De beste tips van een local!

Barcelona in maart

Barcelona in maart
Inhoudsopgave

In maart begint de lente langzaam zijn intrede te doen. Barcelona bloeit en men brengt meer tijd door buiten de deur. Als Pasen dit jaar in maart valt, komen er meer toeristen naar Barcelona toe dan in een gemiddelde maart. Ontdek nu wat er nog verder te doen is deze maand in Barcelona!

Laatste update: 28/02/2022

Let op: door het coronavirus in Spanje kunnen evenementen afgelast of uitgesteld worden. Raadpleeg voor meer informatie de website van de betreffende organisator. Lees hier meer over het coronavirus in Barcelona.

Maart in Barcelona

Met de lente in aantocht is de leukste bezigheid van de Barcelonezen deze dagen om 'calçotades' in het weekend te organiseren, waarbij calçots (een soort zoete en zachte uien) genuttigd worden. Dit is gelijk een hele mooie kans voor jou om de traditionele keuken van Catalonië te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Masia Can Sardá om van deze lekkernij te genieten!

Weer maart Barcelona

Qua weer is maart een rustige maand met zachte temperaturen die overdag zelfs de 16 graden kunnen bereiken. In de lente stijgt de kans op regen, maar daarentegen zijn de temperaturen een stuk aangenamer dan in de winter en je kunt volop genieten van de lentezon.


Evenementen in Barcelona in maart

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in maart, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

3 maart: Festa de Sant Medir

Op 3 maart vindt iedere jaar het zoetste feest van Barcelona plaats, het Festa de Sant Medir. Tijdens de parade van Sant Medir in de straten van Gràcia worden tonnen met snoep naar de kinderen gestrooid. Meer informatie over de Festa de Sant Medir lees je hier.

Festa de Sant Medir in Gràcia Barcelona
Festa de Sant Medir in Gràcia

4 t/m 27 maart: Black Music Festival

Dit jaarlijkse evenement brengt het beste van de zwarte muziek samen, met talloze internationale artiesten die op verschillende locaties in Catalonië optreden. Wees voorbereid op jazz bands, concerten, musicals en hele leuke optredens. Voor meer informatie over dit festival klik hier.

19 t/m 20 maart: Rally Barcelona Sitges

Vanaf 1959 organiseren Barcelona en Sitges een rally waaraan allerlei oldtimers aan mee doen. Alle deelnemers, historische voertuigen van vóór 1928 en motorfietsen van vóór 1938, komen eerst bijeen bij het winkelcentrum L’Illa Diagonal en gaan daarna naar het Plaça de Sant Jaume, dat tevens het startpunt van de rally is. De tour eindigt op het Plaça de la Fragata de Sitges. Meer informatie over de Rally Barcelona Sitges vind je hier.

19 t/m 27 maart: Festes de Sant Josep Oriol

Beleef de feesten van Sant Josep Oriol, dat elk jaar rond 23 maart rondom de kerk Basílica de Santa Maria del Pi in de Gotische wijk plaatsvinden en de straten vullen van reuzen, traditionele muziek en mensentorens. Meer informatie over de feesten van Sant Josep Oriol vind je hier.

Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Tips maart in Barcelona

Calçotada

Maart is het ultieme moment om ‘calçotades’ met familie en vrienden te houden. Hierbij worden calçots gegeten, een soort zachte en zoete uien die op de barbecue gemaakt worden. Je serveert ze samen met romescosaus. Het eten van de calçots is vervolgens een waar kunstje en het allerleukst om samen met je vrienden en familie te doen. Meer informatie over calçots eten.

Ruta del bacallà

Barcelona’s eigen Ruta del bacallà (‘kabeljauwtour’) vindt van eind maart tot begin april plaats en is het moment om van deze zoutevis en zijn lange geschiedenis met Barcelona te genieten. De deelnemende restaurants aan de Ruta del bacallà bieden speciaal geprijsde gerechten met kabeljauw in de hoofdrol aan. Meer informatie over de Ruta del bacallà vind je hier.

La Passió d'Olesa

Net als in Nederland wordt er in Spanje op verschillende locaties The Passion gespeeld tijdens Pasen. Een muzikaal-Bijbels evenement dat het leven, de dood en de opstanding van Jezus vertelt. De voorstelling in Olesa de Montserrat (een stadje op ongeveer 40 km van Barcelona), met een geschiedenis van meer dan 500 jaar oud, staat bekend als een van de leukste en meest moderne theatrale voorstellingen en wordt op verschillende zaterdagen en zondagen gespeeld. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Cruïlla Primavera

Barcelona's muziekfestival om de lente te verwelkomen vindt plaats tussen februari en april. Cruïlla Primavera verzamelt allerlei gerenommeerde artiesten die concerten geven op verschillende locaties in de stad, zoals de Sala Razzmatazz en Poble Espanyol. Meer info en tickets voor Cruïlla Primavera vind je hier.

Brunch in the City

Het zondags muziekfestival van Barcelona, Brunch in the City, vindt van maart tot begin juni plaats op het Plaza Mayor van Poble Espanyol. Meer info en tickets voor Brunch in the City vind je hier.

Concerten

Enkele concerten van nationale en internationale artiesten die je in maart niet mag missen:


Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur: Two Market Barcelona
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

Bekijk hier alle foodfestivals.

Tentoonstellingen

Elke maand is er weer een nieuwe interessante tentoonstelling om te bezoeken in Barcelona. Mis deze maand bijvoorbeeld niet:

Inhoudsopgave