De beste tips van een local!

Naar Barcelona in tijden van corona

Toegevoegd op in Reizen
Coronavirus en reizen naar Barcelona
Inhoudsopgave

Niet-essentiële reizen van en naar Barcelona worden op dit moment sterk afgeraden door de Nederlandse en Belgische autoriteiten. Echter als alle plannen goed verlopen (zoals vaccinaties en het Europese gezondheidspaspoort), mogen we deze zomer weer naar Barcelona reizen. Hoe zal dat reizen in coronatijd eruit zien en waar moet je mee rekening houden, dan leg ik je uit in deze post.

Voor het eerst gepubliceerd: 15/06/2020 Laatste update: 11/10/2021

Corona en vakantie in Barcelona

Wie Barcelona deze zomer gaat bezoeken, moet in zekere zin rekening gaan houden met allerlei beperkingen en regels die het reizen naar Barcelona anders zullen maken. Reizen doe je bovendien geheel op eigen risico. Dat betekent in de praktijk dat je goed op de hoogte moet zijn over de coronamaatregelen op het land van bestemming en eenmaal daar, het lokale nieuws blijft volgen om zo te weten te komen of er veranderingen zijn geweest.

Wat is het reisadvies voor Barcelona?

De kleurcode voor Spanje is sinds 27 juli 2021 geel voor Nederlanders. Daarmee wordt een bezoek aan Barcelona niet meer afgeraden.

Voor Belgen geldt nog steeds code rood, dat is, alleen reizen als het strik noodzakelijk is.

Eenmaal in Barcelona moet je je natuurlijk aan de Spaanse coronamaatregelen houden.


Kan gereisd worden naar Barcelona?

Hoewel in de Europese coronakaart Nederland en België op rood en oranje staan, zijn toeristen vanuit Nederland en België van harte welkom in Spanje. Wie gevaccineerd is, het virus al eens onder de leden heeft gehad of een recente negatieve test kan tonen, mag naar Spanje reizen en vakantie vieren. Er geldt daarnaast geen quarantaineplicht.

Is het veilig om naar Barcelona te reizen?

Hoe veilig een bestemming is, is moeilijk te peilen. Ten eerste ligt dat aan het aantal besmettingen en het reproductiegetal op dat moment. Ook kunnen leeftijd en gezondheidsstatus hierin een rol spelen. Echter, zolang je je aan de maatregelen houdt, zoals afstand houden, altijd je mondkapje dragen en je handen zo vaak mogelijk wassen, verminder je de risico's.

Op dit moment hebben de Nederlandse autoriteiten Catalonië op code geel staan en de Belgische zelfs op oranje, wat betekent niet reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Houd wel rekening mee dat het risico op besmetting in Barcelona op dit moment zeer hoog is. Extra vaak je handen wassen, het gebruik van mondkapjes in binnenruimtes en als het op straat te druk wordt, en altijd afstand houden, is nu dus heel belangrijk.

Hoe coronaproof is Barcelona?

Gezien de situatie is het logisch dat je vragen hebt over het coronavirus in Barcelona. In de onderstaande video vertel ik je in zes minuten hoe Barcelona er in de tijd van corona uitziet en welke maatregelen er zijn genomen om de stad voor iedereen zo veilig mogelijk te maken.

Disclaimer: deze video werd in de zomer van 2020 opgenomen en is gebaseerd op de informatie en maatregelen van toen.

Wat zijn de vereisten om naar Barcelona te reizen?

Wie momenteel op reis gaat moet rekening houden met een hoop maatregelen, zowel bij vertrek als aankomst op bestemming. Zo mag men momenteel alleen met een negatieve coronatest of een officieel vaccinatie- of herstelbewijs op zak naar Spanje reizen en moeten er allerlei gezondheidsformulieren ingevuld worden. Bij aankomst in België moet men bovendien in quarantaine. Voor Nederland is dat niet meer het geval. Uiteraard mag je alleen reizen wanneer je niet positief getest bent en klachtenvrij bent.

Goed om te weten!
Reizigers die al gevaccineerd zijn (alleen bij volledige vaccinatie dat minstens 14 dagen van tevoren plaats heeft gevonden) of corona al hebben gehad (moet niet eerder zijn dan 180 dagen sinds je voor het eerst positief getest bleekt), hoeven geen coronatest doen om naar Spanje te reizen. In plaats daarvan dienen ze een officiële bewijs van corona-vaccinatie of dat je corona al hebt gehad vertaald in het Engels kunnen aantonen. Sinds 7 juni 2021 is het ook mogelijk om naar Spanje te reizen middels een digitale coronabewijs, het zogenaamde EU Digital COVID Certificate. Dit corona-certificaat die via een QR-code werkt maakt het reizen voor gevaccineerde, negatief geteste en geïmmuniseerde personen binnen Europa eenvoudig. Voor Nederlanders is de CoronaCheck-app hiervoor geschikt, Belgen hebben de CovidSafeBE-app.

Bij een vliegreis naar Barcelona

Wie gaat vliegen krijgt nu te maken met allerlei veiligheidsprotocollen om de verspreiding van het coronavirus in Spanje te voorkomen. Denk hierbij aan het dragen van mondkapjes, temperatuurcontroles op het vliegveld en formulieren waarin er persoonlijke vragen gesteld worden omtrent COVID-19 en of je eerdere symptomen hebt gehad. Je dient bovendien een coronabewijs op zak te hebben en je gegevens achter te laten zodat de autoriteiten je kunnen bereiken indien nodig.

Op dit moment is het alleen mogelijk om naar Barcelona te vliegen als je:

 • Geen corona klachten hebt.
 • In bezit bent van een coronabewijs. Alle bewijzen moeten in het Spaans of Engels zijn en zijn digitaal verkrijgbaar onder andere via de CoronaCheck-app (voor Nederland) en de CovidSafeBE-app (voor België). Het certificaat toont aan dat je gevaccineerd bent, negatief getest of hersteld bent van het coronavirus. Welke coronacertificaat je moet gebruiken is afhankelijk van je situatie:
  • Ben je nog niet gevaccineerd, dan heb je een negatieve PCR test dat niet ouder is dan 72 uur of een negatieve antigeentest nodig dat niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Barcelona (kinderen jonger dan 12 jaar oud uitgezonderd).
  • Voor gevaccineerden volstaat een officieel vaccinatiebewijs.
  • Heb je corona al onder de leden gehad, dan kun je ook reizen met de bijhorende herstelbewijs.
 • Een digitaal gezondheidspaspoort bij de Spaanse autoriteiten vóór je reis hebt ingevuld en de daarbij horende Health QR Code (op papier of mobiel) kunt aantonen bij de gezondheidscheck. Daarnaast is er een temperatuur- en een visuele controle bij aankomst.
 • Op het vliegveld een Passenger Locater Form ingevuld hebt met je gegevens.
Coronavirus in Barcelona - Vliegveld van Barcelona
Vliegveld van Barcelona tijdens corona

Bij een autoreis naar Barcelona

Zolang de grenzen met België en Frankrijk open zijn, is het ook mogelijk om met de auto naar Barcelona te reizen, bijvoorbeeld via de Route du Soleil. Het wordt wel aangeraden om onderweg zo min mogelijk tussenstops te doen en altijd over de grote wegen te reizen.

Hou wel rekening dat grenzen ook weer dicht kunnen indien er een lockdown plaatsvindt en dat je de nodige documenten bij je moet hebben om aan te kunnen tonnen dat je op weg bent naar een ander land. Wie inwoner van Spanje is en zijn woonplaats daar heeft, mag echter te allen tijde daar naartoe reizen. Het is dan wel verstandig om documenten bij je te hebben die dit aan kunnen tonen. Daarnaast vragen sommige landen een negatieve test uitslag aan alle reizigers.

Momenteel mag je met de auto naar Barcelona reizen indien:

 • Je geen corona klachten hebt.
 • Een schriftelijke verklaring op erewoord ingevuld hebt dat je geen aan corona gerelateerde symptomen vertoont om door Frankrijk te reizen. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.
 • Een coronabewijs hebt. Dat kan onder andere via de CoronaCheck-app (voor Nederland) en de CovidSafeBE-app (voor België). Voor niet gevaccineerde is dat een negatieve PCR-test uitslag of negatieve antigeentest. Ben je al gevaccineerd, dan hoef je geen test te doen; een bewijs dat je gevaccineerd of hersteld van corona bent volstaat. Voor goederentransport is de PCR-test niet verplicht. Let wel op dat elk land zijn eigen regels hanteert:
  • Om door Frankrijk te reizen: niet gevaccineerde hebben een negatieve PCR-uitslag of een negatieve antigeentest nodig dat niet ouder is dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.
  • Om Spanje binnen te komen: niet gevaccineerde hebben een negatieve PCR-uitslag nodig dat niet ouder is dan 72 uur of een negatieve antigeentest dat niet ouder is dan 48 uur. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Het dragen van een mondkapje in de auto is tevens verplicht wanneer je met andere mensen reist met wie je niet samenwoont.

Hou ook rekening met de (mogelijke) avondklok van de verschillende landen en de kans op politiecontroles over de grensovergangen.

Goed om te weten!

Bij aankomst in Spanje hoef je niet in quarantaine en vanaf 26 juni 2021 hoef je ook geen mondkapje als je buiten op straat bent te gebruiken.

Bij een terugreis naar Nederland of België

Voor de terugreis naar Nederland of België heb je tevens de nodige papieren en coronabewijzen nodig. Eenmaal terug wordt er daarnaast ten zeerste aangeraden om in quarantaine te blijven. Ook al ben je inmiddels gevaccineerd, dien je je aan deze regels te houden.

Terugreis per vliegtuig

Op dit moment is alleen mogelijk om terug naar Nederland te vliegen als je:

 • In bezit bent van een coronabewijs (bijvoorbeeld in de CoronaCheck-app) dat je gevaccineerd, negatief getest of herstelt van corona bent. Niet gevaccineerden moeten een negatieve PCR test kunnen voorleggen die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of een negatieve antigeentest die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt voor iedereen die 12 jaar of ouder is. Volledig gevaccineerden kunnen met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs reizen en hebben geen negatieve testuitslag nodig.
 • Een gezondheidsverklaring ingevuld hebt. Deze kun je hier downloaden.
 • Bij aankomst voor de zekerheid een zelftest doet, ook al ben je gevaccineerd.

Op dit moment is alleen mogelijk om naar België te vliegen als je:

 • Een Passenger Location Form ingevuld hebt (binnen de 6 maanden voor je aankomt in België; behalve als je minder dan 48 uur in België blijft of in het buitenland was). Deze kun je hier downloaden.
 • In bezit bent van een coronabewijs (bijvoorbeeld in de CovidSafeBE-app) dat je gevaccineerd, negatief getest of herstelt van corona bent. Wie naar België terugkeert uit een groene of oranje zone moet niet in quarantaine en zich niet laten testen. Bij code rood moet je verplicht een coronatest ondergaan (tenzij je een vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat kunt voorleggen) en in quarantaine (tot negatief resultaat). Niet gevaccineerden moeten dan een negatieve PCR test kunnen voorleggen die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in België. Kinderen tot 12 jaar zijn bij terugkeer vrijgesteld van een PCR-test.

Terugreis per auto

Voor de terugreis met de auto moet je ook een coronabewijs kunnen laten zien conform je gevaccineerd, negatief getest of herstelt van corona bent.

Reis je met de auto via Frankrijk terug naar Nederland of België, dan heb je daarnaast een negatieve coronatest nodig (PCR of antigeen) dat niet ouder is dan 24 uur indien je nog niet gevaccineerd bent (behalve kinderen onder de 12 jaar en goederentransport) én een schriftelijke verklaring op erewoord dat je geen aan COVID-19 gerelateerde symptomen vertoont om door Frankrijk te reizen.

Is je eindbestemming België, dan moet je de Passagier Lokalisatie Formulier hebben ingevuld 48 uur voor aankomst in België.

Is je eindbestemming Nederland, dan hoef je verder niks te doen, behalve een zelftest voor de zekerheid.

Tip!

Elk land hanteert zijn eigen regels wat betreft reizen. Check daarom altijd van tevoren welke beperkingen er gelden, zowel in het land van bestemming als het land van aankomst. Hier vind je de reisadviezen voor Nederlanders, Belgen en Spanjaarden.

Waar kun je een coronatest doen om te reizen?

Om je te laten testen om te kunnen reizen dien je gebruik te maken van de privé klinieken die alle soorten covid-testen aanbieden. PCR, antigenen en snelle tests worden in Barcelona onder andere bij de klinieken van Quirónprevención, Turó Park Dental & Medical Center en Creu Blanca en in het vliegveld van Barcelona aangeboden. Vergeet niet om daar een afspraak op tijd te maken.

In Nederland worden in de maanden juli en augustus gratis tests aangeboden voor reizigers die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Een testafspraak regel je via de website testenvoorjereis.nl. In België kun je twee gratis tests aanvragen via de website mijngezondheid.belgië.be.

Wat zijn de regels in Spanje tegen het coronavirus?

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Spaanse overheid een aantal basisregels opgesteld die iedereen die zich in Spanje bevindt zal moeten naleven, te weten:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Vermijd druktes. Groepsvorming van meer dan 10 mensen worden afgeraden.
 • Houd je aan de hygiene regels en was je handen vaak.
 • Draag mondkapjes in alle publieke binnenruimten en het OV. In openbare ruimten alleen als er niet voldoende afstand gehouden kan worden.
 • Bij klachten of verkoudheid blijf binnen.

Daarnaast zijn er allerlei strenge hygiënevoorschriften voor het openbaar vervoer en openbare ruimtes als winkels, restaurants, musea en fitnesscentra.

Op vele plekken geldt een beperkte capaciteit om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Grote groepsvorming zijn dan ook niet toegestaan. Je mag met maar 10 mensen aan tafel in een restaurant en de mondkapje moet op in alle publieke binnenruimtes en tijdens het reizen met het OV.

Je mag tevens niet buiten roken (wanneer de afstand van minimaal 2 meter niet gerespecteerd kan worden) of eten (wel in je eentje of als je op het terras zit).

De politie controleert hierop en wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

Coronavirus en reizen naar Barcelona terrassen
Een terras in de nieuwe 1,5 metersamenleving
Dit moet je weten over de mondkapjes

Vanwege de coronapandemie moet iedereen vanaf 6 jaar oud een mondkapje dragen. Deze waren in Barcelona overal verplicht, maar vanaf 26 juni 2021 alleen in de binnenruimtes of als het te druk wordt. Enkele uitzonderingen zijn: op het strand (tijdens het zwemmen en zonnebaden), mensen die sporten, mensen met bepaalde ziektes of ademhalingsproblemen en kleine kinderen (maar het wordt wel aangeraden voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud). In Spanje worden zowel de medische of chirurgische mondkapjes als de niet-medische mondkapjes toegestaan. Het mondmasker dient zowel de mond als de neus te bedekken en moet volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt worden. Draag je geen mondkapje, dan riskeer je een boete van maar liefst €100,-.

Wat te doen in Barcelona tijdens corona?

Ondanks de restricties en mondkapjesplicht, kun je momenteel vrijwel alles doen in Barcelona, van een terrasje pakken tot lekker op het strand gaan liggen, winkelen, sporten of cultuur snuiven en zelfs feesten.

De meeste touroperators, zoals fietstour aanbieders, bieden zijn rondleidingen weer aan, waardoor het weer mogelijk is om Barcelona te bezichtigen aan de hand van een deskundige gids. Voor je veiligheid is het is wel aan te raden om een privé tour in plaats van een groepstour te boeken. Daarmee verklein je het risico om te dichtbij andere mensen te komen.

Hier is een overzicht van wat je nog allemaal kunt doen in Barcelona:

Je kunt dus prima gedurende de dag wat sightseeing doen in Barcelona om ‘s avonds een duik in de zee te nemen en vervolgens lekker een hapje uit eten en wat leuks doen.

Mondmaskers verplicht in Spanje
Mondkapjes verplicht in Spanje

Wel is het aan te raden om van tevoren goed te controleren of de plek die je wilt bezoeken daadwerkelijk open is en bij restaurants een tafel te reserveren. Hou dan ook rekening dat door de coronacrisis er veel zaken noodgedwongen hebben moeten sluiten.

Bij de meeste winkels worden plastic handschoenen aangeboden of moet je je handen desinfecteren bij aankomst.

Ook kan het uitgaansleven in Barcelona er erg anders uitzien (je moet over een coronapaspoort beschikken en mondkapjes zijn bijvoorbeeld verplicht op de dansvloer) en moet je op het strand ook voldoende afstand tussen elkaar laten staan.

Wist je dat?

Vele Barcelonezen bezitten een tweede huis aan de Costa Brava en Costa Daurada. Reken er maar op dat de normaal zo rustige kustdorpjes deze zomer overspoelt zullen worden door Spanjaarden die vakantie in eigen land willen vieren. Wie de rust op zoekt kan om die reden beter naar het binnenland afwijken. Lees hier meer over de omgeving van Barcelona.

Welke bezienswaardigheden zijn open?

De meeste musea en bezienswaardigheden zijn alweer open, maar wel met beperkte capaciteit en alle nodige voorzorgsmaatregelen, zoals looproutes, ontsmettingsmiddelen en scheidingswanden. Het is verder verplicht om mondmaskers te dragen, het gebruik van audiogidsen wordt beperkt en er worden geen rondleidingen of activiteiten in de culturele centra georganiseerd.

Omdat iedere bezienswaardigheid zelf mag bepalen wanneer ze open gaan en beperkingen kunnen zijn in het aantal bezoekers, is het meest handig om op voorhand te kijken welke musea of attractie je wilt gaan bezoeken en online tickets te kopen. Zo hoef je niet in de rij te gaan staan en kom je niet in de buurt van andere mensen tijdens het wachten.

Reserveer nu je tickets met tijdslot

Voor deze attracties kun je alvast je tickets online boeken. Zodoende hoef je niet in de rij te wachten en ben je zeker van toegang!

Coronavirus en reizen naar Barcelona bezienswaardigheden
Park Güell bezoeken met mondkapje

Hoe is het reizen met het OV?

Het OV in Barcelona werkt zoals gebruikelijk, al wordt er geadviseerd om deze alleen te gebruiken als het nodig is en de spitsuren te vermijden.

Wie met het OV reist dient een mondkapje te dragen en de aangegeven richtlijnen, zoals de sociale afstand en looproutes, eerbiedigen. Er is daarnaast een app van TMB die informeert in real-time over de bezetting in het OV, daarmee kun je de druktes vermijden en een rustiger moment kiezen om te reizen.

Voor toeristen zijn de services van de shuttlebussen naar het vliegveld van de Aerobús en de toeristische bus (Bus Turístic en Barcelona City Tour) inmiddels hervat. Hier geldt uiteraard ook een beperkte capaciteit en het dragen van een mondmasker.

Pak je de taxi of een transfer, dan is het dragen van een mondkapje verplicht en de stoel naast de chauffeur moet vrij gelaten worden.

Tip!

De meest veilige manier om in coronatijd te verplaatsen in Barcelona is door veel te lopen of een fiets of scooter te huren. Kies bij voorkeur een accommodatie in het centrum van de stad, zodat je de meeste bezienswaardigheden te voet kan bereiken.

Coronavirus en reizen naar Barcelona openbaar vervoer
Reizen met de metro in coronatijd

Wat doe je als je ziek wordt?

Voel je je niet lekker tijdens je verblijf in Barcelona en heb je een van de symptomen die kunnen wijzen op het coronavirus, bel dan met het informatienummer van Salut: 061. Bij een noodgeval bel gelijk 112.

Word je als toerist positief op coronavirus getest, dan dien je in quarantaine te blijven en je alvast te melden bij de GGD in Nederland.


Ook handig om te weten

 • Mondkapjes, wegwerphandschoenen en handontsmettingsmiddel zijn onder andere te koop bij apotheken, drogisterijen en supermarkten als Mercadona, Lidl, Carrefour en Hipercor.
 • Politie controleert op druktes en of iedereen zich aan de regels houdt. Er worden fikse boetes uitgedeeld voor wie de regels overtreed.
 • Vermijd druktes. Loop of neem de fiets in plaats van het OV, betaal met je pin of creditcard, zorg dat je tickets online gekocht hebt en ga op zoek naar verborgen (en rustige) plekken.
 • Omdat het nieuws over de pandemie en de richtlijnen snel aangepast kunnen worden, is het aan te raden om het lokale nieuws te volgen. De Spaanse overheid kan namelijk de noodtoestand opnieuw afkondigen als er nieuwe corona-uitbraken zijn.
 • Check je zorg- en reisverzekering, want niet alles rondom het coronavirus wordt standaard vergoed. Kosten van repatriëring krijg je bijvoorbeeld alleen vanuit een reisverzekering vergoed.
 • Bij een mogelijk corona-uitbraak en een nieuwe lockdown is het voor toeristen in principe toegestaan om terug naar huis te gaan. Echter dien je voor je veiligheid en die van de anderen bij aankomst in Nederland of België in quarantaine te gaan.
 • Voor een up-to-date reisadvies van de Nederlandse overheid kun je kijken bij nederlandwereldwijd.nl of de reisapp van buitenlandse zaken downloaden. Het actuele advies van het ministerie van buitenlandse zaken in België vind je hier. Ook handig om te raadplegen is de ANWB Reiswijzer.
 • Vele reisaanbieders zoals KLM of TUI bieden een flexibele omboekgarantie, waarmee je je reisdatum of bestemming zonder wijzigingskosten kunt aanpassen. Zo kun je met een veilig gevoel alvast de vliegtickets en hotel voor Barcelona boeken.

Ga je dit jaar nog op vakantie naar Barcelona, dan moet je helaas rekening houden met deze zaken. Daarentegen wordt deze zomer waarschijnlijk een van de rustigste ooit, waardoor de bezoeker vrijwel zonder hindernis van de populairste spots van Barcelona zal genieten. Al met al, het belooft een bijzondere zomer te worden!

Nog even dit…

De informatie op deze pagina wordt met alle mogelijke zorgvuldigheid gemaakt en met de hoop jullie het beste van dienst te kunnen zijn. Vond je deze informatie nuttig en wil je Barcelona met Marta in deze moeilijke tijden ondersteunen, dan kun je een donatie uitbrengen via de onderstaande link. Zodoende kan ik jullie van informatie en tips over Barcelona blijven voorzien!

Doneer nu

9 reacties

 1. Iris
  1 jaar geleden

  Gelukkig kan je alles ondertussen weer doen. Was even bang dat we allemaal een hele zomer zouden overslaan door de maatregelen. Toch nog steeds bang dat we hierin iets te ver zijn doorgeschoten, maar de tijd zal het uitwijzen.

  Gave en volledige blog!

  Iris
  https://goedkoop-treinkaartje.nl

 2. LIZ
  1 jaar geleden

  Wat een super duidelijke blog! Wij twijfelen nog of we last minute eind Juli een paar dagen willen gaan. We zijn dol op Barcelona en echte buitenmensen maar vragen ons af of het dragen van mondkapje (ook buiten) niet te veel zeer gaat doen achter de oortjes!:P Enige ervaring mee?

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Liz,

   Super bedankt voor je complimenten! Erg blij dat mijn post nuttig was. Over de mondkapjes: of ze zeer doen ligt vaak aan het model. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei formaten en materialen, dus ik zou zelf gaan testen welke het beste bij je past.

   Saludos,
   Marta

 3. floris
  1 jaar geleden

  We waren van plan onze zomervakantie in Barcelona te doen, maar door corona hadden we besloten dichterbij huis te blijven. Mijn nichtje vertrekt deze week met een groep ernaar toe, dus ik deelde deze artikel direct met haar. Dank je voor al die tips en suggesties. Het was leerrijk. Ga zo door!

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Floris,

   Bedankt voor je bericht. Fijn om te horen dat de informatie in ieder geval nuttig was! Hopelijk kunnen jullie volgend jaar Barcelona alsnog bezoeken :D

   Saludos,
   Marta

 4. Evy
  5 maanden geleden

  Hi Marta! Ik zou graag met je in contact komen om een paar vragen aan je te stellen! Ik verhuis zelf november dit jaar naar Barcelona en wil van sommige dingen wat meer weten!
  Ik hoor het graag van je
  Groetjes Evy

  1. Marta
   5 maanden geleden

   Hola Evy, dat kan zeker! Stuur maar mij een mailtje of privé bericht met je vragen en ik zal kijken of ik je verder kan helpen. Zie hier mijn contactgegevens: https://www.barcelonametmarta.nl/contact

   ¡Saludos!
   Marta

 5. Samea
  2 maanden geleden

  Hoi Marta,
  Wat een ontzettend fijn en overzichtelijk artikel: ik hou ervan. Ik heb nog een vraagje wat betreft de avondklok, het kan zijn dat je het niet weet, maar ik dacht: vragen kan altijd. Aanstaande maandag vlieg ik naar Barcelona en het vliegtuig staat gepland om te landen om 23:45. Een rit van het vliegveld naar het hotel is gelukkig maar een kwartiertje. We hebben dus maar een uur (eigenlijk minder) speling wat betreft de avondklok. Ik heb het verantwoordingsformulier van de avondklok gezien, maar daar staat geen optie bij die past bij mijn reden om na 01:00 op straat te zijn. Weet je of de politie daar heel streng in is? Ik merk dat ik er al best wel wat stress om heb. Dankjewel alvast!

  1. Marta
   1 maand geleden

   Hola Samea,

   Ik reageer helaas iets te laat op je bericht dus was benieuwd of je het gered had! Ik denk zelf dat met je vliegtickets als bewijs en alle overige documentatie het wel zou moeten lukken, al stoppen ze jullie om te controleren.

   Saludos,
   Marta

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave