De beste tips van een local!

Barcelona in september

September in Barcelona
Inhoudsopgave

September is een zeer geschikte maand om naar Barcelona te gaan als je de hitte en de drukte van de zomermaanden wilt vermijden, maar toch een feestelijke stad wilt treffen. Het einde van de zomer wordt onder andere gevierd met verschillende wijkfeesten en als kers op de taart is er het feest van La Mercè.

Laatste update: 31/07/2023

Tip!


Onmisbaar tijdens een stedentrip naar Barcelona! Alles wat je moet weten bij je bezoek aan Barcelona, met de unieke tips van een local, zit in mijn eigen reisgids.

Nu tijdelijk voor € 17,95!

Wat krijg je allemaal?
✓ Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie
✓ Alle toeristische must-sees
Hidden gems die je niet mag missen
✓ Persoonlijke tips van een local
✓ Hotspots waar je blij van wordt
✓ Praktische informatie om op pad te gaan
✓ Handige plattegronden per wijk

De maand september in Barcelona

In september komt een einde aan de zomer, maar niet zonder eerst te hebben genoten van de feesten van La Mercè. Gedurende een week worden talloze concerten en evenementen ter ere van onze patroonheilige in de straten van Barcelona georganiseerd.

Daarnaast is op 11 september de Nationale Feestdag van Catalonië, een dag met optochten en Catalaanse vlaggen.

In september begint tevens het dagelijks leven weer op gang te komen en kinderen gaan aan na de zomervakantie weer naar school.

Is Barcelona leuk in september?

September is een mooie maand om Barcelona te bezoeken: de meeste toeristen zijn alweer vertrokken en de stad is weer van de locals. Qua weer is het nog lekker vertoeven buiten, waardoor je nog steeds van het strand en alle terrassen in de stad kunt genieten. Daarnaast vinden er in september meerdere leuke evenementen plaats, met de stadsfeesten van La Mercè als hoogtepunt.

Weer september Barcelona

Qua weer is september een aangename maand met nog redelijk warme temperaturen die overdag tussen de 25 en 28 graden liggen. Hoewel de kans op regen wel degelijk aanwezig is, heb je ook veel kans op dagen met mooi strandweer.

Hoe warm is het in september in Barcelona?

De temperaturen in de maand september in Barcelona schommelen tussen de 19 s' nachts en 25 graden overdag, hoewel er ook uitschieters zijn tot aan 28 en 30 graden.


Wat te doen in Barcelona in september?

September is de perfecte maand om de laatste zonnestraaltjes te pakken, lekker in zee te zwemmen of op een zonnige terras te gaan zitten. In Barcelona is er van alles te doen: van lokale wijkfeesten tot aan heuse concerten, een hardloopwedstrijd en andere activiteiten rondom de festiviteiten van La Mercè. Op 11 september is alles dicht vanwege La Diada, de Nationale Feestdag van Catalonië.

Evenementen in Barcelona in september 2023

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in september, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

8 t/m 17 september: Festa Major d'Horta

Het wijkfeest van Horta wordt altijd in september gehouden bij het kruispunt van de straten Baixada de la Plana en Carrer Alt de Mariner. Met verschillende concerten, culturele evenementen en een feria (kermis) is het een aangenaam feest om naartoe te gaan met de hele familie. Meer informatie over Festa Major d'Horta vind je hier.

8 t/m 17 september: La Setmana del Llibre en Català

De Week van het Catalaanse boek is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Catalaanse taal en literatuur. Dit feest wordt aan de Moll de la Fusta gevierd met verschillende boekenkraampjes, lezingen en activiteiten. Meer informatie over La Setmana del Llibre en Català vind je hier.

8 t/m 17 september: Festa Major del Poblenou

Ook in de wijk van El Poblenou wordt in september een wijkfeest gehouden voor alle buurtbewoners, met talloze activiteiten, culturele evenementen en concerten. Een mooi moment om langs de Rambla del Poblenou te flaneren en de wijk te ontdekken. Meer informatie over Festa Major del Poblenou vind je hier.

11 september: Diada Nacional de Catalunya

Op 11 september vieren Catalanen de Nationale Feestdag van Catalonië. Een dag met optochten en Catalaanse vlaggen. Meer informatie over de Diada Nacional de Catalunya vind je hier.

17 september: Cursa de la Mercè

Voordat de feesten van La Mercè van start gaan, wordt in de stad altijd de hardloopwedstrijd van La Mercè gehouden, van 10 km lang. Meer informatie over deze hardloopwedstrijd vind je hier.

22 t/m 25 september: stadsfeest La Mercè

In de week van 24 september (de dag van de patroonheilige van Barcelona, de heilige Mercè) wordt altijd een groot feest georganiseerd, het zogenaamde Festa Major de Barcelona of Festes de la Mercè. Op de planning staan iedere jaar talloze gratis concerten van gerenommeerde artiesten, activiteiten voor jong en oud en culturele evenementen zoals de correfocs, gegants, castellers en sardanes. Mis het niet! Meer informatie over La Mercè vind je hier.

Cercavila - Stadsfeest La Mercè Barcelona
Cercavila tijdens het stadsfeest La Mercè

29 september: Festa Major de la Barceloneta

In de week van 29 september wordt in La Barceloneta het traditionele wijkfeest georganiseerd, met allerlei activiteiten voor jong en oud, optochten, versierde straten en gezang van de havaneres. Het Festa Major de la Barceloneta staat vooral bekend om zijn kanon die het wijkfeest ieder jaar inluid en de processie van de Negre de la Riba, een parade met een houten scheepsboeg uit een 18e eeuws schip. Meer informatie over Festa Major de la Barceloneta vind je hier.


Tips september in Barcelona

Brunch in the Park

Je laatste kans om te genieten van Brunch in the Park! Dit zomerse festival wordt iedere zondag tot en met september in de buitenlucht gehouden en is een leuke plek om de dag door te brengen, met foodtrucks en picknickplaatsen waar je zelf met de kinderen naartoe kan. Meer info en tickets vind je hier.

Casa Batlló ‘Nits Màgiques’

Van juni tot en met oktober is het Casa Batlló extra lang open en kun je genieten van een muziekavond op het dakterras. Een geweldige manier om de magie van het Casta Batlló te beleven. Meer info over Casa Batlló ‘Nits Màgiques’ vind je hier.

La Pedrera ‘Nits d’Estiu’

Net als het Casa Batlló, kun je ook van juni tot en met september genieten van een unieke avondvoorstelling met jazzconcerten op het dakterras van het Casa Milà (La Pedrera). Meer info over La Pedrera ‘Nits d’Estiu’ vind je hier.

Mas i Mas Festival

Van juli tot en met september wordt het Mas i Mas Festival in Barcelona georganiseerd, met de meest uiteenlopende concerten (jazz, flamenco, electro...) in maar liefst 6 verschillende concertzalen in de stad. Meer info en tickets voor Mas i Mas Festival vind je hier.

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

Bekijk hier alle foodfestivals.

Tentoonstellingen

Elke maand is er weer een nieuwe interessante tentoonstelling om te bezoeken in Barcelona. Mis deze maand bijvoorbeeld niet:

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je