hier ligt. Wat ik wel van tijd tot tijd mis is een goede portie mosselen met frietjes en Belgische chocolade, en dat is dan ook hetgene dat ik als eerste doe nadat ik voet op Belgische bodem zet 🙂 !”

Michiel Das geeft tips over Barcelona
  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Michiel Das
    Geboorteplaats en datum: Hasselt (België), 2 maart
    Beroep: Eigenaar van Catchventure (waar we een totaalpakket aanbieden van website-design, mobiele apps en marketingdiensten om het imago van je bedrijf te helpen verbeteren) en Brand Ambassador Club (waar we bedrijven omvormen tot aantrekkelijke werkgevers), en Associate Professor in EAE Business School. Meer informatie op http://michieldas.com.
    Waar je woont in Barcelona: Sant Cugat, een gezellig stadje net achter het centrum van Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie