De beste tips van een local!

Barcelona in februari

Barcelona in februari
Inhoudsopgave

Februari is een maand vol met leuke evenementen. Denk bijvoorbeeld aan Carnaval en Valentijnsdag. Maar in Barcelona hebben we ook onze eigen februari tradities, zoals het vieren van Santa Eulàlia, calçots eten of in de Spaanse Pyreneeën gaan skiën. Ontdek nu wat er te doen is deze maand!

Laatste update: 15/01/2020

Februari in Barcelona

Februari is een rustige maand qua toeristen, met uitzondering van een paar evenementen, zoals het Mobile World Congress of Valentijnsdag, die voor extra bezoekers in de stad zorgen. In februari genieten de wintersportliefhebbers zo lang het nog kan in het weekend van de sneeuw in de Pyreneeën, terwijl in Barcelona het Carnavalsfeest en het winterfestival van Santa Eulàlia gaande zijn.

Weer februari Barcelona

Qua weer is februari de wintermaand met de minste kans op regen. Je bent dus vrijwel verzekerd van zon en een strakblauwe lucht. In de middag kun je lekker genieten van de winterzon op het terras, terwijl het ’s avonds weer snel afkoelt. De temperaturen liggen tussen de 10 - 15 graden.


Evenementen in Barcelona in februari

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in februari, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

Tip!

Voor extra local tips volg je HolaBarcelona.nl via Facebook waar ik wekelijks unieke weekendtips deel die je nergens anders kunt vinden!

1 februari: Chinees Nieuwjaar Festival

Het Chinese Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd plaats aan het eind van januari of in het begin van februari. De Chinese gemeenschap in Barcelona en omstreken viert het Chinees Nieuwjaar met een grote parade dat loopt van Parc de l’Estació del Nord tot aan Arc de Triomf (start om 11:30 uur). Bij Arc de Triomf wordt er tevens een festival gehouden waar een reeks voorstellingen van de Chinese cultuur en folklore tentoongesteld zullen worden. Verwacht kleurrijke draken- en leeuwen, veel siervuurwerk en natuurlijk een heerlijk Chinees feestmaal.

3 t/m 6 februari: 080 Barcelona Fashion

Barcelona’s eigen Fashion Week vindt ieder jaar in februari plaats, en is het platform voor onafhankelijke designers en lokale merken die hun nieuwe collecties aan de wereld laten zien. Meer informatie over 080 Barcelona Fashion lees je hier.

t/m 9 februari: Moon Nights bij Casa Batlló

Deze winter kun je het Casa Batlló op een wel heel speciale manier beleven. Tijdens de Moon Nights duik je met een hoofdlamp en een audiogids bij de hand in de schaduwrijke wereld van Gaudí en het Casa Batlló. Een unieke ervaring die afgetopt wordt met een glaasje cavaMeer informatie en tickets voor Casa Batlló Moon Nights.

7 t/m 12 februari: Festes de Santa Eulàlia

Het feest van Santa Eulàlia, de tweede patroonheilige van Barcelona, wordt op 12 februari gevierd, op haar naamdag. De dagen eromheen zijn dan ook feestelijke dagen vol evenementen en rituelen. Een van de hoogtepunten van dit feest is het lichtfestival, dat allerlei gebouwen in de stad ’s avonds mooi verlicht. Meer informatie over wat te doen tijdens de Festes de Santa Eulàlia lees je hier.

14 februari: Valentijnsdag

Valentijnsdag, de dag van de liefde, wordt steeds populairder in Barcelona. Een romantisch momentje met je geliefde is dan ook niet verkeerd, alhoewel Barcelonezen de dag van de liefde liever op 23 april vieren, tijdens Sant Jordi. Meer informatie over wat te doen voor Valentijnsdag lees je hier.

14 t/m 15 februari: Cara B muziekfestival

Dit underground muziekfestival vindt plaats op het terrein van Fàbrica Fabra i Coats en heeft als doel het podium te worden voor de alternatieve Spaanse en Catalaanse artiesten. Meer informatie over Cara B en kaartjes vind je hier.

14 t/m 16 februari: Llum BCN

Vele plekken in het centrum van Barcelona worden heel mooi verlicht tijdens het lichtfestival van Barcelona, dat iedere februari plaatsvindt. Meer informatie over Llum BCN vind je hier.

16 februari: Halve Marathon

De Halve Marathon van Barcelona begint om 8:45 bij Passeig Pujades en volg een parcours door het centrum van de stad en de wijk Sant Martí om rond 11:30 weer bij het startpunt te eindigen (21,097 km). Meer informatie over de Halve Marathon van Barcelona vind je hier.

20 t/m 26 februari: Carnaval

Het Carnestoltes (Carnavalsfeest), hoewel anders dan in Nederland en België, wordt ook gevierd in Barcelona. Carnaval heeft hier een meer familiale toon en wordt vooral met de kinderen gevierd. Optochten, maskerdansen en allerlei feesten vullen dan de agenda van de Barcelonezen. Meer informatie over wat te doen tijdens Carnaval lees je hier.

t/m 23 februari: Lego tentoonstelling

Op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Las Arenas opent deze winter de grootste Lego tentoonstelling ooit in Europa. Jouw kans om meer dan 100 iconische Lego figuren gemaakt van 7 miljoen blokjes te zien! Daarnaast is er genoeg speelruimte voor de kids en er is van alles te zien.

24 t/m 27 februari: Mobile World Congress

Het grootste evenement wereldwijd van de mobiele industrie vindt jaarlijks plaats in Barcelona. Meer informatie over het Mobile World Congress vind je hier.

Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Tips februari in Barcelona

Carnavalsfeest in Sitges

Tijdens Carnaval wordt de badplaats Sitges een ware feeststad. Vanwege zijn imago als gay-friendly bestemming wordt het Carnavalsfeest in Sitges uitbundig gevierd en trekt het duizenden bezoekers aan. Andere Catalaanse steden waar Carnaval groot wordt gevierd zijn Vilanova, Solsona, Platja d’Aro, Torelló en Roses

Skiën in de Pyreneeën

Ga voor een dagje sneeuwpret skiën in de Pyreneeën zolang het nog kan. Meer informatie over skiën in de Spaanse Pyreneeën.

Calçotada

Het is typisch voor deze dagen om met familie en vrienden een ‘calçotada’ te organiseren om calçots te eten. Calçots zijn een soort zachte en zoete uien die op de barbecue gemaakt worden. Je serveert ze samen met romescosaus. Het eten van de calçots is vervolgens een waar kunstje en het allerleukst om samen met je vrienden en familie te doen. Meer informatie over caçots eten.

Circo Raluy

Circus Raluy is een winterklassieker in Barcelona. Van december tot februari zijn ze te vinden aan de haven van Barcelona, vlak bij het Aquarium, en geven ze circusshows voor de hele familie. Meer informatie over Circo Raluy.


Concerten

Enkele concerten van nationale en internationale artiesten die je in februari niet mag missen:

  • Donderdag 6 februari 2020: Kaiser Chiefs (Sala Razzmatazz)
  • Zaterdag 8 februari 2020: El Barrio (Palau Sant Jordi)
  • Maandag 17 februari 2020: Jonas Brothers (Palau Sant Jordi)
  • Zaterdag 22 februari 2020: Mabel (Sala 2 Apolo)

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur: Two Market Barcelona
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

Bekijk hier alle foodfestivals.

Bewaar dit op Pinterest

Februari-in-Barcelona-pinterest
Inhoudsopgave