De beste tips van een local!

Over Barcelona met Marta

Marta Rubio HolaBarcelona
Inhoudsopgave

Welkom op Barcelona met Marta! Deze site is een initiatief van Marta Rubio, een Barcelonesa die graag tips over haar stad met anderen wil delen. Benieuwd naar wie er achter Barcelona met Marta zit en wat ik voor jou als bedrijf of reiziger kan betekenen, lees dan verder!

Tip!

English & Spanish version here!

Over mij

Hola, ik ben Marta Rubio, geboren en getogen in Barcelona maar sinds 2008 woonachtig in Nederland. Van jongs af aan ben ik door mijn stad gefascineerd: een plek zoals Barcelona laat immers niemand onaangeraakt.

In 2011 begon ik HolaBarcelona.nl, een website waar ik al mijn tips over Barcelona verzamel, met als doel jullie het echte Barcelona van de locals te kunnen laten zien. In juni 2020 veranderde de site van naam naar Barcelona met Marta, met als doel de site nóg persoonlijker te maken.

Maar misschien ben je nieuwsgierig naar wie ik ben en hoe ik Barcelona met Marta ben begonnen? Dat leg ik je meteen uit.

Van Barcelona naar Nederland

Geboren in Barcelona in het jaar 1986 uit een Spaans gezin, heb ik mijn hele leven in de buurt van Horta gewoond, aan de rand van Barcelona. Een heerlijke rustige buurt buiten het drukke stadscentrum, met veel groen en een familiale sfeer. Ik herinner me onder andere heel goed hoe we in het weekend altijd naar het park bij de Turó de la Peira gingen spelen en hoe leuk ik het vond bij het Laberint d'Horta. En dan de wijkfeesten, iedere september bij een grote esplanade in de buurt. De zomers brachten we altijd door op de camping (daarna werd dat een appartement bij het strand aan de Costa Daurada) of in het dorp van mijn moeder. Daarna ging ik Reclame en PR studeren aan de Universiteit van Barcelona en besloot toen ik afgestudeerd was om naar het buitenland te vertrekken.

Ik droomde toch altijd al van wonen in het buitenland, dus het kwam het als geen verrassing dat ik vanwege mijn Nederlandse vriend naar Nederland verhuisde. Inmiddels is dat al meer dan 10 jaar geleden dat ik naar Nederland verhuisde en ondertussen heb ik een master in marketing behaald, verschillende banen als online marketeer gehad, Nederlands onder de knie gekregen, een huis gekocht en zelfs moeder geworden!

Maar Barcelona lonkt nog steeds: ik keer er regelmatig terug, niet alleen om mijn vrienden en familie te zien, maar ondertussen ook om nieuwe plekken te ontdekken die ik daarna met jullie kan delen!

Over Marta Rubio HolaBarcelona Geboren en getogen in Barcelona

Het ontstaan van HolaBarcelona.nl

Al gauw nadat ik naar Nederland kwam, viel het me op dat Barcelona een populaire citytrip bestemming was en dat er veel mensen geïnteresseerd waren naar mijn tips. Zo kreeg ik steeds vaker verzoeken van mensen die naar Barcelona gingen en maakte ik iedere keer to-do lijstjes met mijn tips.

Het was mijn vriend die ergens in de loop van 2010 met het idee kwam om deze tips online te zetten om zo nóg meer mensen te kunnen helpen het echte Barcelona te ontdekken. Daar werd ik heel enthousiast en zo gezegd zo gedaan: in 2011 ben ik met HolaBarcelona.nl begonnen en wat ooit als hobby was ontstaan, is inmiddels mijn full-time baan geworden.

Eigen baas

Eind 2015 besloot ik om de sprong te wagen om full-time te gaan werken voor HolaBarcelona.nl. Het bijhouden van de website kostte me toen al veel tijd en was bijna niet vol te houden met een veeleisende functie als marketeer zoals ik had.

Bovendien lagen er veel te veel leuke plannen op de plank die veel meer tijd en aandacht nodig hadden, wilde ik daarmee aan de slag gaan. Het voor mezelf beginnen voelde dus als het juiste pad. Zo had ik tijd om mijn reisgidsen te schrijven, een webshop op te richten en veel meer te doen voor HolaBarcelona.nl.

Achteraf gezien was het een goede zet en ik ben nog steeds heel blij dat ik die stap durfde te zetten: nu kan ik me volledig op mijn bedrijf richtten en heb ik daarnaast veel meer vrije tijd om met mijn gezin te zijn.

Over Marta Rubio HolaBarcelona

Van HolaBarcelona.nl naar Barcelona met Marta

Te midden van de coronacrisis in 2020 besloot ik het roer om te gooien en mijn naam te wijzigen naar Barcelona met Marta. Mijn manier om de site nóg persoonlijker te maken en om jullie een betere inkijk te geven in het Barcelona van de locals, met allerlei filmpjes, insider tips en persoonlijke verhalen.

Uitbreiding van de webshop

In januari 2021 ben ik gestart met de uitbreiding van de webshop. Sindsdien worden er naast mijn digitale reisgidsen, ook nog eens allerlei andere Spaanse producten. Zodoende is het voor mijn lezers mogelijk om de Spaanse sfeer in huis te halen of iemand met een leuk cadeau uit Spanje te verrassen.

Wat doe ik voor Barcelona met Marta

De cijfers

Met een bereik van meer dan 60.000 potentiële klanten per maand (80.000 in het hoogseizoen) is Barcelona met Marta inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste reissites over Barcelona in Nederland. Interesse in adverteren? Bekijk hier alle samenwerkingsmogelijkheden.

Barcelona met Marta is de samenvatting van mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona. Iedere pagina die je hier ziet heb ik zelf geschreven. Doordat ik bijna mijn hele leven in Barcelona heb gewoond, heb ik veel plekken mogen bezoeken en ken ik de stad door en door. Wat de leukste musea zijn, waar je goed kunt shoppen, welke restaurants lekker zijn… noem maar op!

Ik bezoek Barcelona zelf regelmatig en krijg ook nog eens veel tips van vrienden en familie uit Barcelona, die ik daarna met jullie deel. Zodoende kun je op Barcelona met Marta talloze tips vinden die alleen bij de locals bekend zijn.

Via social media en de nieuwsbrief van Barcelona met Marta hou ik jullie daarnaast op de hoogte van het laatste nieuws en zorg ik dat jullie ook na jullie bezoek aan Barcelona in vakantiesferen blijven. Want Barcelona is een bestemming waar zoveel te beleven valt die je zeker vaker kunt bezoeken!

Over Marta Rubio van HolaBarcelona.nl Tips van een local

En verder

En verder ben ik druk bezig met moederschap, het uitbreiden van mijn bedrijf, leuke reizen maken en vooral van het leven te genieten, zoals we Spanjaarden doen. Een paar leuke feitjes over mij die je wellicht nog niet weet:

  • Ik hou van lekker eten maar was nooit echt geïnteresseerd in koken tot een aantal jaar terug. Nu vind ik het heel leuk om van mijn moeder receptjes te leren en zelf achter het fornuis te staan.
  • Ik heb een echte talenknobbel. Ik spreek 6 talen, al is mijn Duits tegenwoordig niet zo goed meer. Voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik een jaartje Nederlandse les in Barcelona gevolgd en veel zelfstudie gedaan. Daarmee kon ik bij aankomst in Nederland al mijn eerste bijbaantje in een modewinkel scoren.
  • In 2016 ben ik moeder van mijn zoontje Mateo geworden. We voeden hem tweetalig op (Spaans en Nederlands) maar inmiddels kan hij ook een woordje Catalaans en Engels.
  • Als online marketeer heb ik voor sommige van de grootste bedrijven in de retail sector van Nederland gewerkt (Kleertjes en Wehkamp).
  • Lezen en tekenen zijn mijn andere twee grootste hobbies. Als kind won ik meerdere wedstrijden in beide categorieën. Dat ik het leuk vind om content te maken voor Barcelona met Marta komt dus niet uit de hemel vallen.
  • In Barcelona heb ik een jaar lang in het geschiedenismuseum van Barcelona gewerkt. Ik was vaak te vinden bij het Museu Monestir de Pedralbes en het Museu d'Història de la Ciutat (MUHBA Plaça Reial).
  • Ik hou van reizen en het liefst probeer ik mijn tripjes zo goed mogelijk van tevoren te voorbereiden. Mijn mooiste reisherinneringen liggen in Spanje, Amerika, Griekenland, Italië en Frankrijk.
  • Sinds 2020 beheer ik daarnaast een tweede website, Holandia.es, dat het beste van Nederland aan de Spaanstalige wereld toont.

Contact

Mocht je nog vragen hebben of advies voor je reis naar Barcelona willen, dan kun je contact met mij opnemen via het contactformulier.

Heb je interesse in een samenwerking met Barcelona met Marta, bekijk hier alvast een overzicht van alle samenwerking en advertentiemogelijkheden of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Social media

Barcelona met Marta is ook te vinden op Facebook, Twitter, InstagramYouTube en Pinterest. Volg mij via deze kanalen en blijf op de hoogte van alle ins en outs over deze geweldige stad!

Barcelona met Marta in het nieuws

Nieuws over Barcelona met Marta

- 30/06/2021: Barcelona met Marta in de Kleine Globetrotter Magazine
- 26/06/2020: HolaBarcelona.nl is vanaf nu Barcelona met Marta
- 26/06/2019: HolaBarcelona.nl vernieuwt website en logo
- 27/10/2018: HolaBarcelona.nl bij Mangiare!
- 31/03/2018: Nieuw: de HolaBarcelona.nl Kidsgids
- 01/10/2017: HolaBarcelona.nl bij NOS-Met Het Oog Op Morgen
- 03/09/2016: HolaBarcelona.nl in Margriet Living Special
- 22/06/2016: HolaBarcelona.nl in De Telegraaf over tapas in Spanje
- 03/02/2016: Nieuw: De HolaBarcelona.nl gids en webshop!
- 10/10/2015: HolaBarcelona.nl in het AD Weekendmagazine
- 28/07/2014: Het vernieuwde HolaBarcelona.nl + Winactie
- 03/11/2013: HolaBarcelona.nl genomineerd voor de blogprijs Proef Spanje 2013
- 07/08/2013: Mijn debuut bij BNN Today (Radio 1)
- 30/05/2013: HolaBarcelona.nl genomineerd voor de Travvies Awards 2013
- 01/11/2012: HolaBarcelona.nl genomineerd voor de blogprijs Proef Spanje 2012
- 19/06/2012: HolaBarcelona.nl genomineerd voor de Travvies Website Awards 2012
- 04/03/2012: HolaBarcelona.nl in een nieuw jasje
- 10/11/2011: HolaBarcelona.nl genomineerd voor de blogprijs Proef Spanje 2011

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je