De beste tips van een local!

Gaudí Pass

Gaudí Pass Barcelona
Inhoudsopgave

Er zijn bezienswaardigheden in Barcelona waar je niet omheen kunt tijdens een bezoek aan deze stad. De kunstwerken van Gaudí, met de Sagrada Família en het Park Güell voorop, zijn een voorbeeld daarvan. Vele toeristen reizen jaarlijks naar Barcelona om deze unieke bouwwerken, door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard, te aanschouwen. Een stedentrip Barcelona zonder een bezoek aan een van de gebouwen van Gaudí is dus moeilijk voor te stellen. Maar gezien de hoge entreeprijzen en de lange wachtrijen, is het zeker aan te raden om enig onderzoek te doen naar de gebouwen van Gaudí en welke je graag wilt bezoeken, om daarna je kaartjes online te bestellen. Bovendien bestaan er tegenwoordig ook meerdere toeristenpassen waarmee je de belangrijkste gebouwen van Gaudí tegen korting en zonder wachtrijen kunt bezoeken.

Gaudí in Barcelona

Bij een bezoek aan Barcelona kun je er niet omheen: Gaudí en zijn prachtige bouwwerken in Modernista-stijl. Vroeger functioneerden ze als residentie voor de welgestelden, of in het geval van de Sagrada Família als boetekerk, en tegenwoordig zijn het ware trekpleisters die in de meeste gevallen als museum fungeren.

In de lange lijst van Gaudí's bouwwerken, staan een aantal must-sees die iedereen die in Barcelona is geweest gezien moet hebben (zoals de Sagrada Família, Park Güell, Casa Milà en Casa Batlló), maar ook andere minder bekende werken (zoals het Casa Vicens, Torre Bellesguard en de Finca Güell).

Wie van plan is om een aantal van Gaudí's gebouwen te bezoeken, kan beter een ticketcombinatie bestellen waarbij je toegang krijg tot zijn belangrijkste werken tegen een gunstig tarief.

Informatie over de Gaudí Pass

De Gaudí Pass is een online ticketcombinatie van het toeristische bureau in Barcelona waarmee je in één keer eenvoudig je tickets voor twee van de grootste bezienswaardigheden van Gaudí kunt bestellen, met aantrekkelijke extra's zoals kaartjes voor de toeristenbus of een wijnproeverij. In deze Gaudí Pass zit inbegrepen:

  • Gratis skip-the-line tickets voor de Sagrada Família.
  • Gratis skip-the-line tickets en een meertalige audiogids voor het Casa Milà (La Pedrera).
  • Een dagkaart voor de toeristische bus Barcelona Bus Turístic met informatieve gids, meertalige audiogids aan bord en een kortingsbonboekje dat je kunt gebruiken voor allerlei sightseeingtours en attracties.
  • Gratis toegang tot het uitkijkpunt Columbus Monument en een gratis wijnproeverij in zijn kelder.

De Gaudí Pass kopen

De Gaudí Pass van het Toerisme Bureau van Barcelona is online te bestellen voor €83,-. Hiermee ontvang je skip-the-line tickets voor twee van Gaudí's merkwaardigste gebouwen, de Sagrada Família en het Casa Milà (dit laatste met audiogids). In deze tickets zit ook een dagkaart voor de hop-on-hop-off bus (Bus Turístic) inbegrepen (inclusief audiogids), plus toegangskaartjes voor het uitkijkplatform bij het Columbus Monument en een wijnproeverij.

Bestel hier de Gaudí Pass

De Gaudí Pass bestel je eenvoudig online!

Hoe werkt de Gaudí Pass?

De Gaudí Pass dien je online te bestellen. Omdat dit geen fysieke kaart betreft, ontvang je de tickets voor de bezienswaardigheden rechtstreeks in je inbox nadat je je bestelling geplaatst hebt. Tijdens het boeken van de Gaudí Pass wordt er wel gevraagd om een datum en tijdstip aan te geven voor je bezoek aan het Casa Milà. Voor de Sagrada Família wordt er na je bestelling contact opgenomen om het moment uit te kiezen wanneer je deze wilt gaan bezoeken.

Door dit te reserveren ben je zeker van toegang tot de Sagrada Família en het Casa Milà op je gewenste moment en hoef je niet in de wachtrij bij de kassa te gaan staan.

Je kunt met je gekochte tickets in de veel kortere rij bij de speciale ingang voor online tickets aansluiten. Let wel op dat het kaartje voor de Sagrada Família geen audiogids of toegang tot de torens van de Sagrada Família versterkt en dat je dit ook niet ter plekke kunt kopen. Mocht je juist geïnteresseerd zijn in het beklimmen van de Sagrada Família of de audiogids, zie hier andere ticket opties.

Bij de Bus Turístic en het Columbus Monument hoef je van tevoren niets vast te leggen: je kunt met je online gekochte Gaudí Pass in de Bus Turístic instappen wanneer je dat wilt en het Columbus Monument met zijn wijnkelder bezoeken wanneer het je uitkomt. Let wel op dat het ticket voor de Bus Turístic een dagkaart betreft, dus als je deze eenmaal hebt geactiveerd, dan dien je deze op dezelfde dag te gebruiken.

Andere Gaudípassen en combinatietickets

Omdat er tegenwoordig meerdere voordeelpassen bestaan waarmee je de gebouwen van Gaudí kunt bezoeken tegen een voordeliger tarief, heb ik hier een samenvatting gemaakt van de belangrijkste opties, naast de eerdergenoemde Gaudí Pass. Aan de hand van je interesses en welke gebouwen je wenst te bezoeken, kun je voor de ene of de andere ticketcombinatie kiezen.

Tickets voor Sagrada Família + Park Güell

Wie de twee meest bezochte bouwwerken van Gaudí in Barcelona wil gaan bezoeken zonder wachtrijen, kan voor de Gaudí Bundle kiezen. Bij je bestelling ontvang je daarnaast een begeleide tour en vervoer voor beide bezienswaardigheden. Deze ticketcombinatie is al vanaf €50,- verkrijgbaar via Tiqets.

Tickets voor Sagrada Família + Park Güell + Bus Turístic

Wie de twee grootste must-sees van Barcelona wil gaan bezoeken en graag gebruik maakt van de toeristische bus, kan beter de Barcelona City Pass van Tiqets aanschaffen, waarmee je toegang krijgt tot de bekende Sagrada Família en Park Güell, plus kaartjes voor de hop-on-hop-off bus (Bus Turístic) voor 1 of 2 dagen en de kabelbaan van Montjuïc. Bij je bestelling ontvang je daarnaast een kortingscode waarmee je nog tickets voor andere bezienswaardigheden in Barcelona kunt kopen met 10% korting. Deze ticketcombinatie is al vanaf €76,50 verkrijgbaar via Tiqets.

Barcelona Card + bezienswaardigheden met korting

Ook goed om te weten: met de officiële toeristenpas Barcelona Card ontvang je korting voor onder andere de Gaudí Exhibition Center, het Casa Batlló, het Casa Museu Gaudí en de Colònia Güell.

Let wel op dat je de Barcelona Card dient op te halen bij aankomst op de luchthaven van Barcelona of bij een van de verschillende VVV-kantoren in de stad. De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt bij het ophaalpunt.

Tickets voor Casa Milà (La Pedrera) + Casa Batlló + Palau Güell

Met deze ticketcombinatie krijg je skip-the-line tickets voor drie van de mooiste en meest opmerkelijke werken van Antoni Gaudí in Barcelona: het Casa Milà (alias La Pedrera), Casa Batlló en Palau Güell. Alle drie gemaakt voor de rijkere families van Barcelona. En omdat ze dicht bij elkaar liggen, kun je in een ochtend (of middag) alle drie makkelijk bezoeken! Deze ticketcombinatie is vanaf €81,50 online verkrijgbaar via Tiqets.

Tickets voor Colònia Güell + Torre Bellesguard + Gaudí Experience

Wie alle bekende bouwwerken van Gaudí al gezien heeft en op zoek is naar andere interessante plekken, kan voor dit combinatieticket kiezen waarmee je kaartjes ontvangt voor de minder bekende maar net zo mooie Torre Bellesguard (inclusief audiogis), de Colònia Güell (inclusief audiogids), met de Crypte van Gaudí, en de Gaudí Experience, dat een multi-sensoriële tentoonstelling over het werk van de Catalaanse architect bevat. Een mooi drietal attracties voor de echte Gaudí-fan. Deze ticketcombinatie is vanaf €21,60 online verkrijgbaar en is gratis voor kinderen tussen 0 en 9 jaar oud. Let wel op dat deze Gaudí Pass tot drie maanden na eerste gebruik geldig is.

De Modernista Pass

Eén pas voor álle gebouwen van Gaudí bestaat helaas nog niet. Voor de echte architectuurliefhebber en Modernista-fan, komt de Modernista Pass (te koop via Barcelona Turisme en Tiqets) waarschijnlijk het meest in de buurt van zijn wensen. Met deze pas kun je maar liefst 15 verschillende prachtige gebouwen in en rondom Barcelona bezoeken, onder andere Gaudí's Casa Vicens. Voor de overige gebouwen van Gaudí dien je dus alsnog losse kaartjes te kopen of gebruik maken van een van de bovenstaande Gaudípassen.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave