🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur 1 reactie
Home » Blog » Sagrada Família klaar in 2026

Sagrada Família klaar in 2026

Het is officieel: de Sagrada Família zal klaar zijn in 2026 en we kunnen niet wachten!

Een van de vaakst voorkomende vragen omtrent de Sagrada Família is wanneer deze af zal zijn. De boetekerk is namelijk sinds 1882 in aanbouw, en dus is het logisch dat mensen nieuwsgierig zijn naar de datum wanneer de Sagrada Família af zal zijn.

Maar ik heb goed nieuws, want volgens de laatste berekeningen is het einde in zicht!

Wanneer is de Sagrada Familia in Barcelona eindelijk klaar?

Onlangs werd bekend gemaakt dat de beroemde basiliek van de Sagrada Família in 2026 afgerond zal zijn.

Het bouwproject, dat begonnen was in 1882 en vanaf 1883 voorgezet werd door de architect Antoni Gaudí, zou dan precies 144 jaar lang hebben geduurd.

Bouwwerkzaamheden bij de Sagrada Família
De bouw van de Sagrada Família is in volle gang

Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er uitzien

Komende jaren zullen we vooral de vooruitgang merken aan de hand van de opbouw van de zes centrale torens van de tempel, die vanaf 2017 mooi van buitenaf zichtbaar zullen zijn.

De hoogste toren, genoemd naar Jezus, zal een hoogte van 172,5 meter hebben. Daarmee is er rekening gehouden met de wens van Gaudí dat de kerk in geen geval hoger dan de Montjuïc-heuvel zou worden, die 180 meter hoog is.

Echter wordt de Sagrada Família na de bouw van deze torens wel het hoogste religieuze gebouw van Europa.

Waarom duurt de bouw van de Sagrada Familia zo lang?

De bouw van de Sagrada Família duurt zo lang omdat dit ten eerste een boetekerk is, dat betekent dat het gebouwd wordt aan de hand van giften en donaties, en tegenwoordig ook dankzij de inkomsten van de entreekaartjes.

Vooral de financiering in de begintijd bleek lastig: zelfs Gaudí ging van deur tot deur bedelen om fondsen te kunnen werven voor de bouw van de kerk!

Ten tweede, de bouw van de Sagrada Família kerk heeft voortdurend last gehad van incidenten die de bouw heeft vertraagd of helemaal tijdelijk op stop gezet, zoals de Spaanse Burgeroorlog en het Coronavirus.

Wil jij een bezoek brengen aan de Sagrada Família en een steentje bijdragen aan de bouw van de kerk, koop dan vooral tickets om er binnen te komen en dan zal je indirect helpen!

Update 09/10/2021: de oplevering van de basiliek Sagrada Familia in Barcelona is vanwege de pandemie opnieuw uitgesteld. Volgens de nieuwe berekening zal deze af zijn in 2030.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “Sagrada Família klaar in 2026”

Plaats een reactie