🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Koffie in Barcelona: tips van een local

Koffie in Barcelona: tips van een local

Koffie is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Spanje. Zo heb je letterlijk op iedere hoek van de straat wel een bar of cafetería waar je van een goede kop koffie kunt genieten terwijl je de krant leest. Maar voor de echte koffieliefhebbers is er meer nodig: verse koffiebonen van hoge kwaliteit, getalenteerde baristas en charmante koffietentjes waar je de hele dag wilt doorbrengen. Maar waar vind je die? De Brasiliaanze Mônica, het gezicht achter www.decafeporbarcelona.com, woont al 10 jaar in Barcelona en kent als geen andere de koffiecultuur van Barcelona. Zij deelt met ons haar tips en favoriete plekken om koffie te drinken in Barcelona.

Hoe is de koffiecultuur in Barcelona?

“De Spaanse cafeterías hebben een heel belangrijke rol in mijn dagelijks leven gespeeld sinds dat ik hier kwam wonen. Het was de beste plek om aan de kou te ontsnappen of met vriendinnen af te spreken. Ik herinner me goed hoe een vriendin uit Brazilië mij eens vroeg waar Barcelona naar rook. Mijn antwoord was zonder enige twijfel: naar koffie.

Hoewel er in mijn mening genoeg koffie wordt gedronken in Spanje, bestond er voorheen nog geen echte koffiecultuur en had koffie niet dezelfde prestige als in andere landen. Spanjaarden wisten koffie niet te waarderen en de verschillen in koffie kwaliteit te onderscheiden. Maar wat ik vandaag zie is dat de koffiecultuur in Spanje, vooral in Barcelona, heel erg aan het veranderen is. Mensen beginnen het verschil tussen een lekker drankje en een slechte te merken en het aantal koffiebars met goede koffiebonen en professionele baristas, waar aandacht voor het hele proces, van koffie malen tot aan het serveren, wordt geschonken is aan het groeien. Want een goede kop koffie bereik je niet alleen door goede koffiebonen, maar ook met de juiste expertise in huis.”


Wat is je favoriete koffie?

“Ik hou van blends, mengsels van verschillende soorten koffiebonen, die liever fruitig en niet te bitter smaken. Koffies uit Costa Rica en Colombia bijvoorbeeld, gemengd met koffiebonen uit Brazilië, die zachter zijn van smaak en de zuurgraad onthard. Een uitstekende plek om zowel speciale koffie te kopen of om koffie te drinken is Cafés El Magnífico (Carrer de l’Argenteria, 64) dat veel koffie brandt voor cafés en restaurants.”

Je top 5 koffiebars in Barcelona?

1. Algueró Café (Avinguda Mare de Déu de Montserrat, 214): “in dit café maken ze gebruik van de koffiebonen van El Magnífico, die reeds 50% voor een lekker drankje garandeert, maar ze weten het nog eens heel goed klaar te maken, zowel als espresso, koffiefilter of cappuccino.”

2. Nomad Coffee (Passeig de Sert, 12): “Nomad is een soort showroom om koffie te laten zien en te verkopen. Ze verkopen koffie ook aan andere cafeterías. Het is een prachtige plek waar ik graag naartoe ga. Je kunt een kopje koffie nemen, koffie setjes kopen om thuis te maken of zelfs een koffie proeverij volgen. Alle bonen worden geroosterd, verpakt en gedistribueerd door hen.”

3. Sirvent (Ronda Sant Pau, 67): “een paar maanden geleden geopend, Sirvent is een goede plek om ​​speciale koffie te drinken. Hun koffiebonen zijn van El Magnífico. Wat Sirvent een goede plek maakt om te genieten van de koffie is dat er gedurende de hele dag een barista aanwezig is die je drankjes bereid.”

4. True Artisan Coffee (Passatge Sant Benet, 6 bajos): “een andere geweldige plek voor koffieliefhebbers. De eigenaar, Elisabet Sereno, is distributeur van Marzocco in Spanje (de Ferrari onder de koffiemachines). Hier is koffie de koning. De ruimte, die naar koffie ruikt, nodigt je uit om te ontspannen en te genieten van je favoriete drankje terwijl je leest of werkt.”

5. Onna Café (Carrer Santa Teresa, 1): “bij Onna zal je koffie vinden die afkomstig is uit Costa Rica en hier wordt geroosterd. Van het land tot aan het roosteren, deze koffie is pure ambacht, wat voor een uitstekende kwaliteit en smaak van de koffie zorgt. Als je van deze drank houdt en als je wilt leren om ervan te genieten, dan moet je zeker langs Carrer Santa Teresa gaan.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Mônica Barbosa
    Geboren: geboren in Brazilië op 01/09/68
    Beroep: lerares en blogger www.decafeporbarcelona.com
    Waar je woont in Barcelona: Nou Barris

Lees hier meer over koffiedrinken in Barcelona en de beste koffiebars.

Meer tips van locals:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie