De beste tips van een local!

Barcelona in juni

Juni in Barcelona
Inhoudsopgave

Juni is een topmaand om naar Barcelona te gaan. De zomer begint en dat vieren we met o.a. verschillende muziekfestivals en de Terrasweek. Hoogtepunt van de maand is de viering van Sant Joan op 23 juni, die het begin van de zomer markeert. Mis het niet!

Laatste update: 05/06/2020

Let op: door het coronavirus en de lockdown in Spanje worden veel evenementen momenteel afgelast of uitgesteld. Raadpleeg voor meer informatie de website van de betreffende organisator. Lees hier meer over het coronavirus in Barcelona.

Juni in Barcelona

Juni is een heerlijke maand om Barcelona te bezoeken. De warmere temperaturen nodigen je uit om de eerste duik van het jaar te nemen, lekkere ijsjes te eten en tijd door te brengen op de strandboulevard. Er vinden een aantal leuke buitenluchtfestivals plaats, met als met als klap op de vuurpijl de viering van Sant Joan op 23 juni met volop vuurwerk en vreugdevuren op straat.

Weer juni Barcelona

Qua weer is juni een heerlijke maand met warme temperaturen die overdag tussen de 20 en 25 graden liggen. Het is nog niet zo warm en benauwd als in juli en augustus, maar je kunt wel naar het strand gaan en genieten van de zon.


Evenementen in Barcelona in juni

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in juni, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

Tip!

Voor extra local tips volg je HolaBarcelona.nl via Facebook waar ik wekelijks unieke weekendtips deel die je nergens anders kunt vinden!

3 t/m 7 juni: Primavera Sound

Hét muziekfestival bij uitstek in Barcelona! Primavera Sound wordt gekenmerkt door zijn onderscheidende artistieke lijn die sterk beïnvloed wordt door pop, rock en de meest ondergrondse trends in de dancemuziek. Mis ook de gratis concerten 'Els Vermuts del Primavera al Parc amb Martini' niet tijdens dit festival bij het Parc de la Ciutadella. Meer informatie en tickets voor Primavera Sound vind je hier.

6, 13, 20 en 27 juni: Nits d'Estiu al Castell de Montjuïc

Geniet gedurende de maand juni van de Nits d'Estiu bij het kasteel van Montjuïc: foodtrucks, muziek en optredens om je vrijdagavonden compleet te maken. Meer informatie over de Nits d'Estiu al Castell de Montjuïc vind je hier.

7 t/m 16 juni: Terrasweek

Gedurende een week worden in maar liefst 60 hotels van Barcelona leuke evenementen georganiseerd. Meer informatie over Terrasweek vind je hier.

8 t/m 14 juni: L’Ou com Balla

L’Ou com Balla is een van Barcelona’s meest bijzondere tradities en vindt ieder jaar plaats rond Sacramentsdag, zestig dagen na Pasen. De fonteinen in de binnenstad worden mooi versierd en een uitgehold ei danst op de waterstraal. Meer informatie over L’Ou com Balla vind je hier.

11 t/m 14 juni: Tast a la Rambla

Gastronomisch weekend aan de Ramblas van Barcelona. Meer informatie over Tast a la Rambla vind je hier.

12 t/m 14 juni: Barcelona Bridal Fashion Week

De beste ontwerpers van bruidsmode komen samen in Barcelona om hun collecties en de trends te laten zien. Meer informatie over bruiskleding vind je hier.

14 juni: Processió del Corpus Christi

Een plechtige en indrukwekkende gebeurtenis die je zeker niet mag missen is de Processie van Corpus Christi in Barcelona tijdens Sacramentsdag. Een religieus feest met een lange traditie in Barcelona. Lees hier meer over Corpus Christi in Barcelona.

18 t/m 20 juni: Sónar Festival

Sónar is één van de grootste elektronische muziekfestivals ter wereld. Het driedaagse festival vindt elk jaar plaats in Barcelona en trekt dj's en muziekliefhebbers vanuit de hele wereld. Meer info en tickets voor Sónar Festival vind je hier.

23 en 24 juni: Sant Joan

Sant Joan markeert het begin van de zomer en we vieren het met vuurwerk, vreugdevuren, coca de Sant Joan en veel cavaMeer informatie over Sant Joan vind je hier.

Vreugdevuren tijdens Sant Joan in Barcelona
Vreugdevuren tijdens Sant Joan in Barcelona

18 t/m 30 juni: Festa Major del Casc Antic

Het wijkfeest van Sant Pere, Santa Caterina en La Ribera, wat bekend staat als de Casc Antic, wordt tussen eind juni en begin juli gehouden, met leuke evenementen en concerten voor jong en oud. Meer informatie over het Festa Major del Casc Antic.

27 juni t/m 3 augustus: Sala Montjuïc

Dé openluchtbioscoop in de zomer in Barcelona, met allerlei interessante filmvoorstellingen in originele versie. Neem een handdoek of dekentje mee en een picknickmand vol met wat lekkers, en geniet van een unieke filmavond op de top van de berg van Montjuïc. Meer informatie en tickets voor Sala Montjuïc vind je hier.

Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Tips juni in Barcelona

Sopars amb estrelles

Tussen juni en begin oktober biedt het Observatori Fabra exclusieve diners aan onder de sterrenhemel van Barcelona. Een evenement waarbij gastronomie, cultuur en wetenschap zich mengen. Hier kun je onder andere over de astronomie leren en een bezoek brengen aan de koepel van het observatorium. Meer info over Sopars amb estrelles.

Casa Batlló ‘Nits Màgiques’

Van juni tot en met oktober is het Casa Batlló extra lang open en kun je genieten van een muziekavond op het dakterras. Een geweldige manier om de magie van het Casta Batlló te beleven. Meer info over Casa Batlló ‘Nits Màgiques’ vind je hier.

La Pedrera ‘Nits d’Estiu’

Net als het Casa Batlló, kun je ook van juni tot en met september genieten van een unieke avondvoorstelling met jazzconcerten op het dakterras van het Casa Milà (La Pedrera). Meer info over La Pedrera ‘Nits d’Estiu’ vind je hier.

Música als Parcs

Geniet in de zomer van Música als Parcs, een reeks gratis concerten in de parken van Barcelona van juni t/m augustus. Meer info vind je hier.

Brunch in the City

Het zondags muziekfestival van Barcelona, Brunch in the City, vindt van maart tot begin juni plaats op het Plaza Mayor van Poble Espanyol. Meer info en tickets voor Brunch in the City vind je hier.


Concerten

Enkele concerten van nationale en internationale artiesten die je in juni niet mag missen:

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

Bekijk hier alle foodfestivals.

Inhoudsopgave