🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Weer in Barcelona » Weer Barcelona Februari

Weer Barcelona Februari

Februari is over het algemeen een koele maand in Barcelona, hoewel de kou wel meevalt in vergelijking met andere plaatsen. We bevinden ons dan in een overgangsfase van de kille winter naar de milde lente, wat betekent dat het koud kan zijn in de ochtend en de avond, maar aangenaam warm in de middag. Als je van plan bent Barcelona in februari te bezoeken en meer wilt weten over het weer, lees dan verder!

Wat voor weer is het in Barcelona in februari?

In februari is het weer in Barcelona over het algemeen koel. De temperaturen variëren meestal tussen de 8°C en 15°C overdag, met nachtelijke temperaturen die kunnen dalen tot ongeveer 5°C. In de praktijk kun je ’s middags heerlijk genieten van de winterzon op het terras, terwijl het ’s avonds weer snel afkoelt.

Hoewel er een kleine kans op regen is, blijft februari over het algemeen een van de droogste maanden van het jaar, waardoor je vrijwel verzekerd bent van zon en een strakblauwe lucht.

Leuk weetje: In Barcelona sneeuwt het zelden, dus voor een beetje sneeuwpret kun je beter naar de Pyreneeën gaan.

👉 Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Barcelona.

Hoe warm is Barcelona in februari?

Februari wordt over het algemeen beschouwd als een koele maand in Barcelona, hoewel de kou heel erg meevalt in vergelijking met andere plaatsen. Met temperaturen rond de 10°C tot 15°C overdag en tussen de 9°C en 5°C ’s nachts, is het nog steeds vrij zacht.

Leuk weetje: Ondanks de redelijke zachte temperaturen op straat, kan het binnenshuis in Barcelona echt koud worden. Dit omdat de meeste huizen in Spanje niet goed geïsoleerd zijn en soms zelfs geen centrale verwarming hebben.

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Minimale temperatuur (°C)Maximale temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)Aantal zonuren per maand
Januari1391536148
Februari1391529155
Maart14101731179
April15111843191
Mei18142247221
Juni22182620234
Juli25212910305
Augustus25222942273
September23202781211
Oktober19162391180
November15121851134
December139153814

Gemiddelde watertemperatuur Barcelona

MaandMinimale watertemperatuur (°C)Gemiddelde watertemperatuur (°C)Maximale watertemperatuur (°C)
Januari131415
Februari121314
Maart121314
April131415
Mei151617
Juni182021
Juli222425
Augustus232526
September212324
Oktober181920
November151617
December131415

Welke kleding kun je het beste dragen in februari?

Als je Barcelona in februari bezoekt, is het aan te raden kleding mee te nemen die je tegen de kou kan beschermen, vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat. Draag daarom kleding in lagen, voeg een dunne winterjas toe en vergeet niet een sjaal mee te nemen.

Hieronder vind je een lijst met nog enkele praktische tips voor wat je het beste kunt dragen tijdens deze tijd van het jaar in Barcelona:

  1. Jas en sjaal: Overdag kunnen de temperaturen variëren, maar het kan nog steeds af en toe vrij koel zijn. Een dunne winterjas en een sjaal zijn handig om overdag warm te blijven.
  2. Schoeisel: Comfortabele wandelschoenen zijn altijd een goede keuze, vooral als je van plan bent om de stad te verkennen.
  3. Paraplu: Het is verstandig om een compacte paraplu mee te nemen om je te beschermen tegen eventuele buien.

Met deze tips ben je goed voorbereid op het winterweer en kun je comfortabel genieten van je tijd in Barcelona in februari.

Februari weer in Barcelona
Het weer in februari

Is februari een goede maand om Barcelona te bezoeken?

Of februari een goede maand is om Barcelona te bezoeken, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar mild weer en niet erg gesteld bent op zeer warme temperaturen, kan februari een geschikte maand zijn. Het is minder druk dan in het hoogseizoen, waardoor je de stad mogelijk rustiger kunt verkennen.

In februari vinden er daarnaast een aantal leuke evenementen in de stad plaats, zoals het bruisende Carnavalsfeest en de traditionele Festes de Santa Eulàlia, waarmee Barcelona haar culturele en religieuze erfgoed viert.

Echter, als je liever warmer weer hebt en geniet van een levendigere sfeer, zou je een andere periode kunnen overwegen, zoals de lente of de vroege zomer.

👉 Lees hier meer over wat er te doen in februari te doen is in Barcelona.

Veel gestelde vragen over het weer in februari in Barcelona

Is het in februari warm in Barcelona?

Nee, februari is over het algemeen niet warm in Barcelona. De temperaturen variëren meestal tussen de 8°C en 15°C overdag. ’s Ochtends vroeg en ’s nachts dalen ze echter tot 5°C. Het is eerder koel dan warm, dus het is raadzaam om warmere kleding mee te nemen.

Is het zonnig in Barcelona in februari?

Barcelona ontvangt gemiddeld ongeveer 5-6 zonuren per dag in februari. Naast het feit dat de dagen langer worden in vergelijking met de andere wintermaanden, schijnt de zon ook regelmatig. Houd wel rekening mee dat het af en toe bewolkt of regenachtig kan zijn.

Regent het in februari in Barcelona?

Ja, er is kans op regen in februari, hoewel dat vaak beperkt is. Gemiddeld regent het ongeveer 6-7 dagen gedurende de maand, maar de regenval is over het algemeen niet zo intens. Het kan handig zijn om een paraplu en waterbestendige kleding mee te nemen.

Sneeuwt het in februari in Barcelona?

Nee, sneeuwval is zeer zeldzaam in Barcelona. De kans op sneeuw is minimaal, en als er al sneeuw valt, is het vaak beperkt en smelt het snel.

Hoe laat wordt het licht of donker in februari in Barcelona?

In februari worden de dagen geleidelijk langer. Over het algemeen wordt het ’s ochtends rond 7:30 uur licht en wordt het ’s avonds rond 18:30 uur donker. Deze tijden variëren gedurende de maand, dus het is raadzaam de exacte zonsopgangs- en zonsondergangstijden te controleren voor je bezoek.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.