🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 55 reacties
Home » Blog » Nieuwe metrolijn van het vliegveld naar Barcelona

Nieuwe metrolijn van het vliegveld naar Barcelona

Om naar het vliegveld van Barcelona te gaan met het openbaar vervoer waren tot nu toe drie opties: de bus, de trein of de taxi’s. Maar Barcelona heeft sinds deze maand een nieuwe metrolijn die je rechtstreeks van en naar het vliegveld van Barcelona brengt. Een hele uitkomst voor de meer dan 37 miljoen passagiers die jaarlijks gebruik maken van het vliegveld van Barcelona. Ik was recent op pad voor HolaBarcelona.nl en zocht uit hoe de nieuwe metrolijn werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Nieuwe metro van het vliegveld naar Barcelona

De gloednieuwe metrolijn die de stad met het vliegveld van Barcelona verbindt heet ‘L9 Sud’. Het is de bedoeling dat deze lijn in de toekomst de stad zal doorkruisen en zich zal verbinden met de huidige L9 Nord. Maar tot die tijd zal het zuidelijk deel van de L9, de L9 Sud, reizen van het vliegveld naar Zona Universitària (L3). Dit is dan gelijk een van de grootste nadelen voor reizigers die naar het centrum van Barcelona willen reizen: deze metro brengt je niet rechtstreeks naar het stadscentrum en je zal hoe dan ook van metro moeten overstappen indien je in de Gotische wijk, El Born of in de buurt van Plaça Catalunya verblijf.

De nieuwe metrolijn L9 Sud

De nu geopende L9 Sud is bijna 20 kilometer lang en rijdt onder andere langs El Prat de Llobregat en L’Hospitalet del Llobregat, met een totaal van 15 stations. Op beide terminals zit er een metrostation (Aeroport T1 en Aeroport T2), dat duidelijk aangegeven wordt met het rode <M> symbool van de metro van Barcelona. De reistijd tussen Aeroport T1 (het startpunt) en Zona Universitària (het eindpunt) is 32 minuten en ongeveer iedere 7 minuten is er een metro. Tijdens je reis kom je langs stations zoals Fira en Mercabarna, de belangrijke haltes voor de zakelijke markt. Op Europa Fira (L8), Collblanc (L5), Torrassa (L1) en Zona Universitària (L3) kun je van metrolijn overstappen indien nodig. De metro is ook met de regionale treinen verbonden op El Prat Estació, met de FGC-treinen bij Europa Fira en met de tram bij Zona Universitària.

Metrolijn L9 Sud in Barcelona

Modern en volledig geautomatiseerd

De metro’s van de nieuwe L9 Sud hebben als leuke verrassing dat ze geen bemanning hebben, want ze zijn volledig geautomatiseerd. Het stukje waar de metro chauffeur altijd zat is nu omgetoverd tot een mooi uitkijkpunt waar je kunt staan en de hele rit van de metro op eerste rij kunt volgen. Dit is vooral bij kinderen dé leukste plek om te zijn tijdens een rit in deze metro.

Tickets voor de metro van en naar het vliegveld

Tickets voor de metro naar het vliegveld Barcelona
Bitllet Aeroport kopen bij de automaat

Als je van of naar het vliegveld met de metro reist, dan dien je een apart ticket te kopen, de zo genaamde Bitllet Aeroport. Deze ticket kost € 4,50 p.p. en je mag hiermee het hele traject van het vliegveld tot aan je eindbestemming (of andersom) met de metro afleggen.

Let op: je mag niet met een T-10 of dagkaart naar het vliegveld met de metro reizen, maar wel met een Hola BCN! Travelcard of Barcelona Card. Overige vervoersabonnementen zoals T-Mes, T-Trimestre en T-Jove werken ook voor dit traject. Lees hier meer over de OV-kaarten in Barcelona.

De Ticket Aeroport is te kopen bij alle kaartenautomaten in de metrostations, ook op het vliegveld zelf. Betalen kan met contant geld, pinpas of credit card. Je dient een ticket per persoon te kopen (let op: kinderen tot 4 jaar oud mogen echter gratis reizen).

Voor- een nadelen van de nieuwe metrolijn

Zoals gezegd, is deze metrolijn niet aan te raden wanneer je in het stadscentrum dient te zijn. Daarvoor is het beter dat je de Aerobús neemt, die voor € 5,90 p.p. je rechtstreeks naar het Plaça Catalunya (het centrum van de stad) brengt. Indien je voor een zakelijk evenement naar de Fira Gran Via moet gaan, of voor een Barça wedstrijd aangekomen bent, dan is de L9 Sud juist wel een geschikt vervoersmiddel.

Reizen met de nieuwe metro is daarentegen wel heel aangenaam en relaxt. Omdat de nieuwe L9 Sud nog niet veel gebruikt wordt door andere reizigers, vind je hier genoeg zitplaatsen en ruimte voor bagage. Je kunt ook in de cockpit staan om een nieuwe kijk in de metro te krijgen door de reis van de metro door de tunnels te volgen.

Kortom, de lang verwachte L9 Sud is een nieuw vervoersmiddel voorzien van de allernieuwste technologie die voor enkele zeer nuttig zal zijn, maar voor de meerderheid weinig zal toevoegen omdat het toch niet op de toeristische route zit.

👉 Lees hier meer over de overige vervoeropties van en naar het vliegveld.

Tip: als je de metro in de stad gebruikt en je eindbestemming is niet het vliegveld, dan kun je uiteraard ook met je gewone OV-kaart naar de de overige metrostations van L9 Sud reizen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

55 gedachten over “Nieuwe metrolijn van het vliegveld naar Barcelona”

 1. Hola Marta! Wij vertrekken binnenkort naar Barcelona en zouden de metro willen nemen vanuit El Prat Airport to aan de Eixample (eigenlijk moeten we in de buurt van het busstation Calabria Arago zijn) . Er is toch een metrostop in Eixample nord, niet? Of is dat te ver uit de buurt? Dankje

  Beantwoorden
  • Hola Silvia!

   Wat leuk dat jullie naar Barcelona gaan. De metro van Barcelona breng je inderdaad overal. Het meest dichtstbijzijnde station voor jullie adres is Rocafort (metrolijn L1) en Entença (metrolijn L5). Vanuit de luchthaven kun je inderdaad in de metro stappen. De kortste route is dan: metro L9 Sud van het vliegveld (Aeroport) naar Collblanc, waar je naar metrolijn L5 overstap tot aan Entença.

   Een kaart van de metro vind je hier terug: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 2. Hallo,
  Binnenkort gaan we richting spanje, ons neefje komt met het vliegtuig achter. Nu was ons idee om de wagen aan de luchthaven te laten staan en van daaruit een dag richting Barcelona te trekken. Is dit een goede oplossing of is het toch beter de stad in te trekken met de wagen?
  Groetjes
  ann

  Beantwoorden
 3. Hola Marta,
  Ik ga in mei naar Barcelona toe en voor het eerst gaat me dochter mee.
  Ik zelf ben vroeger een paar keer in Barcelona geweest maar heb je misschien nog tips voor mij om met me dochter van 16 zeker te moeten gaan ondernemen?

  Groetjes Regina en Eline

  Beantwoorden
 4. Een ticket voor de aerobus enkel €5,50, maar voor de gewone bus enkel €2,20 . kan ik van het vliegveld naar av. drassanes nou de la rambla? Met de gewone bus? Gr Jacqueline

  Beantwoorden
  • Hola Jacky,

   Bedankt voor je bericht en interesse. Nee, de gewone bus vanuit het vliegveld neem je tot aan Plaça d’Espanya waar je weer gebruik van de metro of een andere bus zou moeten maken om tot aan je bestemming te komen. Hetzelfde met de Aerobús: eindbestemming is Plaça de Catalunya; daarna zou je de metro moeten nemen tot aan je eindbestemming. Voor de Avinguda Drassanes kun je het beste de metro naar Drassanes (L3) nemen. Meer informatie over vervoer vanuit het vliegveld vind je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Bij vragen dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
  • Hola Theo,

   Bedankt voor je bericht en interesse. Er zijn verschillende opties maar ik zou je het volgende adviseren.

   Om van het vliegveld naar je hotel te gaan kun je met de Aerobús (de shuttlebussen van het vliegveld) naar het centrum van Barcelona reizen. Bij het uitstappen op Plaça Catalunya loop je naar Plaça Universitat om daar de metrolijn L4 bij Universitat te nemen, om zo naar La Barceloneta (L4) te reizen, dat naast je hotel ligt.

   Prijs Aerobús: enkele reis €5,90 ; retourticket €10,20 (15 dagen tussen heen en terug). Meer info: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/aerobus-barcelona
   Prijs metro: een tienrittenkaart €10,20 (geldig voor 10 ritjes en je kunt het met elkaar delen). Meer info: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Met de tienrittenkaart (T-10) kunnen jullie ook naar Camp Nou met de metro reizen. Daarvoor neem je de metro bij La Barceloneta (L4) en stap je over naar metrolijn L3 bij Passeig de Gràcia. Neem L3 tot aan Palau Reial of Zona Universitària om naar het stadion te komen. Meer informatie over hoe je naar Camp Nou kunt gaan vind je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/sport/fc-barcelona/camp-nou

   Van je hotel naar de luchthaven kun je weer de metro en dan de Aerobús naar het vliegveld nemen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 5. Hallo Marta,
  We vliegen 13 maart a.s. naar Barcelona en heb een hotel geboekt vlakbij Estacio de Franca en wil graag weten hoe ik op de makkelijkste en snelste manier naar mijn hotel kan met de Metro.
  Ik verblijf met nog een persoon van 13 maart tot 14 maart 15:00 dus in Barcelona om naar een voetbalwedstrijd van Barca te gaan.
  Welk soort tickets moet ik kopen om van de luchthaven naar mijn hotel te reizen en van mijn hotel naar het stadion van Barcelona en terug en later op de 14e van het hotel weer terug naar de luchthaven??
  en wat kost dit allemaal??
  Bvd Theo.

  Beantwoorden
 6. Goede morgen Marta
  Wij landen rond 16u in barcelona. We willen graag de wedstrijd s avonds volgen van barca tegen getafes. Wat is nu de snelte route om van aerport naar hotel barcelona centery hotel te gaan?? En vervolgens naar camp now??
  groeten johan

  Beantwoorden
 7. Hallo Marta,

  Volgende week vlieg ik naar Barcelona. Mijn hotel ligt in de buurt van metrostation Liceu (L3).
  Je zegt dat je met het vliegveldkaartje tot aan je eindbestemming in de stad kunt reizen. Betekent dat, dat ik onderweg kan overstappen van lijn L9 op een metrolijn? Alles op het vliegveldkaartje?
  Daarna zal ik n.l. voornamelijk met Spaanse (Catalaanse) vrienden op stap gaan, dus weinig gebruik van de metro maken. Bedankt voor de info.

  Saludos,
  Maarten.

  Beantwoorden
  • Hola Maarten,

   Klopt, met de Bitllet Aeroport mag je naar alle metrostations reizen. Overstappen van metrolijn is dus toegestaan. Reizen met de metro vanuit de luchthaven tot Liceu (L3) met overstap in Zona Universitària zal dus geen probleem zijn.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 8. Hallo Marta,

  Wat een fijne website heb je. Veel info en tips die we voor de eerste keer goed kunnen gebruiken.
  Wij gaan met ons gezin van 5 personen 5 dagen naar Barcelona. Vliegen op El Prat en verblijven in Eixample op 600 meter van de Sagrada. Welk vervoer kunnen wij het beste kiezen naar onze accommodatie? Voor het verdere verblijf lijkt mij de T10 handig of heb jij een betere suggestie?
  Bedankt alvast voor je reactie!

  Beantwoorden
  • Hola Gerda,

   Bedankt voor je complimenten. Leuk om te horen dat jullie naar Barcelona komen! Je hebt meerdere opties om van het vliegveld naar je logeeradres te komen. Een van de makkelijkste is om de metro L9 Sud vanuit het vliegveld te nemen en bij Collblanc naar metrolijn L5 overstappen. Met deze metro kun je vervolgens naar de Sagrada Família reizen. Als je tijdens je verblijf in Barcelona van plan bent om een T10 te gebruiken, dan dien je voor het metrotraject van het vliegveld naar de stad een aparte kaartje te kopen, de Bitllet Aeroport (€4,50 per persoon). De T10 is inderdaad een prima optie om je in de stad te verplaatsen. Echter, wanneer je echt veel in een dag gaat reizen, kan de Hola BCN travelcard soms voordeliger zijn. Lees hier meer over de metro in Barcelona en alle vervoertickets: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 9. Hallo Marta,
  Wij willen van het vliegveld met de nieuwe metro naar metrostation Bogatell. Weet jij zo 1, 2, 3 wat de snelste route met de metro is? Zie nl. dat we altijd wel verschillende keren moeten overstappen. Bedankt alvast.

  Beantwoorden
  • Hola Gerry,

   Bedankt voor je bericht. Bogatell ligt sowieso aan de andere kant van de stad (ten opzicht van het vliegveld) en je moet inderdaad overstappen. Met de metro zou ik het volgende doen: neem L9 Sud vanuit de luchthaven naar Torrassa en stap over naar metrolijn L1 tot aan Urquinaona. Daar stap je over naar L4 tot aan Bogatell. Met deze route hoef je alleen twee keer overstappen. Zie hier de metrokaart van Barcelona: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 10. Ik ga 6 augustus voor 3 dagen naar Barcelona toe. Nu ben ik van plan om een Hola BCN! kaart te nemen om daarmee vrij te kunnen reizen in het OV. Nu vraag ik mij af hoe ik het beste vanaf het vliegveld Barcelona (T2) naar metro station Plaça Catalunya kan komen. Kan ik het beste de metro pakken aangezien ik daarmee ‘gratis’ kan reizen of de Aerobús, waar ik dan weer voor moet betalen?
  Of wat is qua tijd sneller?
  Ik kan veel informatie over de stad op de site vinden 🙂
  Alvast bedankt.
  Groetjes Charon

  Beantwoorden
 11. Ola Maria,
  Super website hoor, ben er erg blij mee.
  Voor de 5e keer ga ik 10 mei as. Weer voor 9 dagen naar Barcelona en in het weekend naar Montmelo, de F1 GP. Probleempje, ik vindt bij je erg overzichtelijke OV info niet echt welke trein of metro(s) ik moet nemen.
  Vanaf mijn airbnb in centrum Raval Univeritat de meest praktische zou fijn zijn . Graag jouw voorstel. ?
  Bvd.
  Vr.gr. Jan

  Beantwoorden
 12. Hola Marta,

  wat onwijs handig al die informatie over Barcelona bij elkaar. En wat leuk om te zien hoe enthousiast je bent over ‘ jouw’ stad. Eind april gaan we het zelf ervaren want dan hopen we als gezin een paar dagen naar Barcelona te gaan. We vliegen op de terugweg echter al om 06:30 en we zijn aan het kijken naar mogelijkheden om op tijd op het vliegveld te zijn. Ik las ergens dat in de nacht van zaterdag op zondag de metro’s blijven rijden. Weet jij of de metro zaterdag op zondag ook naar het vliegveld rijdt. Een alternatief is de nachtbus maar ik heb een aantal gezinsleden die misselijk worden in de bus dus zou liever de metro gebruiken.

  groetjes en succes met je blog en je site.

  Beantwoorden
 13. Hola Marta,

  23 februari vertrekken we voor 5 dagen naar Barcelona ! We vliegen vanop Zaventem met Ryanair naar El Prat.
  Waarschijnlijk landen we dan op T2 ? Daar zouden we een Hola BCN Card kopen voor 5 dagen. Kunnen we dan met die kaart direct de L9 Sud nemen ? Heb ik het juist om in Collblanc over te stappen naar L5 en als eindstation Camp de l’Arpa ? Ons hotel bevindt zich tegenover Hospital de Sant Pau.

  Groetjes, Linda

  Beantwoorden
  • Hola Linda,

   Bedankt voor je reactie. Je kunt inderdaad met de Hola BCN kaart met de metro van het vliegveld naar de stad reizen. Voor Camp de l’Arpa dien je inderdaad bij Collblanc de overstap te maken van L9 Sud naar L5.

   Ik wens jullie veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden
 14. Hallo Martha
  Mijn man, dochter 15 en ik gaan 3 dagen naar Barcelona op 21 december.
  ons hotel ligt kort aan de plaza de Catalunya. Is de beste manier van reizen de aerobus vanaf T2 terminal tot Plaza en verder een 10 rittenkaart per persoon of beter de Hola BCN?
  Welke toren raad je aan te bezoeken in de Sagrada Familia?
  is er een leuke kerstsfeer of bepaalde plaatsen extra te bezoeken rond deze periode ?
  Mvg
  Hilde

  Beantwoorden
  • Hola Hilde,

   Bedankt voor je reactie. Als je hotel zo dichtbij Plaça Catalunya ligt, hoef je wellicht geen metrokaartje te gebruiken en kun je na de Aerobús prima je hotel te voet bereiken. Gezien de centrale ligging, zal je wellicht maar af en toe de metro nemen om de stad te bezichtigen. In dit geval kun je prima een T10 (tienrittenkaart) gebruiken. Deze kun je overigens met elkaar delen. Mocht je van plan zijn om juist veel gebruik te maken van de metro en overige OV, dan kan een Hola BCN travelcard juist heel handig zijn.

   Beide torens bij de Sagrada Família zijn prachtig om te zien, al is het hoogste punt dat je kunt bereiken op de Façade van de Passie. De Façade van de Geboorte biedt daarentegen de langste brug tussen de torens. De keuze is dus aan jou. Voor meer info en tickets: https://www.barcelonametmarta.nl/bezienswaardigheden-barcelona/kerken/sagrada-familia

   Het kerstseizoen in Barcelona begint officieel op 24 november na het ontsteken van de jaarlijkse kerstverlichting. De feestelijke opening zal dit jaar bij Avinguda Paral.lel plaatsvinden. Meer tips over de kerstsfeer in Barcelona lees je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/wonen/barcelona-staat-klaar-voor-de-kerst

   Ik hoop jullie hiermee te hebben geholpen en wens jullie alvast veel plezier in Barcelona. Geniet ervan!

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden
  • Hola Erick,

   Bedankt voor je bericht. Welk OV ticket je nodig hebt ligt een beetje aan je plannen, of je dagelijks gebruik gaat maken van het OV of niet. Maar ik zou gaan voor de gewone T-10 (tien ritten voor €9,95) of een T-50/30 (50 ritten in 30 dagen voor €42,50). Beide zijn te koop op de kaartautomaten in de metro.

   Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 15. Hey!

  Ik heb een vraagje,
  Mijn zusje gaat naar Barcelona voor een weekendje samen met haar vriend en vliegt op Barcelona El Prat.
  Voor de terugvlucht moet ze om 4.30-5.00 ten laatste op de luchthaven zijn.
  Zijn er metro’s/ treinen zo vroeg in de ochtend?

  Aangezien ze student is , is ze op zoek naar een leuke verblijf plaats zo goedkoop mogelijk,
  heb jij toevallig goeie tips?

  Alvast bedankt!
  Isaura

  Beantwoorden
  • Hola Isaura,

   Bedankt voor je bericht en interesse. Dat is vroeg zeg :p Metro’s rijden pas vanaf 5 uur ’s ochtends in Barcelona (behalve op zondagochtend, want op zaterdag werkt de metro de hele dag en nacht door). Als ze low budget willen reizen, dan zullen ze met de nachtbus N17 (voor terminal T1) of de N16 (voor terminal T2) van Plaça Catalunya naar het vliegveld moeten reizen. Een andere optie is uiteraard om een taxi te nemen. Meer info over deze en andere vervoersmogelijkheden naar het vliegveld vind je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Als ze goedkoop in Barcelona willen overnachten, dan raad ik ze aan om bij een hostal of pensión een kamertje te boeken. Hier zijn enkele van mijn favorieten: https://www.barcelonametmarta.nl/overnachten/hostels-barcelona

   Ik hoop jullie hiermee te hebben geholpen. Fijne reis en veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 16. Hai marta

  Wij zitten on barbera del valles en willen wat leuks in de buurt gaan doen.
  Enig ideee wat?

  Heel veel complimenten voor jou website…Heel handig …Top!

  Beantwoorden
  • Hola Sher,

   Bedankt voor je bericht en complimenten! In de buurt van Barberà heb je onder andere Sabadell en Terrassa als leuke steden. Sabadell is een stad met mooie interessante gebouwen (zoals het Mercat Central, het gemeentehuis of de Sant Fèlix kerk) en een sterk industrieel verleden. Er is zelfs een kasteel, het Castell de Can Feu! Daarnaast bij de nabije Terrassa kun je ook het prachtige Masia Freixa bezoeken. En uiteraard met de trein zijn jullie zo in Barcelona!

   Veel plezier alvast tijdens jullie vakantie! Geniet ervan.

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 17. Hallo Martha,
  ik ga zondag met een vriend naar Barcelona. We hebben tickets voor Adele in Palau St Jordi.
  Kunnen we de verplaatsing best met openbaar vervoer doen of raad je iets beters aan voor dit soort evenementen? Ook vooral om terug te keren na het optreden zitten we een beetje verveeld voor de verplaatsing terug richting centrum.

  Beantwoorden
  • Hola Gino,

   Bedankt voor je bericht. Om naar Palau Sant Jordi te gaan kun je gebruik maken van de bussen die vanaf Plaça Espanya vertrekken (buslijn 13 of 150). Het zal vast heel erg druk zijn bij de bus en de ingang, dus mijn tip is om er vroeg bij te zijn. Het kan goed zijn dat er na afloop van het concert ook geen bussen meer rijden op Montjuïc en dat je te voet van Montjuïc naar Plaça Espanya moet lopen. Dat is op zich niet erg omdat het bergafwaarts is. Volg de mensenmassa en het zal vast goed komen.

   De metro zelf rijdt tot 12 uur ’s nachts doordeweeks. Indien de metro al gesloten is wanneer je op Plaça Espanya aankomt, dan kun je een taxi nemen of een van de vele nachtbussen gebruiken om zo naar het centrum te gaan (zoals N1 en N2). Voor meer info over de nachtbussen kijk hier: https://www.barcelonametmarta.nl/vervoer-barcelona/bus-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Bij vragen dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 18. Hola Marta,

  Terug van onze 4 dagen Barcelona citytrip. Maar één woord… “geweldig”!
  Meeste van je voorgestelde dingen gedaan en dat was een enorm succes. Voor Sagrada en Guell zijn op voorhand online reserveren zeker geen overbodige luxe. Voor Guell zou ik zeker aanraden om in de voormiddag te gaan. Je krijgt wel een tijdslot toebedeelt, maar je mag zolang blijven als je wilt. Dus in het begin gaat dat goed maar na een tijd stijgt de drukte.
  De Hola BCN kaart is ideaal om de stad te verkennen. Je kan deze al gebruiken vanop het vliegveld T1 of T2. Gewoon de nieuwe L9 volgen en overstappen waar nodig. De metro is even makkelijk als die van London of Parijs. Zeer duidelijk en je geraakt er overal mee. Op werkdagen om de 3 minuten. Komt je goedkoper uit dan de Aerobus en is een fractie sneller. Halten bij de vleet dus echt ver hoef je nooit te stappen.
  Totaal geen last gehad van zakkenrollers, maar kan zeker geen kwaad om te verwittigen, misschien zijn ze meer actief in de zomermaanden.
  Stappen is nog steeds de beste manier om een stad te verkennen. Gewoon de metro naar een centraal punt en vandaar alles te voet. Op die manier kom je op plaatsen die je anders zou missen. We vertrokken uit onze Airbnb om 8u30 en kwamen voldaan en moe terug tegen 23 uur. Overvolle dagen puur genieten! Hier komen we terug. Bedankt voor je tips en site, een schat van bruikbare informatie. Keep up the good work!

  Groeten,
  Filip

  Beantwoorden
  • Hola Filip,

   Allereerst bedankt voor je complimenten en super om te horen dat jullie reis geslaagd was. Wat ontzettend leuk om te horen dat jullie zo hebben genoten. En uiteraard ontzettend leuk om te zien dat mijn tips nuttig waren! Nogmaals bedankt voor je feedback!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 19. Dag Marta,

  Vraagje… met de Hola BCN kaart kan je toch met deze nieuwe L9 sud naar Torassa sporen en daar overstappen op de L1 om in het centrum te geraken. We moeten bij Urgell zijn?

  Grtn,
  Filip

  Beantwoorden
  • Hola Filip,

   Ja, dat klopt helemaal. Je mag met de Hola BCN! card gewoon gebruik maken van de nieuwe L9 Sud. Voor Urgell is je uitgestippelde route inderdaad de beste optie 🙂

   Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 20. Hola Marta,

  We gaan in augustus 12 dagen naar Barcelona , huren een aptje in buurt van el putxet…
  Je website is een bron vol onschatbare informatie!!!
  Weet je soms wanneer je musea ‘gratis’ kan bezoeken?
  Voor welke hotspots zou je aanraden om tickets vooraf te kopen?
  Wie biedt er ‘begeleide’ wandelingen, fietstoertjes aan in het Nederlands?
  Saludos y hasta agosto!

  Beantwoorden
 21. Dag Marta,
  Bedankt voor je info over de nieuwe T 9 lijn vliegveld – Universitaria. Gaan wij zondag zeker nemen. Hebben een hotel bij Maria Cristina in de buurt, dus dat komt perfect uit.
  Zo leer je nog eens wat. Ga ook je tips over bezienswaardiheden goed bekiijken.

  Beantwoorden
  • Hola Jan,

   Bedankt voor je bericht! Fijn om te lezen dat het nuttig was. Veel plezier alvast in Barcelona! En mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 22. Hoi, Marta

  Voor morgen gaan ik en m’n man 3daagse Barcelona. Eerst morgenavond naar voetbalwedstrijd van barcelona en zondag graag shoppen. Dus m’n vraag of tussen fc Barcelona en winkelcentrum vlakbij vanaf hotel en metro? Liefste winkelen bij h&m, primark.

  Met vriendelijke groetjes,

  Joella

  Beantwoorden
  • Hola Joella,

   Bedankt voor je bericht! In de buurt van Camp Nou heb je het winkelcentrum l’Illa Diagonal en Pedralbes Centre om te gaan shoppen. Maar op zondag zijn alle winkels gesloten behalve die bij Maremagnum, dat bij de oude haven ligt. Meer informatie over winkelen in Barcelona en winkelcentra vind je hier: https://www.barcelonametmarta.nl/shoppen-in-barcelona

   Veel (shop)plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden
 23. Hoi Marta,
  heb jij er een idee van of er korting is voor gepensioneerde op een T10 kaart en op een kaartje voor de L9
  Ik ga in mei naar bcn met mijn ouders die beide 65 zijn en zo kan ik al bekijken wat ons vervoer zal kosten.
  groetjes en bedankt voor de leuke, mooie en duidelijke site, ik heb al heel veel info en tips van jou opgenomen voor mijn bezoek. Top…doe zo verder, ik kijk telkens uit naar jou blog voor meer nieuwtjes,
  inge

  Beantwoorden
  • Hola Inge,

   Bedankt voor je complimenten, heel erg leuk om te horen. Korting voor gepensioneerde geldt alleen voor mensen boven de 60 jaar oud die in Barcelona wonen en in aanmerking komen voor een Tarjeta Rosa. Voor toeristen bestaat dit dus niet, maar bij vele bezienswaardigheden kun je wel profiteren van korting voor gepensioneerde.

   Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag! Veel succes nog met de voorbereiding.

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie