🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Robbert

Nederlander in Barcelona: Robbert

Robbert Reurings woont al sinds 2005 in Spanje, eerst op de Canarische eilanden en daarna in Barcelona. Met zijn baan als Commercieel Toeristisch Medewerker begon hij in 2007 te werken voor de beste hotels in Barcelona; iets wat hij combineerde met zijn passie om mensen Barcelona te laten zien door middel van het begeleiden van wandel- en fietstours. Na het behalen van zijn diploma ‘Officiële gids van Catalonië’, stortte Robbert zich helemaal op zijn bedrijf, Robbcn, waarmee hij tours in Barcelona en omstreken als officiële gids begeleid. Benieuwd naar de tips van deze ervaren gids, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

De Gotische wijk: aanrader van Robbert
De Gotische wijk, tip van Robbert

“Het leven in Barcelona is heerlijk! Barcelona is een bruisende stad waar voor ieder wat wils is. Voor mij is Barcelona de stad waarin ik mijn passie deel met mijn klanten. Ik werk namelijk als officiële gids in Barcelona en omstreken en heb mijn eigen bedrijfje www.robbcn.com. Tijdens mijn werk probeer ik de gezelligheid en het Barcelona gevoel een belangrijke rol te laten spelen. Ik vind het ook heerlijk om in mijn vrije tijd op te gaan in dat gezellige Barcelona gevoel. Toch ben ik elke keer weer blij dat ik net buiten de stad woon, om zo de drukte een beetje achter me te kunnen laten.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. De Sagrada Família: “misschien ook wel de plek waar ik het meest kom tijdens mijn tours, maar ondanks dat verveeld het me nooit. Het is een geweldig gebouw die een onvergetelijke indruk maakt op elke bezoeker. Bij het binnen komen vallen de mondjes van mijn klanten vaak open van verbazing en komt er een lach op hun gezicht, die ze de rest van de tour ophouden. Het feit dat ik daar een bijdrage aan lever leverd mij een enorme kick op! Buiten dat is de Sagrada Família een meesterwerk van mijn grote idool Antoni Gaudí. Zijn inzicht van ruimte en inspiratie uit de natuur komen in de mooiste vormen en kleuren tot een meesterlijk plaatje!”

2. Mirador del Migdia: “boven op Montjuïc, naast het kasteel staat een stenen Schuurtje la caseta. Afhankelijk van het seizoen zetten de Argentijnse eigenaars vanaf de middag tot in de laatste uurtjes stoelen, tafels en strandstoelen neer. Wanneer alles staat gaat de bar open, wordt de BBQ aangestoken en wordt er lekkere muziek op gezet (soms zelfs met een live dj). Het geweldige uitzicht over de industriële haven met op de achtergrond de Middellandse zee heeft een absolute toegevoegde waarde aan een idyllische plek tussen de naaldbomen. Heerlijk om daar de drukke stad te ontvlucht en te genieten van de frisse lucht in een gezellig knusse setting.”

3. De Gotische wijk: “Barcelona is een stad met een indrukwekkende geschiedenis die dateert vanuit de Romeinse tijd en zich verder ontwikkeld in de middeleeuwen, waarin Barcelona de hoofdstad is van één van de machtigste regio’s over de middellandse zee. Deze rijke geschiedenis is geweldig af te lezen aan de façades van de gebouwen in deze wijk. Ook vind je in deze wijk de duidelijke stempel van het modernisme. Niet alleen staan er historische gebouwen, maar het is er ook nog eens erg gezellig. Heerlijk om lekker te dwalen door alle kleine steegjes om vervolgens een terrasje te pikken op één van de vele pleintjes.”

4. Het strand: “het strand van Barcelona maakt de stad zo’n unieke wereldstad. Zonder strand had er een hele andere sfeer geweest en had de stad natuurlijk nooit zo populair geworden. Het is een meester zet geweest van Barcelona om het strand van aan te leggen voor de Olympische Spelen van 1992. Het strand is mijn favoriete plek voor een kleine pauze tijdens mijn fiets tours! Zelf ga ik trouwens niet vaak zwemmen in Barcelona. Dan pak ik toch liever de auto richting de Costa Brava.”

5. Bunker antiaéreo del Carmel: “één van de mooiste uitkijkpunten over de stad. Deze bunkers liggen ter hoogte van het Park Güell in de wijk Carmel. Het is wat lastig om bij de bunkers te komen en misschien is de wijk zelf niet altijd even gemoedelijk, maar de plek zelf maakt een enorme impact. Vanaf hier kijk je neer op geheel Barcelona. Een heerlijk plek voor een picknick of voor een paar borreltjes in gezelschap met je vrienden.”

En als je Nederland mis?

Robbert Reurings geeft tips over Barcelona

“Een vraag die altijd terug komt in mijn tours 🙂 . Als ik Nederland mis dan heeft dat voornamelijk te maken met vrienden en familie. Die zitten namelijk allemaal nog in Nederland. Gelukkig is het contact nog steeds erg goed met iedereen door het skypen en whatsappen, etc. Ook ga ik zo’n 2 tot 3 keer per jaar even op en neer. Aangezien het echt niet duur is om vliegen, kom ik gemakkelijk even over als er speciale situaties zich voordoen. Verder blijf ik altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland via nu.nl en social media.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Robbert Reurings
    Geboorteplaats: Wilnis, 2/10/1981
    Beroep: Officiële gids van Catalonië, zelfstandig ondernemer en eigenaar van Robbcn tours
    Waar je woont in Barcelona: net buiten de stad in een heerlijk rustig plaatsje gelegen tegen de heuvels achter Tibidabo, Martorelles

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie