🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 4 reacties
Home » Blog » Pleinhoppen in Barcelona

Pleinhoppen in Barcelona

Het centrum van Barcelona ontdekken door pleinhoppen is erg leuk en een zeer leuke optie als je wat anders wilt zien dan de standaard bezienswaardigheden. Volg de onderstaande route van HolaBarcelona.nl om de mooiste pleinen in de binnenstad van Barcelona te ontdekken!

Pleinhoppen tour in Barcelona

We beginnen de tour bij het bekende Plaça Catalunya (1), epicentrum van de stad en punt waar wegen kruisen en mensen zich mengen. Van Plaça Catalunya lopen we via de Ramblas tot aan de Carrer Canuda. Hier lopen we tot aan het plein Plaça de la Vila de Madrid (2), waar de sporen van de Romeinen ons verrassen. Zo zien we in het midden van het plein een aantal grafstenen die behoren tot het oude Romeinse necropolis van de stad, dat destijds Barcino heette.

Plaça Catalunya - Pleinhoppen wandeltour Barcelona
Plaça Catalunya

Als we rechts de straat van Carrer Bot nemen komen we aan in Carrer Portaferrisa. Hier slaan we links af en lopen via Carrer Boters tot aan de Plaça Nova (3). Op dit punt van de tour komen we een van de Romeinse poorten tegen, dat als ingang naar Barcino diende. Hiernaast zie je nog de resten van een oud Romeins aquaduct, waarmee water naar de stad werd gebracht. De beroemde Kathedraal van Barcelona ligt overigens naast de Plaça Nova, dus dit is ook een mooi moment om de Kathedraal te bezoeken.

Via de Carrer del Bisbe lopen we naar de Plaça de Sant Felip Neri (4), waar de sporen van een bombardement tijdens de Burgeroorlog, waar 42 mensen overleden, nog duidelijk te zien zijn in de muren van de kerk van Sant Felip Neri. Via de steegjes komen we aan in de Carrer Palla. Bij de winkel van Caelum (Carrer Palla nummer 8) kun je wat lekkers halen. Deze zoetigheden worden door nonnen gemaakt en zijn overal in de stad bekend!

Plaça de Sant Felip Neri - Pleinhoppen wandeltour Barcelona
Plaça de Sant Felip Neri

We lopen verder via het het Plaça de Sant Josep Oriol naar het Plaça del Pi (5). Hier moet je onder andere de kerk van  Santa Maria del Pi bezoeken en de gevel van het huis van Gremio de los Tendedores Revendedores bewonderen. De sgraffito op de gevel is namelijk het oudste en wellicht ook de mooiste van de stad.

Daarna lopen we verder naar de Ramblas opnieuw tot aan het Plaça Reial (6), voor velen het mooiste plein van Barcelona. Hier kun je aan een van de vele terrassen gaan zitten en wat lekkers eten. Mijn aanraders hier zij Bar Ocaña en Bar Glaciar.

Plaça Reial - Pleinhoppen wandeltour Barcelona
Plaça Reial

We gaan vervolgens via Carrer Ferran naar het Plaça de Sant Jaume (7), waar de machtigste gebouwen van de stad zich bevinden: aan de ene kant de Generalitat (het paleis van de Catalaanse regering) en aan de andere het Ajuntament (stadhuis).

We lopen een stukje door tot aan de Carrer de Jaume I en we slaan links af bij Carrer Veguer om bij het Plaça del Rei (8) aan te komen. Op dit monumentale plein zien we onder andere het oude Koninklijk Paleis, uit de middeleeuwen, met een uitkijktoren dat in de 16e eeuw een ware wolkenkrabber was.

Plaça del Rei - Pleinhoppen wandeltour Barcelona
Plaça del Rei

We sluiten onze tour af in de trendy wijk El Born met een bezoek aan het plein Plaça de Santa Maria (9), met de beroemde kerk van Santa Maria del Mar. Deze wijk zit daarnaast vol met leuke en gezellige tentjes en restaurants om met een tevreden en gevulde maag de tour te beëindigen.

Tip: Andere pleinen in Barcelona ontdekken? Mis mijn overzicht met mooie straten en pleinen niet!

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

4 gedachten over “Pleinhoppen in Barcelona”

  • Hola Abea, bedankt voor je bericht!

   Dat is heel erg leuk om te horen 😀

   Fijn dat mijn tips hebben geholpen bij jullie bezoek aan Barcelona!

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden
 1. ¡Hola Marta!
  Vandaag via jouw website “pleinhoppen” gedaan. Wat leuk om te doen, goed en duidelijk omschreven op jouw site, met de nodige interessant​e achtergrondinformatie.
  We gaan op zoek naar het volgende leuke uitje!
  Saludos,Piet

  Beantwoorden

Plaats een reactie