De beste tips van een local!

Tours in Barcelona

Tours in Barcelona
Inhoudsopgave

Barcelona kun je op vele manieren verkennen: vanuit een comfortabele dubbeldekker, op de pedalen of met een boot... en zelfs vanuit de lucht in een helikopter! Het aanbod aan tours en rondritten is net zo verrassend en divers als de stad zelf. Terwijl de hop-on-hop-off bussen de meest gekozen optie is om de stad te bezichtigen, kun je tegenwoordig ook aan een fietstour, GoCar-, Segway- of rickshaw-tour mee doen om zo de stad op een leuke manier te verkennen. 

De leukste toeristische tours

Tijdens een stedentrip Barcelona kun je gebruik maken van verschillende toeristische tours: van historische trams tot toeristische rondritten die langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijden. Populair onder de Nederlanders zijn de fietstours. Zo kun je in een kortere tijd veel meer zien van Barcelona dan te voet. Hieronder vind je een overzicht van de leukste tours die aangeboden worden in Barcelona.

Tip!

Vergeet niet om je tours van tevoren te boeken om zeker van een plek te zijn! Bovendien zijn de stadtours in de toeristenbussen en op de fiets zeer populair onder toeristen, dus het is zeer aan te raden om je tickets voor deze attracties vooraf te kopen.

Hop-on-hop-off bus

De toeristische bussen rijden langs de belangrijkste bezienswaardigheden en je kunt er de hele dag in- en uitstappen. Door de aangeboden audiogids aan boord (ook in het Nederlands) krijg je daarnaast ook goede informatie over de stad en wat je ziet. Ideaal wanneer je veel van Barcelona wilt zien in een korte tijd. Er zijn twee bedrijven voor busrondritten in Barcelona: de Barcelona Bus Turístic en de Barcelona City Tour.

Fietstour

Een leuke manier om Barcelona te ontdekken is op de fiets. Er worden dagfietstochten aangeboden waarbij een gids je meeneemt door de stad en alle highlights in Barcelona laat zien. Vele organisatoren van fietstochten zijn bovendien Nederlands en spreken dus je taal.

Rondvaart

Een echte klassieker in Barcelona zijn de rondvaartboten van de Golondrinas die je door de haven en langs de kustlijn van Barcelona voeren. Tegenwoordig zijn er ook tal van mogelijkheden om aan boord van een boot te gaan en van Barcelona’s skyline te genieten vanaf de zee. Deze boottochten zijn vooral bij zonsondergang zeer populair.

Helikoptervlucht

Voor een onvergetelijke ervaring boek je een helikopterrondvlucht. Hiermee vlieg je over Barcelona en kun je de meest iconische plekken in de stad, zoals de Sagrada Família, Camp Nou en Montjuïcberg, in vogelvlucht zien!

GoCartour

De GoCar is een voertuig met 3 wielen en een 49cc motor die voor je navigeert en van alles over de omgeving waar je je bevindt kan vertellen terwijl jij rijdt. Je ontdekt hiermee de populairste bezienswaardigheden van Barcelona, zoals de Sagrada Família, het oude centrum en de Montjuïcberg. Als berijder moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (passagiers moeten minimaal 7 jaar oud zijn). Een passende helm en stadsplattegrond worden erbij gegeven.

Rickshawtour

Een rickshaw of riksja is een licht karretje dat getrokken wordt door een persoon op een fiets. Deze worden vaak in Zuidoost-Azië als taxi's gebruikt, maar in Barcelona kom je ze ook tegen als toeristische attractie. Je riksjarijder dient tijdens een rickshawtour ook als tourgids en vertelt je al fietsend alles over de stad. De meeste rickshaws zijn te vinden bij de haven en het strandgebied.

Scootertour

Naast een scooter huren kun je ook een scootertour door de stad doen. Met een gids of zelf op pad met een gps-route, kun je in een kortere tijd veel meer van de stad zien op een scooter. De minimale vereiste is om 21 jaar oud te zijn en in bezit van een geldig rijbewijs. Wie nog geen rijbewijs heeft kan voor een e-scootertour kiezen, die op elektrische TP-scooters gaat die ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 16 jaar oud.

Segwaytour

Een segwaytour is een leuke manier om door Barcelona rondgeleid te worden. De segway is een zichzelf balancerend en elektrisch vervoersmiddel waarmee je moeiteloos door de stad kunt rijden en in een korte tijd veel kunt zien. De meeste segwaytours vinden plaats in de oude stad en laten je de mooiste plekken van Barcelona zien.

Kabelbaan

Op de Montjuïcberg vind je de kabelbaan Telefèric de Montjuïc, zonder twijfel de leukste (en makkelijkste) manier om de top van de berg te bereiken! Onderweg geniet je bovendien van spectaculaire uitzichten over de stad. Een andere kabelbaan op dezelfde berg, de Telefèric Aeri del Port, breng je naar het strand en havengebied al zwevend over de stad!

Tramvia Blau

De historische Tramvia Blau, die op dit moment buiten werking is, is de leukste manier om langs de Avinguda Tibidabo te gaan richting de Tibidaboberg. Combineer je deze rit met de Funicular del Tibidabo (om bij het Tibidabo pretpark te komen) en je staat voor een geweldige rit vol mooie uitzichten! Eenmaal aan de top van de berg kun je van het pretpark, de natuur en de vele uitzichtpunten genieten.

Tip!

Verken Barcelona met een Nederlandse gids. Bekijk hier alle soorten rondleidingen die aangeboden worden in Barcelona.

Inhoudsopgave