🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur 4 reacties
Home » Blog » Hospital de Sant Pau gratis bezoeken

Hospital de Sant Pau gratis bezoeken

Van dinsdag 25 februari t/m zondag 16 maart kun je het beroemde Hospital de Sant Pau gratis bezoeken. Dit prachtige ziekenhuis is een van de mooiste gebouwen uit het Catalaanse Modernisme, ontworpen door de architect Lluís Domènech i Montaner. Na 5 jaar onderhoudswerkzaamheden, gaat dit ziekenhuis weer open voor het publiek als museum en is nu bovendien tijdelijk gratis te zien!

Grand opening van Hospital de Sant Pau

Het Hospital de Sant Pau, dat onder andere in 1997 door de UNESCO uitgeroepen werd tot Werelderfgoed en een belangrijk icoon van het Catalaanse Modernisme is, was afgelopen jaren gesloten voor het publiek wegens onderhoudswerkzaamheden. Alleen de buitenkant was zichtbaar voor toeristen. Maar sinds dit jaar kunnen we weer van dit pareltje van het Modernisme genieten. In de video hieronder is al te zien hoe mooi het ziekenhuis na de werkzaamheden is geworden.

Video bron: Barcelona.cat via Youtube

Hospital de Sant Pau gratis bezoeken

Normaal gesproken kost een rondleiding in het Hospital de Sant Pau €10,- per persoon (€5,- voor kinderen en gepensioneerde). De rondleidingen worden in het Catalaans, Spaans, Engels en Frans gegeven. Maar je kunt nu ook tijdelijk het ziekenhuis gratis bezoeken! Bij deze bezoeken worden geen gidsen inbegrepen, dus je bent vrij om in het modernistische gedeelte van het ziekenhuis rond te lopen.

Openingstijden zijn van 11:00 tot 18:00 uur van maandag t/m zondag. Ik zeg: profiteer hiervan en ga nu het prachtige Hospital de Sant Pau bezoeken!

 • Praktische informatie:
  Wat: Hospital de Sant Pau bezoeken
  Waar: Sant Antoni Maria Claret, 167
  Metro: Sant Pau/Dos de Maig (L5) en Guinardó/Hospital de Sant Pau (L4)
  Wanneer: gratis tussen 25 februari en 16 maart 2014. Daarna moet je entree betalen. Open van maandag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur.
  Prijs: rondleiding kost €10,- (€5,- met korting)
  Let op: check de tijden van de rondleidingen van tevoren

[su_box title=”Tip: koop nu je tickets voor Hospital de Sant Pau” style=”soft” box_color=”#eb5d3a” radius=”1″]

Bestel hier je tickets voor Hospital de Sant Pau, een van de grootste juwelen van het Catalaanse Modernisme. Online tickets voor €10 (€7 voor bezoekers van 16 tot 29 jaar oud en ouder dan 65 jaar oud). Kinderen onder 16 jaar oud mogen gratis mee.

[button size=”medium” url=”http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/23958/sant-pau-recinto-modernista.html?o=h&w=4510-1805″ text=”Koop nu >” target=”_blank” color=”orange” ]
[/su_box]

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

4 gedachten over “Hospital de Sant Pau gratis bezoeken”

 1. Afgelopen zondag getracht gebruik te maken van het gratis aanbod. De rij was erg lang, zeker 4 uur wachten voordat je naar binnen kan. Er uiteindelijk vanaf gezien. Tip is dan ook als je nog gebruik wilt maken van het gratis aanbod voor openingstijd erheen te gaan en wat eten en drinken mee te nemen.
  We zijn er wel omheen gelope. Er staan inmiddels wel hekken om heen maar daar kan je doorheen kijken. Wat een schoonheid, volgend jaar een nieuwe poging.

  Beantwoorden
  • Hola Rick, het Hospital de Sant Pau heeft inmiddels al 85.000 bezoekers gehad tijdens deze open dagen. Geen wonder dus dat het zo druk was. Je tips zijn daarom zeer welkom en vast heel handig voor de rest van de lezers.

   Beantwoorden
 2. Al 7 jaar bezoek ik 1 keer per jaar Hospital de Sant Pau. Je kon daar buiten altijd gratis rondlopen. Ben benieuwd of je alleen voor het naar binnen gaan van het gebouw moet betalen of dat ze er een hek om heen gaan zetten. Het is zo indrukwekkend ook al stond het de laatste jaren in de steigers. Er komen relatief weinig mensen kijken zodat je kan genieten van de schoonheid van de diverse gebouwen. Volgend weekend ga ik er zeker kijken want ben benieuwd hoe het er nu uit ziet

  Beantwoorden
  • Hoi Rik, dat klopt, je kunt het Hospital de Sant Pau inderdaad nog steeds gratis van buiten bewonderen. Wat ze hebben gedaan is het stukje van het “recinte modernista” als betaalde tentoonstelling geopend. Tussen 25 februari en 16 maart 2014 hoef je gelukkig geen entree te betalen, dus ik zou daar zeker gebruik van maken. Ben benieuwd naar je ervaring!

   Beantwoorden

Plaats een reactie