De beste tips van een local!

Barcelona in augustus

Augustus in Barcelona
Inhoudsopgave

Augustus is dé vakantiemaand bij uitstek in Spanje. Barcelonezen vieren dan vakantie in eigen land, bijvoorbeeld in de mooie badplaatsen langs de Costa Brava of de Costa Dorada. Blijf je in de stad, dan zijn er nog de gezellige wijkfeesten van Gràcia en Sant Roc om je zomeravonden compleet te maken.

Laatste update: 12/07/20212

Tip: beleef Barcelona als een local met mijn reisgidsen
Voorbereid op reis? Koop nu een van de reisgidsen van Barcelona met Marta en ga op pad met de tips van een local! Mijn reisgidsen staan boordevol inspiratie en tips zodat jij het beste uit je reis kunt halen en het échte Barcelona-gevoel ervaren. Met titels zoals de Barcelona Gids, de Barcelona Fietsgids en de Barcelona Kidsgids, is er zeker iets wat jou interesseert. Bekijk hier mijn reisgidsen en bestel direct.

Direct bestellen

Augustus in Barcelona

In augustus komt het drukke stadsleven in Barcelona even tot rust. Dan gaan de meeste inwoners op vakantie en zijn vele winkels en restaurants gesloten. Alle toeristische attracties, musea, stranden, bars en restaurants in het centrum zijn echter gewoon open: daar is het nog steeds druk met buitenlandse toeristen en vakantiegangers. Een aantal zomerfestivals vinden in augustus plaats, met als hoogtepunt het Festa Major de Gràcia.

Tip!

Augustus is een drukke maand qua toeristen in Barcelona. Juist dan is het extra belangrijk dat je de tickets voor rondleidingen, musea en attracties van tevoren geboekt hebt. Zodoende ben je verzekerd van een plek en sla je de wachtrijen over. Lees hier meer over het aanschaffen van tickets online.

Weer augustus Barcelona

Qua weer is augustus heel warm, met temperaturen tussen de 24 en 28 graden overdag en 19 graden 's avonds. Het kan heel erg benauwd worden, waardoor ook zomerstormen heel typisch zijn. Vooral het einde van augustus is vaak wisselvallig met onweersbuien.

Net als in juli: vergeet niet om je goed in te smeren en altijd water met je mee te nemen. Vooral in de middag is het aan te raden om niet in de zon te gaan zitten. Mijn tip: zoek afkoeling in de schaduw en bij het water.


Evenementen in Barcelona in augustus

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in augustus, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

27 juni t/m 31 augustus: Nits d'Estiu CaixaForum

Iedere woensdag van juli en augustus wordt er in het CaixaForum een speciale avondvoorstelling georganiseerd met muziek, theater, dans of andere disciplines. Meer informatie over Nits d'Estiu CaixaForum vind je hier.

29 juni t/m 11 augustus: Cinema Lliure a la Platja

'Cinema Lliure a la platja' is de naam van de gratis openluchtbioscoopavonden die georganiseerd worden bij het strand van Barcelona op donderdag. Meer informatie over de Cinema Lliure a la platja vind je hier.

29 juni t/m 12 augustus: Festival Grec

Er worden verschillende dans-, muziek- en theatervoorstellingen gehouden in de zomer tijdens het Festival Grec, in het Teatre Grec van Barcelona en andere locaties. Meer info en tickets voor Festival Grec vind je hier.

29 juni t/m 31 augustus: La Caseta del Migida

Bezoek het verstopte barretje van La Caseta del Migida op de Monjtuïcberg voor een onvergetelijke avond. In de zomer worden hier van woensdag tot en met zondag tussen 21:00 en 24:00 uur speciale muziekavonden gehouden waarbij allerlei lekkers van de barbecue genuttigd wordt. Meer informatie over La Caseta del Migdia vind je hier.

29 juni t/m 31 augustus: Nits de Blues al Poble Espanyol

Elke woensdagavond vinden er blues concerten plaats bij Poble Espanyol. Aanrader voor wie van bluesmuziek houdt. Meer informatie over de Nits de Blues al Poble Espanyol.

1 juli t/m 5 augustus: Sala Montjuïc

Dé openluchtbioscoop in de zomer in Barcelona, met allerlei interessante filmvoorstellingen in originele versie. Neem een handdoek of dekentje mee en een picknickmand vol met wat lekkers, en geniet van een unieke filmavond op de top van de berg van Montjuïc. Meer informatie en tickets voor Sala Montjuïc vind je hier.

Films kijken op Montjuïc Barcelona
Films kijken op Montjuïc

6 t/m 14 augustus: Circuit Festival

Het grootste internationale gayfestival komt naar Barcelona. Meer informatie en tickets voor Circuit Festival vind je hier.

7 augustus: Trofeu Joan Gamper

In augustus wordt traditiegewijs het Trofeu Joan Gamper gespeeld, een oefenwedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou ter introductie van het nieuwe voetbalseizoen en het team. Bestel hier alvast je tickets.

13 t/m 16 augustus: Festes de Sant Roc

Medio augustus, rondom de festiviteiten van Sant Roc (16 augustus), wordt er een feest gehouden bij het Plaça Nova, in de Gotische wijk. Lees hier meer over het programma van de Festes de Sant Roc.

15 augustus: Maria Tenhemelopneming

15 augustus is een feestdag in Spanje. Vaak is het extra druk op de Spaanse wegen omdat er veel vakantiegangers terug naar huis gaan of juist hun zomervakantie gaan beginnen.

15 t/m 21 augustus: Festa Major de Gràcia

Het Gràcia wijkfeest is zonder twijfel het leukste evenement van augustus. De versierde straten, gratis concerten en vele culturele activiteiten maken een bezoek aan de wijk van Gràcia meer dan de moeite waard. Lees hier meer over het programma van het Festa Major de Gràcia.

Festa Major de Gràcia Barcelona
Festa Major de Gràcia

20 t/m 28 augustus: Festa Major de Sants

Tijdens het wijkfeest van Sants worden verschillende straten van Sants, net als in Gràcia, mooi versierd. Daarnaast worden talloze gratis concerten en culturele evenementen voor jong en oud georganiseerd. Lees hier meer over het programma van het Festa Major de Sants.


Tips augustus in Barcelona

Zomeravonden in de stad

Ben je tijdens de zomer in Barcelona, dan doe je er goed aan om overdag de hitte te vermijden, lekker op het strand te gaan liggen en ’s avonds wanneer het iets afgekoeld is de stad te gaan bezichtigen! Mijn tips voor een leuke zomeravond en wat er allemaal te doen valt lees je hier.

Casa Batlló ‘Nits Màgiques’

Van juni tot en met oktober is het Casa Batlló extra lang open en kun je genieten van een muziekavond op het dakterras. Een geweldige manier om de magie van het Casta Batlló te beleven. Meer info over Casa Batlló ‘Nits Màgiques’ vind je hier.

La Pedrera ‘Nits de Jazz’

Net als het Casa Batlló, kun je ook van juni tot en met september genieten van een unieke avondvoorstelling met jazzconcerten op het dakterras van het Casa Milà (La Pedrera). Meer info over La Pedrera ‘Nits de Jazz’ vind je hier.

Mas i Mas Festival

Van juli tot en met september wordt het Mas i Mas Festival in Barcelona georganiseerd, met de meest uiteenlopende concerten (jazz, flamenco, electro...) in maar liefst 6 verschillende concertzalen in de stad. Meer info en tickets voor Mas i Mas Festival vind je hier.

Brunch in the Park

De beste planning voor een zomerse zondag in Barcelona: Brunch in the Park. Dit zomerse festival wordt iedere zondag in de buitenlucht gehouden en is een leuke plek om de dag door te brengen, met food trucks en picknickplaatsen waar je zelf met de kinderen naartoe kan. Meer info en tickets voor Brunch in the Park vind je hier.

Concerten

Naast de muziekavonden op unieke locaties, zoals het dakterras van Casa Milà en Casa Batlló, zijn er leuke (strand)festivals en concerten van zowel nationale als internationale artiesten te vinden. Voor een up to date overzicht van de beste zomerfestivals en evenementen klik hier. Enkele concerten die je in augustus niet mag missen:

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Tentoonstellingen

Elke maand is er weer een nieuwe interessante tentoonstelling om te bezoeken in Barcelona. Mis deze maand bijvoorbeeld niet:

Lees meer:

Inhoudsopgave