De beste tips van een local!

Straten in Barcelona

Straten in Barcelona
Inhoudsopgave

De beste manier om Barcelona goed te leren kennen is door te wandelen door de straten. Sommige straten (zoals Las Ramblas of het Passeig de Gràcia) zijn wereldberoemd, andere zijn noodzakelijk om je in de stad goed te oriënteren (zoals Avinguda Diagonal, Avinguda Meridiana, Gran Via de les Corts Catalanes of Las Rondas) of zijn kenmerkend voor een wijk (zoals de Rambla del Raval, Passeig del Born, Rambla del Poblenou en de Ronda de Sant Antoni). In het onderstaande overzicht heb ik sommige van de belangrijkste straten in de stad verzameld die iedere Barcelonees wel kent.

Tip!

Wil je de leukste winkelstraten ontdekken? Check dan het overzicht met belangrijkste winkelstraten in Barcelona.

Bekende straten in Barcelona

Passeig de Gràcia
De duurste straat van Barcelona waar alle dure en internationale mode merken gevestigd zijn. Dit is tevens het adres van sommige van de beroemdste gebouwen van Gaudí en andere architecten.

Meer informatie

Metro
Diagonal (L3, L5, L6 en L7)
Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)

Las Ramblas
Las Ramblas is een wereldberoemde straat. Loop langs de bloemisten, kiosken en straat kunstenaars. Hoewel het hier altijd heel druk met toeristen is, raad ik je aan om Las Ramblas minstens een keer te zien.

Meer informatie

Metro
Catalunya (L1, L3, L6 en L7)
Liceu (L3)
Drassanes (L3)


Passeig Marítim
Flaneren aan het strand, dat doet iedereen heel graag in Barcelona bij Passeig Marítim. Loop langs de oude visserswijk La Barceloneta, zit in een gezellige chiringuito aan het strand en geniet van de Middellandse zee.

Meer informatie

Metro
Barceloneta (L4)
Ciutadella-Vila Olímpica (L4)

Portal de l

Portal de l'Àngel
Dit is een van de belangrijkste en drukste winkelstraten van Barcelona. Hier stond vroeger een van de ingangspoorten naar de oude stad, vandaar de naam.

Metro
Catalunya (L1, L3, L6 en L7)

Avinguda de Gaudí - Straten Barcelona

Avinguda Gaudí
En heerlijke promenade om te lopen en op een terras te gaan zitten is de Avinguda de Gaudí, dat de beroemde Sagrada Famíliamet het Hospital de Sant Pau verbindt. De Avinguda Gaudí werd in 1927 geopend, in een tijdperk waarin het Racionalisme de norm was. Dit verklaard waarom je op deze promenade nauwelijks een modernistisch gebouw kunt vinden.

Metro
Sagrada Família (L2 en L5)
Sant Pau | Dos de Maig (L5)

Passeig del Born - Straten Barcelona

Passeig del Born
In de gezellige kunstzinnige wijk El Born vind je ontelbare cafés, authentieke boetieks en schattige pleintjes, maar het epicentrum van de wijk ligt echter bij Passeig del Born.

Metro
Jaume I (L4)

Rambla del Raval - Straten Barcelona

Rambla del Raval
De arbeiderswijk van El Raval, ook vroeger bekend als Barri Xino, is nu helemaal opgeknapt en vol met restaurants, cafés en tweedehands winkels. In de Rambla del Raval vind je naast de beroemde sculptuur Gat del Raval ontelbare terrassen onder de palmbomen om je te relaxen.

Metro
Liceu (L3)
Drassanes (L3)
Sant Antoni (L2)

Passeig de Lluís Companys - Straten Barcelona

Passeig de Lluís Companys
Deze breede en aangename promenade verbindt het Parc de la Ciutadella met de beeldschone Arc de Triomf. Stuk minder druk dan de nabij geleden Las Ramblas, maar net zo prachtig om te wandelen!

Metro
Arc de Triomf (L1)

Carrer del Parlament
Dé foodiestraat van Barcelona is een waar walhalla voor alle eet- en kookliefhebbers. Vol leuke adressen om uit eten te gaan of om af te spreken!

Meer informatie

Metro
Poble Sec (L3)
Sant Antoni (L2)

Carrer Petritxol - Straten Barcelona

Carrer Petritxol
In de smalle straten van de Gotische wijk vind je Carrer Petritxol, hét adres voor een zoete hapje. Je vind hier namelijk vele beroemde granjas zoals La Pallaresa, Dulcinea en Xocoa.

Metro
Liceu (L3)

Avinguda Diagonal
De Avinguda Diagonal is een hele lange laan dat de stad in tweeën snijdt, diagonaal van west naar oost (vandaar de naam). In deze drukke weg vind je naast auto's ook een hele aangename promenade waar ook fietsers kunnen.

Metro
Diagonal (L3, L5, L6 en L7)
Maria Cristina (L3)
Palau Reial (L3)
Zona Univeristària (L3 en L9)
Les Glòries (L1)


Ronda de Sant Antoni
Ronda de Sant Antoni staat bekend tussen de Barcelonezen als dé plek om te zijn als je iets van elektronica wilt kopen. Deze mooie laan verbindt de Mercat de Sant Antoni met de Universitat en is ook waar het biermerk Moritz zijn hoofdvestiging en oude fabriek heeft.

Metro
Universitat (L1 en L2)
Sant Antoni (L2)

Carrer d'Enric Granados
Enric Granados is een schattige straat in L'Eixample, zeer geliefd door zijn buurtbewoners, vol met gezellige terrassen, cafés, bars, restaurants, winkels en bloemisten.

Metro
Universitat (L1 en L2)
Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)
Diagonal (L3, L5, L6 en L7)

Passeig de Sant Joan
Even weg van de toeristen en tussen de locals lopen? Dan is de mooie Passeig de Sant Joan iets voor jou. Ga van de Arc de Triomf tot aan de Travessera de Gràcia, zit op een bankje en zie de kinderen spelen of ga een kopje koffie doen bij de plaatselijke bar.

Metro
Arc de Triomf (L1)
Tetuan (L2)
Verdaguer (L4 en L5)
Joanic (L4)

Rambla del Poblenou
Even tussen de locals ver van de drukte van Las Ramblas, dat vind je bij de Rambla del Poblenou. In dit opkomende stukje van Barcelona zijn nu hele leuke bars en restaurants te vinden.

Metro
Poblenou (L4)

Carrer Gran de Gràcia
Het kloppende hart en drukke winkelstraat van Gràcia. Een leuke plek om je tour rond Gràcia te beginnen.

Metro
Fontana (L3)
Diagonal (L3, L5, L6 en L7)

Carrer de l'Argenteria
De straat om te gaan winkelen in El Born, naast de beroemde Església de Santa Maria del Mar en vol met winkeltjes en eetgelegenheden.

Metro
Jaume I (L4)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je