🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Cultuur 1 reactie
Home » Blog » Een kunstenaarsleven in Barcelona

Een kunstenaarsleven in Barcelona

Een tijdje geleden kwam ik op internet de tekeningen van BarcelonInk tegen. Gemaakt door Xavi, een kunstenaar uit Barcelona, die hele mooie dingen met inkt maakt. Ik was gelijk zeer nieuwsgierig naar het verhaal achter deze artiest en vroeg hem om mee te doen aan een interview voor deze site. Gelukkig was hij zo vriendelijk om tijd te maken en ons zijn verhaal en tips door te geven.

Hoe is Barcelona voor een kunstenaar?

“Hoewel het afhankelijk is van je discipline, biedt Barcelona een breed scala aan musea en galerieën. Voor kunstgalerieën raad ik je aan om naar Carrer Consell de Cent te gaan. Daar bevinden zich de meeste galeriehouders van Barcelona. Bij Caixa Forum hebben ze bijvoorbeeld een gevarieerd programma met goede tentoonstellingen. En hoewel je hiervoor dient te betalen, is het nog steeds redelijk betaalbaar. Eigenlijk vind ik dat musea, en het hele culturele aanbod in de stad, helaas een té hoge prijs heeft.

Tevens is het zo dat, aangezien mijn tekeningen stadsgezichten verbeelden en altijd “ter plekke” uitgevoerd worden, het een enorm pluspunt voor mij is om in Barcelona te wonen: de warme temperaturen, de aanwezigheid van de zee en de bergen en al het leven op straat maken mijn werk een stuk aangenamer.”

Welke plekken in Barcelona inspireren je voor jouw kunst?

“Wat mij het meest inspireert van Barcelona is het levendige straatleven van de mensen: de plantenbakken in de vensters, de opgehangen kleren aan de balkons… dat zijn allemaal details die de stad kleurrijk maken.

Bovendien zijn mensen hier graag op straat, we houden van wandelen en buiten de deur afspreken. En hoewel deze buzz van mensen, het geluid van de auto’s of de muziek van een bar niet te zien zijn, kun je deze sfeer wel terug vinden in mijn tekeningen.”

Je favoriete plekken om te tekenen?

“Wat ik het leukst vind om te tekenen zijn de antennes, kabels, opgehangen kleren, kranen… Deze objecten genereren een leuk tegengewicht voor de architectonische strengheid en helpen enorm bij de opbouw van een leuke compositie in de tekening. Dit, en het zonlicht met schaduwen (iets wat helpt om gewone dingen te transformeren tot mooie dingen), is wat ik altijd probeer te zoeken wanneer ik een tekening maakt.

Deze elementen vind je op zich bijna overal in Barcelona, maar dit zijn voor mij de 5 plekken waar ik het meest heb genoten tijdens mijn werk: het theater Coliseum (vanwege de koepel), de wijk Carmel (omdat het een mozaïek van kleur op een berghelling is), de Casas Baratas van Nou Barris (omdat het net een dorpje binnen de stad is), het Turó de la Rovira (de plek met het beste uitzicht over de stad) en een bepaald perceel in El Raval, naast de Carrer Hospital (want soms zijn er magische plekken die daar bijna per toeval blijken te zijn).”

 • Persoonlijke informatie:
  Naam: Xavi Julià
  Geboorteplaats: geboren in Barcelona op 1979
  Beroep: tekenaar voor
  www.barcelonink.com
  Waar je woont in Barcelona: Nou Barris

Tip: als je de tekeningen van Xavi wilt kopen ga dan naar zijn online shop. Je kunt hem ook een opdracht laten uitvoeren of lessen nemen. Voor meer info klik hier.

Bron foto’s: Xavi van BarcelonInk 

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “Een kunstenaarsleven in Barcelona”

Plaats een reactie