De beste tips van een local!

Barcelona voordeelpas

Barcelona pass
Inhoudsopgave

Net als andere steden heeft Barcelona verschillende toeristenpassen waarmee je veel musea kunt bezoeken én gratis kunt reizen met het openbaar vervoer. Voor velen is dit dé manier om veel te zien en te doen, zonder al te veel tijd en geld kwijt te zijn. Doordat je je toeristenpas van tevoren online kun bestellen, hoef je je eenmaal in Barcelona geen zorgen te maken over lange wachtrijen, kaartenautomaten in vreemde talen, een tekort aan muntgeld of toeristenbureaus die gesloten zijn. Welke stadspas het beste bij je past ligt uiteraard aan je wensen en vakantieplannen. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de toeristenpassen in Barcelona.

Toeristenpassen in Barcelona

In Barcelona kun je kiezen uit verschillende toeristenpassen: van een meerdaagse ov-pas met gratis toegang tot musea en attracties tot aan een uitgaanspas waarmee gratis toegang krijgt tot de leukste discotheken in de stad.

Aan de hand van je interesses en hoe je je vakantie wilt invullen, kan de een of de andere city pass voor jou het meest geschikt zijn.

Om je hierbij te helpen heb ik onderstaand overzicht gemaakt van alle voordeelpassen met de bijbehorende prijzen en aanbieders.

Tip!

Ga je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Barcelona? Dan ben je met de Barcelona City Pass of de Barcelona Card waarschijnlijk voordeliger uit dan wanneer je alleen losse tickets bestelt.

Gratis musea en openbaar vervoer: Barcelona Card

De Barcelona Card is onmisbaar tijdens een vakantie naar Barcelona. Naast gratis openbaar vervoer ontvang je met deze pass ook nog eens gratis toegang en speciale kortingen bij meer dan 70 musea en attracties.

Kortom, een zeer geschikte kaart voor de reizigers die het meeste van Barcelona's musea en bezienswaardigheden willen zien maar niet te veel willen uitgeven!

Barcelona Card
- Kosten: €53,- voor 3 dagen (72 uur), €63,- p.p. voor 4 dagen (120 uur) en €75,- p.p. voor 5 dagen (120 uur).
- Looptijd: 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur).
- Voordeel: gratis openbaar vervoer plus toegang tot vele musea en attracties.
- Geldigheid: geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt voor de geselecteerde periode. De voucher dient ingewisseld te worden bij een VVV-kantoor in de stad of in de luchthaven.
- Te koop: online, VVV Barcelona.

Direct bestellen Meer informatie

Gratis skip-the-line tickets voor Sagrada Família, Park Güell en Bus Turístic: Barcelona Pass

De Barcelona Pass is een uitstekende alternatief op de Barcelona Card voor bezoekers die alleen de hoogtepunten van Barcelona willen zien en graag gebruik willen maken van de toeristische hop-on-hop-off bussen.

Met deze pass ontvang je skip-the-line tickets voor twee van de beroemdste werken van Gaudí, de Sagrada Família en het Park Güell, kun je gratis gebruik maken van de hop-on-hop-off-bus Barcelona Bus Turístic naast andere voordelen.

Je ontvang tevens een kortingscode t.w.v. 10% waarmee je de tickets voor verschillende musea, attracties en leuke activiteiten zoals fietstours online via Tiqets kunt kopen. Alles wordt online geregeld en je hoeft je kaart nergens op te halen of in te wisselen bij aankomst. Je kunt daarnaast de musea en attracties op je eigen tempo bezoeken.

Barcelona City Pass
- Kosten: vanaf €82,- p.p.
- Looptijd: 1 dag hop-on-hop-off bus.
- Voordeel: skip-the-line tickets voor de Sagrada Família en Park Güell, gratis vervoer in de stad via de hop-on-hop-off bus, gratis stadsrondleiding audiogids app, plus 10% korting op verschillende attracties.
- Geldigheid: de kortingscode is geldig tot en met je verblijf in Barcelona. De tickets voor de hop-on-hop-off bus zijn 24 uur geldig. Je moet een datum opgeven tijdens het bestelproces voor de tickets voor de Sagrada Família, het Park Güell en de toeristische bus.
- Te koop: online.

Direct bestellen Meer informatie

Gratis openbaar vervoer: Hola Barcelona Travel Card

De Hola Barcelona Travel Card (voorheen Hola BCN! Travelcard) raad ik iedereen aan die van plan is om veel met het openbaar vervoer in Barcelona te reizen tijdens zijn vakantie. Met de Hola Barcelona OV-kaart betaal je namelijk een bepaald bedrag voor je pas en je mag onbeperkt in de metro, bus, tram en trein in Barcelona reizen. Heel handig!

Hola Barcelona Travel Card
- Kosten: tussen €16,30 p.p. voor 2 dagen (24 uur) en €38,- p.p. voor 5 dagen (120 uur).
- Looptijd: 2 dagen (24 uur), 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur).
- Voordeel: gratis openbaar vervoer in de stad.
- Geldigheid: geldig voor opeenvolgende dagen vanaf het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt voor de gekozen aantal uren.
- Te koop: online, verkoopautomaat op elk metrostation, VVV Barcelona.

Direct bestellen Meer informatie

Gratis kindvriendelijke attracties en ov: Barcelona Family Card

De Barcelona Family Card is de toeristenpas voor gezinnen die Barcelona bezoeken. Met deze pas krijgt je naast toegang tot het openbaar vervoer in Barcelona, ook nog eens gratis toegang tot enkele van de belangrijkste kindvriendelijke attracties van Barcelona. Denk hierbij aan de Dierentuin van Barcelona, het Aquarium van Barcelona, de rondvaartboot van Las Golondrinas, het wetenschapsmuseum CosmoCaixa, het Chocolademuseum of het openluchtmuseum Poble Espanyol, naast korting voor onder meer het Tibidabo pretpark en Port Aventura!

De pas dient opgehaald te worden bij een van de VVV-kantoren in de stad of de luchthaven en heeft een geldigheid van 72 uur, 96 uur of 120 uur (afhankelijk van wat je kiest).

Barcelona Family Card
- Kosten: tussen €66,- voor 72 uur tot €86,- voor 120 uur.
- Looptijd: 72 uur, 96 uur of 120 uur.
- Voordeel: gratis ov plus toegang tot vele kinderattracties en musea in Barcelona.
- Geldigheid: geldig voor opeenvolgende dagen vanaf het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt voor de gekozen aantal uren.
- Te koop: online via Barcelona Turisme.

Direct bestellen

Gratis kunstmusea: Articket

Voor kunstliefhebbers is de museumkaart Articket Barcelona een echte must. Hiermee kun je alle belangrijke kunstmusea van Barcelona bezoeken: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB), Fundació Antoni Tàpies en Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). De Articket is al voordeliger dan als je slechts 2 van deze musea bezoekt. Je mag de musea een keer per ticket bezoeken.

Articket Barcelona

Articket
- Kosten: €35,- p.p.
- Looptijd: geldig voor één bezoek bij elk deelnemend museum binnen 1 jaar.
- Voordeel: skip-the-line tickets voor 6 van de belangrijkste kunstmusea in Barcelona.
- Geldigheid: geldig voor 1 jaar vanaf het moment dat je de voucher inwisselt. De voucher dient ingewisseld te worden bij een VVV-kantoor in de stad of in de luchthaven.
- Te koop: online via Tiqets, Barcelona Turisme, Guide and Go en ter plekke bij VVV Barcelona.

Direct bestellen

Gratis geschiedenismusea: Arqueoticket

De museumkaart voor de geschiedenisliefhebber, de Arqueoticket, is vooral geschikt voor diegene die van plan is om de geschiedenismusea van Barcelona te bezoeken. Het geef je gratis korting op het Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Egipci, Museu d'Història de la Ciutat en Museu Marítim de Barcelona. Je mag de musea een keer per ticket bezoeken.

Arqueoticket Barcelona

Arqueoticket
- Kosten: €13,- p.p.
- Looptijd: geldig voor één bezoek bij elk deelnemend museum binnen 1 jaar.
- Voordeel: skip-the-line tickets voor 4 geschiedenismusea in Barcelona.
- Geldigheid: geldig voor 1 jaar vanaf het moment dat je de voucher inwisselt. De voucher dient ingewisseld te worden bij een van de musea.
- Te koop: online via Barcelona Turisme en ter plekke bij VVV Barcelona.

Direct bestellen

Gratis Modernistagebouwen: Modernista Pass

De Modernista Pass is dé voordeelkaart voor de echte architectuurliefhebber. Met de Modernista Pass kun je maar liefst 15 verschillende Modernistagebouwen en -musea bezoeken in en rondom Barcelona. Het Modernisme was een belangrijke kunststroming aan het eind van de 19e eeuw die Barcelona voorgoed veranderde. Belangrijke bouwwerken zoals Casa Amatller, Casa Vicens, Casa de les Punxes, Sant Pau Recinte Modernista, Palau de la Música Catalana en Palau Baró de Quadras zitten in deze kortingspas inbegrepen.

Modernista Pass Barcelona

Modernista Pass
- Kosten: €90,- p.p.
- Looptijd: geldig voor één bezoek bij elk deelnemend museum binnen 7 dagen.
- Voordeel: skip-the-line tickets voor 15 van de mooiste Modernistagebouwen in Barcelona en omgeving.
- Geldigheid: geldig voor 7 jaar vanaf het moment dat je hem voor het eerst gebruikt. De voucher dient ingewisseld te worden bij een VVV-kantoor in de stad of de luchthaven.
- Te koop: online via Barcelona Turisme, Tiqets en ter plekke bij VVV Barcelona.

Direct bestellen

Veel Gaudí zien met skip-the-line-tickets: Gaudí Pass

Gaudí en zijn prachtige architectuur; je kunt er natuurlijk niet omheen tijdens een stedentrip Barcelona. Voor de echte Gaudí-fan of als je van plan bent om slechts enkele van zijn gebouwen te bezoeken, zijn er meerdere voordeelpassen te vinden waarmee je flink wat geld kunt besparen. Bovendien kun je met deze skip-the-line tickets de lange wachtrijen bij alle gebouwen van Gaudí omzeilen en kun je dankzij de gratis audiogids alles te weten komen over de meester zelf en zijn werk.

Gaudí Pass
- Kosten: €75,- p.p.
- Looptijd: geldig voor één bezoek bij elk deelnemend attractie.
- Voordeel: skip-the-line tickets voor de gebouwen van Gaudí in Barcelona.
- Geldigheid: geldig voor een bezoek aan de wereldberoemde Sagrada Família en het Casa Milà op een bepaalde datum en tijdstip, plus een dagkaart voor de hop-on-hop-off bus (Bus Turístic) en tickets voor het uitkijkplatform Columbus Monument + wijnproeverij.
- Te koop: online, VVV Barcelona.

Direct bestellen Meer informatie

Hop-on-hop-off-bus met kortingspakket: Bus Turístic

De Bus Turístic, de officiële hop-on-hop-off-bus van Barcelona, biedt naast het vervoer met de dubbeldekker langs alle belangrijke bezienswaardigheden, ook nog eens een boekje met allerlei kortingsvouchers. En hoewel je bustickets voor een of twee dagen geldig zijn, je kortingsvouchers mag je gebruiken wanneer je zelf wilt. Kortingen zijn geldig voor verschillende bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Als je een liefhebber van de hop-on-hop-off bussen bent, dan is dit boekje met kortingen zeker een pluspunt.

Bus Turístic
- Kosten: tussen €28 p.p. voor 1 dag en €38,- p.p. voor 2 dagen.
- Looptijd: geldig voor 1 of 2 dagen (aaneensluitend).
- Voordeel: kortingsvouchers voor verschillende musea, attracties en restaurants in de stad.
- Geldigheid: de tickets zijn een heel jaar geldig.
- Te koop: online, VVV Barcelona.

Direct bestellen Meer informatie

Gratis op stap: Barcelona Night Card

Jongeren kunnen voordelig op stap gaan met de Barcelona Night Card.  Met deze pas ontloop je de lange wachtrijen en krijg je gratis toegang tot maar liefst 14 van de leukste bars en discotheken van Barcelona (o.a. Danzatoria, Otto Zutz, Opium, Shoko, Pacha, Bling Bling en Astoria). Heel handig als je van plan bent om vele kroegen en discotheken te bezoeken.

Barcelona VIP-IN Nightlife Card

Barcelona Night Card
- Kosten: tussen €29,95 p.p. voor 1 nacht, €39,95 p.p. voor 2 nachten en €89,95 voor de hele week.
- Looptijd: geldig voor 1 of 2 nachten of een hele week.
- Voordeel: VIP toegang tot 14 van de leukste bars en nightclubs in Barcelona.
- Geldigheid: na activatie van de kaart kan de kaart de hele avond gebruikt worden. Activeren doe zelf op de avond dat je de kaart voor het eerst gebruikt.
- Te koop: online via Tiqets en Get Your Guide.

Direct bestellen Meer informatie

Toeristenpassen in Barcelona: tips & tricks

Hoe werkt de Barcelona-toeristenpas?

Een city card of toeristenpas is vaak de beste manier om tijdens een stedentrip geld te besparen en van een zorgeloze reis te genieten. Er bestaan allerlei soorten toeristenkaarten waaruit je kunt kiezen: of je gratis met het ov wilt reizen, veel musea wilt bezoeken of juist gratis toegang wilt krijgen tot de leukste discotheken in de stad. Welke toeristenpas je moet hebben, ligt geheel aan jouw wensen.

Een Barcelona-toeristenpas bestel je eenvoudig online. Wanneer het om een fysieke pas gaat, krijg je deze thuisgestuurd of ontvang je een aankoopvoucher bij je bestelling waarmee je je kortingspas kunt ophalen bij aankomst in Barcelona. Tegenwoordig bestaan er ook verschillende online ticketcombinaties waar geen fysieke kaart aan te pas komt. Je krijgt in plaats daarvan de bestelde tickets voor de gekozen attracties rechtstreeks in je inbox. Je kunt deze afdrukken om ze bij de attracties of musea te laten zien (hoewel je ook steeds vaak de tickets direct van je telefoon kunt laten scannen). Zo hoef je ter plekke geen pas op te gaan halen en niet in de rij bij de kassa te gaan staan.

Hoe lang is de Barcelona-toeristenpas geldig?

Een meerdaagse toeristenpas kan geldig zijn voor een aantal dagen of uren. De meeste kortingspassen worden geactiveerd zodra je ze voor het eerst gebruikt en zijn voor opeenvolgende dagen of uren geldig (afhankelijk van wat je gereserveerd hebt). Bij losse tickets voor attracties en musea moet je soms een datum en tijdstip aangeven; dan weet je hoe laat je bij de attractie moet zijn en eenmaal binnen mag je er zo lang blijven als je wilt. Hoef je geen datum in te vullen, dan mag je je ticket of kortingskaart gebruiken wanneer je dat wilt (let wel op de geldigheidslimiet). Koop je tickets of stadspas een week of twee van tevoren om zeker te zijn dat je alles op tijd ontvangt. Omdat de gebruiksduur en geldigheidslimiet per toeristenpas verschillend kan zijn, is het aan te raden om altijd de voorwaarden goed door te nemen alvorens je een bestelling plaatst.

Welke Barcelona-toeristenpas is de beste?

Welke stadspas je kiest, hangt af van hoe lang je in Barcelona verblijft en wat je van plan bent om te zien en te doen. Mijn advies is om eerst te kijken welke attracties je wilt gaan bezoeken in Barcelona en vervolgens te controleren hoeveel de afzonderlijke kaartjes kosten. Met deze informatie kun je controleren welke kortingspas het beste bij je past en of die een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt. Afhankelijk van je wensen en situatie kan het soms zijn dat je beter losse tickets voor een attractie kunt kopen in plaats van een kortingskaart. Zo kunnen gepensioneerden, studenten en kinderen vaak tegen een lager tarief of zelfs helemaal gratis bepaalde bezienswaardigheden bezoeken.

Is er een pas voor álle gebouwen van Gaudí?

Helaas bestaat er nog geen pas waarmee je toegang kunt krijgen tot álle gebouwen van Gaudí. Wel zijn er verschillende online ticketcombinaties waarmee je skip-the-line tickets voor sommige van de belangrijkste bouwwerken van Gaudí kunt krijgen naast andere voordelen.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je