🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Weer Barcelona Maart

Barcelona in maart biedt een heerlijke mix van aangenaam weer, culturele evenementen en minder drukte, waardoor het een ideale tijd is om deze levendige stad te verkennen. Als je van plan bent Barcelona in maart te bezoeken en nieuwsgierig bent naar het weer, lees dan verder! Hier is wat je moet weten over het bezoeken van Barcelona in maart, inclusief inzichten in het weer en essentiële reistips.

Wat voor weer is het in Barcelona in maart?

Maart markeert het begin van de lente in Barcelona. De dagen zijn vrij zonnig en de temperaturen vrij zacht en aangenaam.

Hoewel de temperaturen overdag aangenaam warm kunnen zijn, kan het ’s ochtends vroeg en ’s avonds nog wat koeler aanvoelen, dus het is raadzaam om kleding in lagen te dragen.

In maart kan er wel eens wat regen vallen, maar dat is over het algemeen sporadisch en weerhoudt niet van buitenactiviteiten. De dagen worden daarnaast geleidelijk langer in maart, met volop zonneschijn. Vergeet daarom niet om zonnebrandcrème mee te nemen om je huid te beschermen.

👉 Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Barcelona.

Hoe warm is het in maart in Barcelona?

Barcelona kan in maart behoorlijk aangenaam zijn, met temperaturen die overdag tussen de 16°C en 20°C liggen. ’s Nachts kan het wat koeler worden, met gemiddelde temperaturen rond de 10°C.

Over het algemeen is het dus mild, maar het kan nog steeds een beetje fris aanvoelen, vooral ’s avonds.

👉 Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Barcelona.

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Minimale temperatuur (°C)Maximale temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)Aantal zonuren per maand
Januari1391536148
Februari1391529155
Maart14101731179
April15111843191
Mei18142247221
Juni22182620234
Juli25212910305
Augustus25222942273
September23202781211
Oktober19162391180
November15121851134
December139153814

Gemiddelde watertemperatuur Barcelona

MaandMinimale watertemperatuur (°C)Gemiddelde watertemperatuur (°C)Maximale watertemperatuur (°C)
Januari131415
Februari121314
Maart121314
April131415
Mei151617
Juni182021
Juli222425
Augustus232526
September212324
Oktober181920
November151617
December131415

Welke kleding kun je het beste dragen in maart?

Als je Barcelona in maart bezoekt, is het aan te raden kleding mee te nemen die geschikt is voor zowel warmere dagen als koelere avonden. Dit betekent dat je het beste kleding in laagjes kunt dragen, zodat je je kunt aanpassen aan eventuele temperatuurverschillen gedurende de dag. Een lichte jas of trui voor ’s avonds kan ook handig zijn.

Hieronder vind je een lijst met nog enkele praktische tips voor wat je het beste kunt dragen tijdens deze tijd van het jaar in Barcelona:

  1. Lichte jas en trui: Overdag kunnen de temperaturen vrij zacht zijn, maar ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat kan het wat koeler zijn. Neem daarom een lichte jas of trui en een dunne sjaal mee.
  2. Schoeisel: Comfortabele wandelschoenen zijn altijd een goede keuze, vooral als je van plan bent om de stad te verkennen.
  3. Zonnebrandcrème: Door de felle zon ’s middags kan je huid snel verbranden. Vergeet daarom niet om zonnebrandcrème mee te nemen om je huid te beschermen.
  4. Paraplu: Het is verstandig om een compacte paraplu mee te nemen om je te beschermen tegen eventuele regen.

Is maart een goede maand om Barcelona te bezoeken?

Maart is over het algemeen een uitstekende maand om Barcelona te bezoeken. Het weer is aangenaam, met mildere temperaturen dan in de winter en minder drukte dan tijdens de zomermaanden. Bovendien vinden er verschillende culturele evenementen en festivals plaats, waardoor de stad een levendige sfeer heeft.

Mis bijvoorbeeld niet het feest van Sant Medir, een kleurrijke snoepjesparade die teruggaat tot de 19e eeuw.

Maart is ook een uitstekende tijd voor wandelen, fietsen of gewoon genieten van een ontspannen picknick in een van de parken van de stad.

Je kunt ook profiteren van het aangename weer om de buitenruimtes van Barcelona te verkennen, zoals de schilderachtige heuvel Montjuïc, de indrukwekkende bergketen van Montserrat of de prachtige stranden langs de Middellandse Zeekust. Veel bomen, waaronder de amandelboom, staan dan in bloei, wat een prachtig schouwspel oplevert om te aanschouwen.

👉 Lees hier meer over wat er te doen in maart te doen is in Barcelona.

Amandelbloesem in Catalonië
Amandelbloesem in Catalonië

Veel gestelde vragen over het weer in maart in Barcelona

Is het mooi weer in maart in Barcelona?

Over het algemeen is het weer in maart in Barcelona aangenaam, met milde temperaturen en vaak zonnige dagen.

Is het warm in maart in Barcelona?

In maart kunnen de temperaturen in Barcelona mild zijn, met gemiddelde hoogtes rond de 17°C en gemiddelde laagtes rond de 9°C. Het kan overdag dus behoorlijk warm aanvoelen, maar ’s avonds kan het wat koeler zijn.

Regent het in maart in Barcelona?

Ja, in maart kan het in Barcelona regenen, maar de regenval is over het algemeen sporadisch. Er kunnen af en toe buien zijn, maar het regent niet continu.

Sneeuwt het in maart in Barcelona?

Sneeuwval is uiterst zeldzaam in Barcelona, vooral in maart. De temperaturen zijn over het algemeen te mild voor sneeuwval, en Barcelona heeft een mediterraan klimaat dat niet vaak sneeuw ziet.

Hoe laat wordt het licht of donker in maart in Barcelona?

In maart worden de dagen geleidelijk langer naarmate de lente vordert. Rond het midden van maart kan de zon opkomen tussen 7:00 en 7:30 uur en ondergaan tussen 19:00 en 19:30 uur, maar deze tijden kunnen variëren naargelang de specifieke datum en locatie. Het is raadzaam de exacte zonsopgangs- en zonsondergangstijden te controleren voor je bezoek.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.