🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Calvin

Nederlander in Barcelona: Calvin

Takumi het restaurant van Calvin Wang
Takumi het restaurant van Calvin Wang

Calvin Wang, geboren in China en opgegroeid in Nederland, woont al een half jaar met veel plezier in Barcelona. Als ondernemer in de horeca heeft hij onlangs een sushi en grill Japans restaurant geopend met de naam Takumi grill & sushi op Carrer Mallorca nummer 182. Benieuwd naar zijn ervaring en persoonlijke tips over Barcelona, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Ik ben geboren in China en verhuisde in 1999 naar Nederland. Ik ben puur voor zaken naar Barcelona gekomen. Ik wil mensen hier goed eten van hoge kwaliteit aanbieden, net als in Nederland, waar men altijd hoge eisen stelt aan het eten. Barcelona is wat dat betreft gewoon een wereldstad waar ook dagelijks meer dan duizend Nederlanders voor vakantie of werk komen. Ik ben al meer dan een half jaar bezig voor mijn nieuwe zaak, een Japans sushi en grill restaurant. Het restaurant is nu eindelijk klaar en ik heb de deur al een aantal maanden open. Af en toe komen gasten uit Nederland en Duitsland. Ik vind dat best leuk, om met verschillende mensen te praten. Wat ik mooi vind aan het leven in Barcelona is dat het altijd mooi weer is en dat je hier volop vers groenten en fruit kunt vinden.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Aanrader van Calvin El Born CCM
Aanrader van Calvin: El Born CCM

1. Sagrada Família: “behoeft geen commentaar denk ik :)”

2. El Born CCM: “leuk om te kunnen zien hoe Barcelona er in 1700 eruitzag en als restaurant eigenaar is de oude markthal ook erg interessant.”

3. Camp Nou: “één van de grootste voetbaltempels ter wereld.”

4. Monserrat: “mooi uitzicht en een heel interessant natuurverschijnsel.”

5. Park Güell, La Pedrera en Casa Batlló: “Gaudí’s werken zijn uiteraard ook een must. Heel mooi om te zien hoe hij Barcelona een bepaald gezicht heeft gegeven en wat voor invloed hij op de stad heeft gehad.”

En als je Nederland mist?

“Ik mis Nederland wel, maar ik krijg af en toe bezoek uit Nederland. Daarnaast reis ik iedere twee of drie maanden naar Nederland. Er zijn hier verder genoeg leuke plekken die ik nog moet ontdekken, dus me vervelen zal ik zeker niet doen.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Calvin Wang
    Geboren: in China, maar sinds 1999 woonachtig in Nederland
    Beroep: ondernemer en restaurant eigenaar Takumi grill & sushi (Carrer Mallorca, 182)
    Waar je woont in Barcelona: Eixample

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie